Räddaren för det känsliga ögonområdet är här!

 • | Sara

C-vitamin är en magisk ingrediens på allt från pigment, ärr, fina linjer och rynkor. Ja, listan kan göras lång. Dermalogica lanserade nyligen ett ögonserum som just är laddat till max med effektiv c-vitamin och vilken produkt!! Låt oss djupdyka i Biolumin-C Eye Serum.

Dermalogica Biolumi-c eye serum

Den känsliga huden kring ögonen

Huden kring ögonen är tunn och extra utsatt vilket gör att det gäller att vi verkligen tar hand om detta känsliga område. Här är huden extra känslig för UV-ljus vilket lätt bryter ner de fibrer som ansvarar för spänst och elasticitet. Just kring ögonen har vi också färre talgkörtlar vilket gör att den lipida hinnan rubbas lättare.

Huden påverkas även av våra känslor i allra högsta grad. Det vill säga alla gånger vi blinkar, kisar, skrattar eller gråter. All mimik helt enkelt! 🙂

Visste ni att många muskler i vårt ansikte är direkt fästa vid huden, till skillnad från hur det ser ut för övriga muskler i kroppen. Därav kommer våra ansiktsuttryck har en avgörande betydelse för hudens struktur och elasticitet. Så himla intressant tycker jag.

Biolumi-eye serum

Oxidativ stress kopplat till ålderstecken

I Dermalogicas forskning för att ta fram Biolumin-C Eye Serum har de kommit fram till att det även finns tre faktorer som påverkar huden inifrån och kan orsaka ålderstecken i förtid.

– Reactive Oxygen Species (ROSs)

Fria radikaler uppstår naturligt i vår kropp och huden har ett naturligt skydd mot dessa instabila molekyler. Men vid överdriven exponering för tex UV-ljusstrålning, luftföroreningar och stress ökar halten av fria radikaler.

Matrix Metalloproteinases (MMPs)

Det är en grupp av vävnadsnedbrytande enzymer som har till uppgift att förnya vävnaden kontinuerligt. Men dessa enzymer kan överaktiveras av
bland annat UV-ljus och inflammation. Det leder till okontrollerad nedbrytning av kollagen, elastin och hyaluronsyra – vilket huden sedan kan ha svårt att
reparera till 100 %.

– Advanced Glycation End-Products (AGEs)

AGE är ett slags restsocker som bildas när glukos (socker) reagerar med proteinet kollagen. Det gör kollagenets fibrer stela och torra istället för flexibla med fuktbindande egenskaper. Eftersom delar av huden består till 80% av kollagena fibrer så kan det orsaka ett markant hudåldrande.

Multi-taskande BioLumin-C Eye

Biolumin-C Eye Serum innehåller Dermalogicas egna ultrastabila C-vitaminkomplex. Förutom stabiliserat c-vitamin så finner vi även ett utslätande komplex med Palmitoyl Tripeptid-5 vilket är en aktiv peptid som hjälper till att stärka kollagena fibrer. Effektiva ingredienser men som samtidigt är milda nog för den ömtåliga ögonhuden. 🙂

Serumet jobbar både korrigerande och förebyggande på alla typer av ålderstecken. Och ingredienser likt Chiafröolja och Tremella (gelésvamp) som bygger upp fukthalten i huden.

Resultatet blir en mer ”plumpad” hud med färre fina linjer. C-vitaminet ger en fin fin lyster och utjämnade effekt, både direkt och över tid.

Anvädning

Jag gillar produktens konsistens, boostar huden utan att kännas tung. Applicera ögonserumet som ett serum under annan ögoncreme, eller ensam som den är. Känn efter vad just din hud behöver. 🙂

Nya Dermalogica eye serum

Applicera med fördel ut serumet för att sedan varsamt klappa in produkten.

Biolumin C-familjen

Ni har kanske sett att ögonserumet sedan något år tillbaka har en härlig systerprodukt, Biolumin-C som redan är mångas favvis serum. Dessa två produkter är liknande med samma stabila C-vitamin för optimala resultat.

Det som skiljer dem åt är att vissa ingredienser i ögonserumet ersatts för att mer specifikt kunna behandla den ömtåliga ögonhuden. Exempelvis svullnadsdämpande arjunextrakt samt mikroalger och papain som underlättar cellförnyelse för en skonsam utslätning av hudstrukturen.

Dermalogica duo

Hur taggad blir man inte på effektiv c-vitamin?! Ska bli så kul att se vilka resultat som kommer efter användning över en längre tid. 🙂

Signatur Sara

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Räddaren för det känsliga ögonområdet är här!”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Anna skriver:

  Vilket ögonserum passar ihop med Instytytum ögonkräm? Vill jobba på linjer och torrhet.

 2. Mika skriver:

  Den är helt underbar, bästa ögonserumet jag haft. Väldigt nöjd. Tack för intressant inlägg

 3. Ranveig Lie skriver:

  Virker veldig spennende 🙂 Hva er forskjellen på denna og Peter Thomas Roth sitt c-serum for øynene? 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Ranveig! Visst är det en spännande produkt! 🙂

   Skillnaden på Biolumin-C Eye Serum och Potent C Eye Cream är främst konsistensen, Biolumin-C Eye Serum är lättare likt en gel och Potent C Eye Cream är mer likt en creme.

   Potent C Eye Cream är något vassare på att reducera svullnad i och med att den innehåller koffein. Fördelen med Biolumin-C Eye Serum är deras effkeitva peptidkomplex som jag verkligen tror på för att reducera fina linjer. I övrigt är de lika med aktiv c-vitamin. 🙂

   Kram Sara

 4. Saga skriver:

  Hej, kan man använda denna under A.G.E. EYE COMPLEX från SkinCeuticals eller är det bättre att använda AOX+ EYE GEL?

  Jag har problem med små rynkor under ögonen.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Saga. Båda dessa ögonserum är verkligen i högsta klass men eftersom du använder A.G.E. EYE COMPLEX rekommenderar jag i första hand att komplettera med AOX+ EYE GEL. Ett antioxidantserum för ögonen, som hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler och förebygger samt reducerar ålderstecken likt rynkor. 🙂

   Du får enkelt beskrivet omkring 50% i resultat med en creme. Med serum och creme kan huden uppnå 100% i resultat, eftersom flera hudlager behandlas med både serum med mindre molekyler som kan gå ner på djupet i huden, och cremen som skyddar mot yttre påverkan.

   Kram Sara