Underhåll dina makeupborstar

  • | Johanna

Jag har många makeupborstar i mitt badrumsskåp, man samlar på sig under årens lopp, och olika borstar behövs för olika ändamål. Det kan tyckas att man har för många borstar, men alla uppfyller olika syften. Använder man olika ögonskuggor, behövs det också olika penslar för de olika nyanserna, så inte de beblandas med varandra, det är då makeupresultatet inte blir bra.

Varje vecka brukar jag rengöra mina borstar ordentligt, eftersom när makeup och foundation sätter sig i stråna blir inte makeupresultatet lika bra.  Precis som med sitt eget hår så blir det lite bättre om man tvättar och underhåller borststråna så de är fräscha.

Makethemake borstrengöringar

Dessa rengör jag mina makeupverktyg regelbundet med, för att ge mina borstar längre livslängd

Rengör borstarna regelbundet

Jag gör därför en storrengöring av mina borstar minst en eller två gånger i månaden. Jag tvättar dem antingen i handfatet, om det är flera på en gång, eller så använder jag Brush Cleanser Bowl, då den tar varje enskild borste riktigt effektivt. Jag klickar i 2-3 droppar av Weekly Brush Cleanser, och borstar upp ett lödder, tvättar ett par borstar i samma omgång. Detta är också något man kan tänka på om man har problem med huden, att varan noggrann med att hålla god hygien på makeupverktygen.

Make the make borstrengöring, rengöringsskål och makeupborste

Varje vecka gör jag en grundlig rengöring av borstarna, då använder jag Weekly Brush Cleanser och Brush Cleanser Bowl

Några tips för längre livslängd på dina makeupverktyg

  • En gång i månaden minst, men gärna två, tvätta borstarna ordentligt för att få bort foundation, ögonskugga, puder som har sugits upp i borstarna. Detta gör att makeupen inte fäster lika bra på huden om borsten är för smutsig.
  • Ska man i väg och inte hunnit rengöra borstarna, använd en snabbrengöring, som gör att du kan använda dem precis direkt efter. Quick Brush Freshner har räddat mig många gånger.
  • Låt borstarna ligga ner när de torkar, jag lägger dem på en handduk, de torkar över natten. Har du bråttom, gör inte misstaget att använda en hårfön, de kan förstöras.
Borstrengöringar, foundationborste från Bare Minerals och Finishing brush från Laura Mercier

Weekly Brush Cleanser, Quick Brush Freshner och Brush Cleanser Bowl från Makethemake.

Fräscha upp mellan tvättarna

Ibland behöver man rengöra borstarna ganska omgående, om det har blivit hamnat mörk ögonskugga på en en pensel som ska användas till en ljus ögonskugga. Då är Quick Brush Freshner toppen, jag sprayar ett par pump på en bit papper, därefter stryker jag borsten på pappret fram och tillbaka tills det inte släpper någon mer färg från borsten. Då är den helt ren. Fördelen är att man kan använda borsten ganska omgående direkt efter att den är rengjord, perfekt om man glömt att storstäda borstarna.

Sprayar med borstrengöring på borste

Med Quick Brush Freshner kan man rengöra borstarna på direkten

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.