Aldrig mer yttorr

 • | Sara

Någon med mig som känner att huden nu lätt blir så torr och narig?, inte kul alls! Det som händer när temperaturen sjunker i och med att hösten nu är här är att huden avger fukt vilket lätt resulterar i en yttorrhy. Men som tur finns det produkter som likt magi återställer hudens fuktbalans.

Produkter för en yttorhy

Produkterna som användas flitigt till hösten

Kan det finnas flera orsaker till att huden blir yttorr?

Förutom att hösten nu är här så kan huden även bli yttorr på grund av att man använder fel produkter eller att man har passande produkter men använder dem för ofta. För det är viktigt att komma ihåg att målet inte är att använda syra/retinol/djuprengörande produkter så många gånger i veckan som möjligt, utan många får fina resultat genom att endast applicera dem några få gånger i veckan och skulle de använda dem vid fler tillfällen så skulle de göra huden yttorr. Så det gäller att hitta en rutin som passar just din hud för optimala resultat. 🙂

Fukt, fukt och lite till fukt!

När du har en yttorrhy stavas svaret FUKT. Huden behöver fukt och det bästa är att applicera de i olika lager för att verkligen boosta huden.

Masque Hydrant

Låt oss börja med en fuktgivande mask och vilken är inte bättre då än Moisturizing Mask från Codage som är en intensivt närande fuktmask som återfuktar en yttorr och trött hud. Älskar även den fina lystern som infinner sig efter 15 minuter med denna mask.

Fukt fukt fukt

För att boosta din fuktmask ytterligare, applicera ett fuktserum under 🙂

Bästa hyaluronsyran!

Innan creme är det toppen att applicera ett serum för att jobba lager-på-lager med olika stora molekylstorlek. Ett serum jag använder året om men är ett måste till hösten och vintern då den överlägset återfuktar bäst är Hydr8 B5 Serum från Medik8. En lätt gel som innehåller uppmjukande pantotensyra (vitamin B5) och fuktgivande hyaluronsyra. Går även fint att använda kring ögon, gos!

Skyddande täcke

Renewal Facial Lotion är sedan de självklara valet av creme, en lätt men såå fuktgivande och fungerar som ett skyddande täcke och låser in fukten utan att kännas tung. Full med mjukgörande ceramider och fuktbindande hyaluronsyra reparerar den hudbarriären och göra huden mer motståndskraftig.

Epionce creme för en yttorrhy

Favviscremen i hösten!

Flawless Mist!

Till sist är en fuktgivande mist vid skrivbordet och i väskan så bra för att behålla fuktbalansen på top hela dagen. Jag gillar verkligen Flawless Hydra Mist. Formulerad med hyaluronsyra med låg molekylvikt gör att misten även har möjlighet att verka djupare i huden än just på ytan.

Vilka är dina knep för att hålla huden balanserad hela hösten? Dela gärna! 🙂

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

7 svar till “Aldrig mer yttorr”

 • (7) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Kajsa skriver:

  Skulle du rekommendera serumet du nämner ovan från Medik 8 eller Phyto corrective serumet från Skinceuticals till en riktig torris som lätt reagerar/får eksem & behöver dämpa lätt rodnad?
  Just nu har jag använt mycket nattmasker men upplever nästan att min hud blir ännu torrare av det så försöker uppdatera min grundliga hudvårdsrutin istället.. (Har för tillfället PC calm cleanser + serum och Klairs supple preparation essence)
  Vet att du har så bra tips eftersom våra hudar verkar vara liknande

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Kajsa. Precis, det låter som att vi har samma hudtyp och till en torris är det superbra att köra lager på lager. Essence-serum(här kan du ha flera eller variera)-olja-creme för att verkligen behandla hela huden och komma tillrätta med torrheten huden igenom. Hydra B5 är ett superbra fuktserum verkligen, skillnaden på denna och Phyto corrective serumet är ett Phyto jobbar något mer lugnande så denna passar bäst eftersom du har en känslig hy. En passande olja att applicera över är Moisture Renewal Oil Booster, denna innehåller en blandning av nio mjukgörande, antioxidantrika växtoljor lugnar och ger en torr hud maximal återfuktning. Med dessa under tror jag att din creme/nattmask kommer kännas mkt bättre 🙂 Återkom gärna med hur det går, så kul att få följa. Kram Sara

  • Kajsa skriver:

   Förresten undrar jag om Babors pre-cleanse är bra för min hud eller om du rekommenderar en annan?

 2. Anonym skriver:

  Hur är Epionce Renewal facial lotion på en reaktiv flushande rosacea hy?