Boosta din hud med superfoods!

  • | Sara

Min favvis creme från Elemis är Superfood Day Cream. Nämner den lite här och var då den är så magiskt bra med sina superfoods vilket boostar huden likt inget annat. I veckan lanserades två nyheter till superfood familjen, låt oss kika närmare på dessa hudvårdande kompisar!

Superfood Sara

På dagens meny står superfoods 😉

Vad är Superfoods?

Superfoods är inom hudvård ett samlingsnamn på ingredienser som har utmärkta näringsmässiga värden eller som på annat sätt har visat sig vara extra fördelaktiga för vår hudhälsa. De är bland annat fullproppade med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Prebiotika

I Elemis superfood serie finner vi även prebiotika och det är mat för våra goda bakterier kan man säga. Att äta mer prebiotika och även se efter prebiotika i sin hudvård gynnar våra goda bakterier att bli fler vilket ger kroppen och huden ett bättre skydd. Vill du läsa mer om biotika kika in Fridas inlägg. 💚

Superfood Cica Calm Cleansing Foam

Superfood CICA Calm Cleansing Foam är en rengöring fullmatad med superfoods likt Cica (Centella Asiatica) , grönt te och risvatten. Vi finner även just prebiotika som bidrar till att balansera och skydda hudens microbiom.

Med en micellär-teknologi tar denna lugnande och skummande (vem älskar inte en härlig mousse😍) rengöring lätt bort lätt makeup och orenheter. Perfekt att använda som din andra rengöring till kvällen, efter pre-cleanse och som ensam rengöring till morgonen. Resultatet för mig blir en lugn, balanserad och frisk hud. Plus i kanten får den för att vara vegansk och sulfatfri, det är även gelen nedan. 🙂

Elemis superfood rengöring

Massera in 2pump över fuktad hud och rengör sedan med vatten.

Superfood Cica Calm Hydration Juice

Detta serum i gelform har jag adderat till både min morgon- och kvällsrutin då den verkligen levererar glow! Superfood CICA Calm Hydration Juice är en prebiotisk gel som ger huden en riklig boost av antioxidanter och fukt. Är formulerad med power-ingredienser likt cica, aloe vera och grukextrakt. Jag upplever att den balanserar huden fint med minskade plitor och ökad fukt. Denna passar alla hudtyper och även en känslig, så bra!

En lätt svalkande känsla infinner sig vid applicering. Perfekt för att minska svullnad på morgonen och istället infinner sig en pigg look med lyster.

Elemis superfood serum

Applicera 1-2pump som serum eller för en fetare hudtyp kan denna användas som creme.

Hur taggad blir man inte på superfoods?! 🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.