Så vårdar du de känsliga ögonparitet

 • | Sara
I nummer 47 av hemmets veckotidning svarar jag på några vanliga frågor om hur man på bästa sätt vårdar ögonparitet. Om du missat tidningen, så får du här möjlighet att läsa. Om du har andra frågor som du skulle vilja ha svar på – ställ dem gärna i kommentarerna nedan, så svarar jag! 🙂
Saris ögon

De känsliga ögonpartiet

Huden kring ögonparitet är den tunnaste vi har och kring ögonen har vi färre talgkörtlar vilket gör att den lipida hinnan lättare rubbas. Här är huden även extra känslig för UV-ljus vilket lätt bryter ner de fibrer som ansvarar för spänst och elasticitet. Därför rekommenderar jag att välja sin hudvård kring ögonen med extra stor omsorg och alltid applicera med lätta fingrar, aldrig gnugga eller dra hårt.

-Rengöring

White Flowers Eye & Lip Make-Up Remover från Elemis är en mild två-fas make-up remover som omedelbart avlägsnar makeup, till och med vattenfast makeup från ögon både läppar. Den har godkänts av ögonläkare och är lämplig för både känsliga ögon och kontaktlinsbärare. Innehåller extrakt från vit pion för att återfukta huden och vitt te som har en kylande och lugnande effekt, vi finner även Bvitamin som ger näring till ögonfransarna.

-Ögoncreme

Varför du ska välja en ögoncreme och inte applicera din vanliga creme även på detta område är för att en ögoncreme är speciellt framtagen för detta känsliga parti. Även så verkar en ögoncreme på mörka ringar och svullnad, något som en vanlig creme inte gör.

Till känsliga ögon som önskar en effektiv men mild ögoncreme kan jag varmt tipsa om DNA Eye Recovery Crème från Priori. En multifunktionell formula som verkar på flera funktioner samtidigt. Denna rika ögoncreme verkar utslätande på den känsliga ögonkonturen.

Elemis och priori sensetive

-Concealer

Välj gärna en concealer som är hudvård och makeup i ett för att få en produkt som täcker men samtidigt lugnar och vårdar huden. En produkt som fyller dessa krav är Peptide Perfecting Concealer från MAKETHEMAKE. Detta är en concealer och serum i ett som återfuktar och jämnar ut hudtexturen under ögonen samtidigt som den minskar synligheten av mörka ringar och rodnad.

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Så vårdar du de känsliga ögonparitet”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mia skriver:

  Hej igen!
  Tack för tipset! Har inte provat att värma upp cremen mellan fingrarna-ska absolut testa detta! Cremen känns ju så härlig i konsistensen när den kommer ur burken så än finns det hopp 🙂

  Ha det fint!
  /Mia

 2. Mia skriver:

  Hej!
  Den här frågan träffar inte riktigt ämnet men jag provar att ställa den i alla fall. Jag hade tänkt att beställa en ögoncreme från Priori (DNA Recovery) men började med att beställa deras DNA Intense Recovery Creme för ansiktet istället. Följden blev att jag troligen inte kommer att välja nämnda ögoncreme nu eftersom jag är rädd att den liknar ansiktscremen. Kan säkert hitta en lösning för ögonområdet med dina fina tips som hjälp! MEN kan du hjälpa mig med en förklaring till varför ansiktskrämen beter sig som den gör??? Den ”korvar” sig och smular bara jag råkar nudda ansiktet. Har provat lägga på tunnare med creme och har använt tillsammans med annat och som enda produkt. Kan inte uttala mig om effekten än men jag befarar att den blir obefintlig eftersom jag nog inte kommer att använda den. Tyckte så MKT om EA Pro och har förstått att Priori ska vara snarlikt-hade därför högre förväntningar. Undrar hur man kan göra en så svåranvänd produkt-finns det en förklaring?

  Tacksam för en hudterapeuts syn på saken.

  Bästa hälsningar /Mia

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Mia!

   Det går hur bra som helst att ställa dina hudfrågor här 🙂

   Det låter jättekonstigt för jag har DNA Intense Recovery Creme själv och tycker inte att den ”korvar sig” det minsta. Du gör allt rätt och toppen att du prövat med och utan produkter under. Ett sista tips är att lätt värma upp cremen mellan fingrarna innan applicering. Återkom om problem kvarstår så får jag ta det vidare. 🙂

   Helt rätt tänkt, EA Pro och Priori är två märken som är mycket lika varandra.

   Kram Sara

 3. Eva skriver:

  Fint inlägg sara. Finns de någon ögoncremen som är lite billigare?

  Tack