Därför ska du använda ett Cryo tool

 • | Sara

Som ni kanske vet vid de här laget så är jag lite smått besatt av tools. Jade roller, Gua Sha, UFO osv används flitigt för att förhöja effekten från hudvården. Idag tänkte jag dela om mitt senaste tillskott i verktygslådan, nämligen cryo tool. Önskar du en svalkande effekt, reducerad svullnad och en rejäl skjuts till cirkulationen – läs vidare…

Varför alla älskar kryoterapi

Svullnad & inflammation dämpas

Det finns en anledning till att kryoterapi, både för ansikte och kropp, blivit så populär världen över senaste åren. Tekniken arbetar för att öka vasokonstriktion (blodkärlen drar ihop sig) vilket inkluderar flera hudvårdande fördelar – uppstramad hud, minskad rodnad/inflammation/förstorade porer samt tillfälligt minskning av mörka ringar.

Muskelspänningar lättas

Jag är så peppad på att pröva kryokammare vilket är varianten för kroppen där tempeaturen ligger runt -85°C, brrrr…men även här kan listan med fördelar göras lång med fördelar så som smärtlindring, muskelåterhämtning samt minskad stress och bättre sömn. Precis som det kryoterapi gör för kroppen kan verktygen till ansiktet ge samma effekt, mina ibland så spända glabella-muskel (bekymmersrynkan) får sig varje morgon en rejäl match.

Regelbunden användning stimulerar mikrocirkulationen

Även om resultaten är mer kortsiktiga, kommer regelbunden användning av en cryo tool ha en stimulerande effekt på mikrocirkulationen vilket i sin tur ger mängder av långsiktiga fördelar. Med hjälp av kallare temperaturer syresätter verktygen huden. Process hjälper också till att reducera vätskeansamling, vilket är anledningen till att den motverkar svullnader så effektivt.

Så använder du The Cooling Cryo Ball

Desto oftare du använder din cryo tool desto mer resultat kommer du se. Du kan använda den varje dag, jag satsar främst på att använda min ”The Cooling Cryo Ball” på morgonen för att få den där svalkande och uppiggande effekten. Gör ordning morgonkaffet medans verktyget får vara i kylen under 10minuter. De är all tid som behövs för att den sedan ska ge din hud maximal effekt. Glöm inte att rengöra redskapet med tvål mellan användningarna.

The Cooling Cryo Ball box

Näringsboosta huden

”Crya” över vilket härligt serum/creme/mask som helst eller varför inte över både serum och mask! Just nu applicerar jag gärna den närande och vitaminrika kombinationen Sumbmersive Serum Paradoxe plus Instant Hydrating Mask båda från Beauté Pacifique, för att sedan massera med verktyget vilket hjälper de aktiva ingredienserna att absorberas av huden.

Nedan finner du mina favoritgrepp, kika även in Hudspecialistens instagram där jag visar hur jag använder Cooling Cryo Ball. Massera varsamt 5-15minuter utåt och uppåt.

Markerade kindben

Massera inifrån och ut under kindbenen för att främja en lyftande effekt.

Cryo kinder

Vaken blick

Rulla bollen längs ögon benet från det inre ögat och utåt för att minska svullnader.

Cryo ögon

Bye bye argrynka

Placera cyro ball vid näsroten och massera varsamt uppåt mellan ögonbrynen och upp till hårfästet.
Cryo panna

Någon annan som prövat en cryo tool eller kanske kryokammaren, vilken effekt upplevde ni? ♡

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Därför ska du använda ett Cryo tool”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Johanna skriver:

  Jag har prövat kryokammare, de är sån energi-kick ! Vill testa dessa till ansiktet

  Tack för en bra blogg

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Johanna!

   Åh vad kul att höra, nu blev jag ännu mer pepp på att pröva kryokammaren! 🙂
   Vill gärna höra vad du tycker om cryoball.
   Och så kul att du är med oss här på bloggen<3

   Kram Sara