Boosta hudvården med infraröd bastu och LED-ljus terapi

 • | Sara

Är det någon med mig som gillar att basta men känner att värmen blir outhärdlig efter bara några minuter? Då är infraröd bastu något för dig också.

Infraröd bastu

Den infraröd bastun med inbyggd LED- ljusterpi på HEAT i Stockholm

Till skillnad från en traditionell bastu som värmer upp den omgivande luften så tränger IR-bastuns värme direkt in i huden och värmer upp kroppen inifrån och på djupet. Bäst effekt får du om temperaturen håller sig mellan 45-55 grader men för den som gillar mer värme går det att få en temperatur på upp till 70 grader. IR-bastu resulterar i ökad cirkulation, reducerad stress och muskelsmärta, en ökad cellförnyelse vilket är magiskt för huden samt härlig detox-effekt för hela kroppen.

Nästa nivå av hemmabehandling

Önskar du ta med behandling hem så går det faktiskt också att göra genom UnveiLED Flexible Led Light Therapy Mask från Priori. En mask med innovativ ljusterapi där rött och nära infrarött ljus hjälper till att sätta igång hudens olika processer. Den hjälper till att stärka kollagenet i huden, ökar celltillväxt och blodcirkulation samt dränerar huden från slagg. Resultatet blir en jämnare hudton och hudtextur, minimerade rynkor och ökad fasthet. Passar en hud med förlorad spänst, rynkor, akne, svullnad och förstorade porer. Lägg valfritt serum under masken för att få den specifika och maximala effekten av serumet.

Läs mer om denna innovativa mask HÄR

HEAT

Tillbaka till bastun, för er som bor i Stockholm eller är på besök kan jag varmt tipsa om HEAT. Här kombineras infrarödbastu med LED-ljus terapi. Två i ett helt enkelt! Det jag även gillar med stället är att man får ett eget rum och bastu där du kan koppla in din telefon, perfekt för lite egentid med din favorit podd i högtalarna. Efter endast 25 minuter i bastun kände jag verkligen av den detoxande effekten och wow vilket GLOW man fick. Ihop med IR-bastun valde jag till största del rött ljus av LED-ljuset som främjar kollagenproduktionen och ger lyster till huden, hur härligt! Men det finns även andra ljus att välja bland likt i Cartias hemmaredskap. Jag kan verkligen se hur detta kan boosta sitt hudvårdsresultat till max.

Hur fint och mysigt

HEAT

Efter bastu

Glowet är på plats efter bastun!

Har någon av er prövat infraröd bastu och/eller ljusterapi? Vilka resultat upplevde ni, dela gärna med er, så kul att höra! 🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Boosta hudvården med infraröd bastu och LED-ljus terapi”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Nicole skriver:

  Kan du se skillnad efter att ha använd Priori? Är sugen på att testa men vill se före och efter bilder

 2. Jeanette skriver:

  Hej!
  Jag är i 45 års åldern och har suttit i IR bastu ett 20-tal ggr..
  Jag tycker att jag på den tiden fått mer rynkor/streck än tidigare…
  Kan det stämma ?
  Eftersom det torkar ut huden också vilket är bra vid acne problem!
  Tycker det är fantastiskt skönt och bra på många sätt men detta har fått mig att avstå ett tag nu ..
  Tacksam för svar:)

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Jeanette

   Vilken bastu man än sitter så är det jätteviktigt att fylla på med mycket vatten efteråt då man svettas. Har man en dålig fuktbalans på insidan så kan det synas även på utsidan i form av torrhet och linjer.
   IR bastu har fin effekt på huden så jag tror om du fyller på med mkt vatten så är ”problemet” löst. 🙂

   Återkom gärna med hur det går, jag vill höra! 🙂

   Kram Sara

 3. may-britt skriver:

  Hej.
  jag fick LED-ljus terapi maskinen till jul i 2018. 🙂
  Har brukt den en hel del 🙂

 4. Isabella skriver:

  Det här fick ju mig att bli sååå sugen på att testa! Alltid lika inspirerande att gå in här på måndagar

 5. Ida skriver:

  Jag har testat IR-bastu men inte ihop med ljusterapi. Älskar IR-bastu. Sätter verkligen igång hela kroppen och huden blev underbar efteråt❤️