Vilka antioxidanter ska man titta efter?

Hudvård mot fria radikaler

Många produkter innehåller C & E vitamin då det är toppen för huden, fördelaktigt är att tillföra dessa under våren och sommaren antingen som ett serum, eller i cremeform. Speciellt bra är att applicera antioxidanterna under ditt solskydd som ett extra skydd till huden. C-vitamin är ju också känt för att ha bra förmåga att jämna ut hudtonen, då det har en lystergivande effekt på huden också. Därför hittar man många produkter som ska ge glow till huden med mycket innehåll av C- vitamin. Använder man i vanliga fall mycket syror är ett tips att switcha om till antioxidanter under våren och sommaren och jobba utjämnande med dessa ämnen istället om man har svårt att hålla sig ifrån solen.

Namn på antioxdiantämnen

Några produkter som är proppade med antioxidanter

  • Skinceuticals C-E Ferulic innehåller 15% L-askorbinsyra (C-vitamin), 1% tokoferol (E-vitamin) och 0,5% ferulinsyra, vilket gör det till en riktig antioxidant booster för huden.
  • Medik8 har ett C vitamin serum, Pure C 15 som innehåller rent C-vitamin i hög halt ihop med E-vitamin och L-Glutation.
  • Super C30 innehåller 30 % Etylerad L-askorbinsyra, enkelt förklarat är det en hållbarare form av C-vitamin, därför är flaskan större då den har längre hållbarhet.
  • By Whistrend har en C-vitaminserum Pure Vitamin C 21,5 Advanced Serum och precis som namnet säger,  består den av hela 21.5% askorbinsyra.
Bild på olika typer av serum som innehåller C vitamin

Det här gänget antioxidantrika serum gör jobbet

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Vilka antioxidanter ska man titta efter?”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Lotta skriver:

    Hej! Har du några budgettips på c-vitaminserum som går att använda på sommaren?