Allt om Skincity Skincare 2.0

 • | Sara

Har ni hunnit se den stora nylanseringen av Skincity Skincare? Som jag längtat att kunna visa er alla nya fina förpackningar och sist men inte minst den nya superstjärnan Brightening Serum. iiii så mycket spännande vi har att gå igenom idag!

Skincity Skincare Facelift

Hur fint familjefoto – dröm

Ni tyckte till – vi lyssnade!

Jag har äran att få vara med och utveckla våra produkter – så spännande! Vårt högsta mål är självklart att ni ska vara supernöjda och just dina tankar är de allra finaste vi kan få- bra eller dåligt, allt är välkommet! Sedan Skincity Skincare lanserades 2019 har vi samlat in tankar och förslag på hur vi kan utveckla och förbättra oss. Nu är resultatet här!

 • Namnen på produkterna är uppdateratad – allt för att de ska vara lättare att förstå vad de är för typ av produkt och vad de gör.
 • Förändringar i förpackningarna för att göra dem mer välfungerande och hållbara.
 • De fantastiska innehållet i produkterna finns kvar (med undantag för Barrier Extreme Moisturiser där innehållet har tagits till nya höjder).
 • Du hittar din tidigare favoritprodukt och de finns även några nya stjärnor som du bara inte vill missa – Psss läs om Brightening Serum längre ner⭐!
Skincity skincare spegel

Det är insidan som räknas – ny kostym med samma fina innehåll

5 snabba om Skincity Skincare

 • Professionell hudvård utvecklad av hudvårdsexperter.
 • Säkra formler med optimala koncentrationer av kliniskt beprövade aktiva ingredienser för att kunna möta allas hudvårdande mål.
 • Produkterna är veganska, dermatologiskt testad och cruelty-free.
 • Prisvärt – alla ska ha råd med riktigt bra professionell hudvård!
 • Grundat och producerat i Sverige med smarta och ansvarsfullt valda, återvinningsbara förpackningar.

Nå dina skin goals

En sak som jag tycker är så viktig att göra klart en gång för alla är att den perfekta huden existerar inte. Äntligen försvinner en envis finne men just då dyker melasma upp efter en lunch i solen. Och så ska de vara. Vår hud är, som ni kanske vet, ett levande organ som förändras med tiden. Den genomgår pubertet, menstruationscykler och klimakteriet – och vår hud åldras, precis som vi gör. Låt oss flytta fokus på hur vi ser på vår hud: de finns inte problem, de finns möjligheter –vad är dina skin goals? 

Hudvårdsmål

Aktivt, säkert och planetsmart

Skincity Skincares sortiment är produkter som kan kombineras utefter din huds behov med optimala koncentrationer av kliniskt beprövade aktiva ingredienser. Strävan är aldrig att maximera procenten av ingredienserna, de kan istället stressa och hämma resultat. Istället finner ni optimala koncentrationer av aktiva ingredienser i produkterna så att du kan nå dina resultat, på ett säkert sätt. Självfallet kan du även återvinna alla produkter och emballage. Gör de med appen Bower så får du en slant att skänka till välgörenhet eller varför inte få in panten direkt in på ditt kontot.

Så bygger du din hudvårdsrutin

Varje hud – och varje hudvårande mål – är unik och kräver därför en personlig hudvårdsrutin. Skincity Skincare har produkter för alla – men alla produkter är inte för alla, så se till att du får din personliga rutin utformad. Genom vår hudanalys guidar jag eller en av min hudterapeut kollegor dig till optimala resultat. Vill du hellre kika själv så se nedan när du ska använda vilken produkt, men självfallet behöver du inte allt. Rengöring och creme är en jättebra start!

 1. Cleanse – Första steget i varje hudvårdsrutin för en hälsosam hud.
 2. Toner – Detta steg återställer hudens viktiga pH-värde och balanserar efter rengöring.
 3. Exfoliator – Några gånger i veckan eller dagligen, beroende på din hudtyp och dina mål, förstärk hudens naturliga exfolieringsprocess med en kemisk exfoliering efter rengöring och toner.
 4. Serum – Serumet är nyckeln till framgång för dina hudvårdande mål och är den heliga graalen i din hudvårdsrutin. Välj serum för att uppnå dina specifika mål – på kort och lång sikt.
 5. Fuktcreme – Hudens ”kappa” och nyckeln till att låsa in fukten i huden. Välj din formula (lätt till riklig) beroende på din hudtyp.
 6. Ögonvård – Det känsliga området runt ögonen kan behöva lite extra uppmärksamhet och vår ögonprodukt är oftalmologiskt testade för att vara säkra även för känsliga ögon.
 7. Skydd – SPF är din huds bästa försäkring! Se till att skydda den mot skador från UV-strålar som bland annat kan ge hyperpigmentering och för tidigt åldrande av huden.
 8. Behandling – Det där lilla extra som tar din hudvårdsrutin till nästa nivå. Välj bland vårt urval av högpresterande peelings och masker som också adderar ett behagligt och njutbart lager till din dagliga rutin. Används efter rengöring och toner.

Skincity Skincare rutin

Brightening Serum

Sen måste vi ju prata om nya Brightening Serum där hudmålet är minskad pigmentering, jämnare hudton och fantastisk lyster. Jag kan liksom inte med ord beskriva hur glad jag är för denna – och jag kan nästan lova att du kommer älska den lika mycket! Som en bebis har den sakta växt fram från idé till att den nu är här. Ett serum med ett högpresterande ingredienskomplex som vi speciellt har utvecklat för att jämna ut hyperpigmentering. Dessa kan uppstå efter exempel solexponering, hormoner eller efter acne.

Låt oss kika på innehållet – vad som gör serumet unikt: En hög halt av stabilt C-vitamin (20%) samt tranexamsyra, som båda kliniskt bevisat gör huden klarare och jämnare samt även stimulerar kollagenbildningen. Kojinsyra verkar hämmande på bildningen av hyperpigmenteringar och fungerar tillsammans med ferulinsyra även som en effektiv antioxidant för ett skydd mot skadliga fria radikaler. Resultatet blir ett omedelbart glow och över tiden verkar serumet för en klarare och fastare hud.

Användning

Applicera ett tunt lager av serumet morgon och kväll på rengjord hud eller efter First Concentrate. Klappa försiktigt in i huden, låt absorberas och följ sedan upp med din fuktgivande kräm och/eller UV-skydd. Avsluta med att applicera överskottet på handryggen och dekolletage – platser där hyperpigmentering tenderar att uppstå.

Brightening Serum

Har ni några andra funderingar kring Skincity Skincare 2.0 eller Brightening Serum tveka inte att fråga, kommentarsfältet är ditt! Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Allt om Skincity Skincare 2.0”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Caroline skriver:

  Hej,
  Blir väldigt nyfiken på brightening serum. Använder idag Phloretin CF från Skinceuticals. Går dessa att kombinera eller blir det kaka på kaka?

  Tack för hjälpen
  Caroline

  • Sara skriver:

   Hej Caroline,

   Vad kul att höra! Brightening serum och Phloretin CF är liknande produkt så de blir lite kaka på kaka att ha båda men vad sägs om att pröva Brightening serum när din Phloretin CF är slut? 🙂
   Tror och hoppas du kommer gilla den lika mycket som jag.

   Kram Sara