Dr. Barbara Sturm – nu på Skincity!

 • | Sara

Som jag har längtat till att just detta märke ska landa hos Skincity. Dr. Barbara Sturms produkter är verkligen i en klass för sig! Det är produkter som är framtagna baserat på den senaste forskningen med en optimal mix av naturliga och labframställda ingredienser för att ta din hudvård till nästa nivå.

DR sturm profil

Om varumärket

”Hudvård i världsklass som ger maximalt resultat med ett minimalt antal produkter”

Så lyder Dr. Barbara Sturm’s koncept då hon anser att hudvården bör vara enkel men ändå ge optimala resultat. Märket har en grundlig medicinsk förståelse tack vare Barbaras tjugoåriga(!!) erfarenhet inom medicin.

Denna erfarenheten har gett en utförlig förståelse kring celler och hur man jobbar förebyggande och reducerande på ålderstecken utan att överbelasta huden. Formuleringarna innehåller endast återfuktande, lugnande och skonsamt korrigerande potenta ingredienser. Detta gör att alla produkter även passar till en känslig hud, hur bra! 

Ingen av produkterna innehåller retinol eller aktiv syra eftersom Dr. Sturm tror på mer skonsamma ingredienser som är effektiva likt peptider och antioxidanter. Dessa fokuserar på att återuppbygga, reparera och stärka huden för ett hållbart resultat. Fokus är fukt, antioxidanter, ålderskorrigering samt att minska inflammation då det är den viktigaste faktorn för en balanserad hud.

Resultatet blir #sturmglow vilket betyder att en tidigare stressad hud återfår sin balans och lyster. En hashtag som flitigt används på instagram.

Saris

Trio av vårdande produkter

Dr. Barbara Sturm

”Vår hud behöver kärlek och vänlighet – precis som en baby!”

Dr.Barbara Sturm är en tysk läkare som gjort sig känd för sin antiinflammatoriska filosofi och hennes behandlingar som inte är kirurgiska.

I början av Dr. Sturms medicinska karriär var hon en del av teamet som utvecklade banbrytande behandlingar för inflammatoriska tillstånd likt artros. Bland annat så var hon med och tog fram behandlingen ”Kobe Procedure” som innebär att man använder patientens egna blodceller för att producera proteiner som minskar inflammation och stimulerar läkningsprocessen.

Hon översatte sedan vetenskapen från sin kliniska forskning till estetikområdet och öppnade sin egen medicinska klinik i Düsseldorf. Där  fortsatte hon att innovera och revolutionera fältet. Hon blev och är idag en av världens mest eftertraktade hudläkare.

STURM

Dr. Barbara Sturm

Stjärningredienserna

Purslane (Portlak) och Skullcap (Frossört) är naturliga extrakt och är de viktigaste aktiva ingredienserna i märket. Dessa är växter/örter från Centraleuropa, som är rika på vitaminer, mineraler och näringsämnen och har en otroligt bra regenererande potential på cellnivå.

Min favoritprodukter från Dr. Barbara Sturm

Märket innefattar många produkter som jag tror kommer bli era nya älsklingar. Några stjärnor som jag fastnade lite extra för finner ni nedan.

Serum

Hyaluronic Serum – Det som gör detta till ett enastående serum är att det har både låg- och högmolekylär hyaluronsyra för att behandla flera hudlager, vilket innebär att produkten både ger direkta resultat men även ett resultat som består. Serumet absorberas av huden likt ”slurp” och ger mig ett resultat av minskade fina linjer och lyster infinner sig. Serumet är också en underbar produkt att använda kring ögonpartiet.

dr serum 2

Creme

Face Cream – Detta var märkets första produkt som lanserades 2014 och som sedan dess blivit en klassiker och intagit en säker plats i mångas badrumsskåp. En lugnande, återfuktande och balanserade 24h ansiktscreme som ger strålande lyster. Perfekt för dig som inte känner för en hel makeup på morgonen, denna fixar en pigg look på nolltid. I cremen hittar vi märkets star, ingrediensen Purslane som boostar med antiinflammatoriska och antioxidantegenskaper vilket hjälper till att förebygga och korrigera alla typer av ålderstecken.

Face Cream DR

Hur gosig konsistens!

Solskydd

Sun Drops – Ett solskydd med spf 50 som beskrivs av märket som ”ditt flytande solparaply”. En härlig silkeskonsistens som lätt smälter in. Förutom solskydd så innehåller dropparna ett aktivt komplex av vitamin E och Beta-Glucan. Dessa skyddar huden från oxidativ skada och främjar korrigerandet av fina linjer och rynkor. För att toppa de hela så finner vi även här Purslane, vilket lugnar och minskar tecken på irritation.

Sun drops spf 50

Ditt skyddande paraply i vår 🌞

Ni som prövat Dr. Barbara Sturms produkter dela gärna era bästa tips. Och alla ni som är nya för märket, vad är ni sugna på att testa?

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Dr. Barbara Sturm – nu på Skincity!”

 • (24) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ida skriver:

  Vilket utav Dr Sturms serum är mest återfuktande efter Hyaluronic Acid serumet? De är ju väldigt dyra… Min hud är känslig, kan få finnar ibland och blir lätt röd. Jag har kollat in Calming serum men vill ha en vattenbaserat serum, så vilken skulle du rekommendera? Tack!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Ida!

   Helt rätt tänkt så är Calming Serum de serum som ger mest fukt efter Hyaluronic Acid serumet.

   Jag tror att Calming Serum skulle passa din hud utmärkt. Detta serum är en blandning av vatten och olja utan att kännas tung. Denna ger fukt, lugnar och balanserar huden.

   Återkom gärna med vad du tycker om serumet. 🙂
   Kram Sara

   • Ida skriver:

    Hej Sara,

    Tack för svaret på serum-frågan. Jag är väldigt känslig emot olja över lag i produkter så skulle helst vilja ha ett vattenbaserat serum. Vilket utöver Calming serum skulle du föreslå? Tack, Ida

 2. Mikaela skriver:

  Hej Sara!
  Om man är doftkänsliga (irriterar mina torra ögon) och har en känslig & reaktiv hy med rosacea (rodnad och flushing) samt problem med yttorrhet vilket resulterar i pormaskar/plitor/whiteheads – Vilka produkter rekommenderar du då?

  Såg på Dr Barbara’s egna hemsida att de har ett ”rosacea paket” som innehåller calming serumet, hyaluron serumet och face cream light. Men är fundersam varför de rekommenderar face cream light när ni på eran sida har face cream för en känslig hy.

  2a frågan: Har idag Skinceuticals (Gentle Cleanser, Phyto serum och Redness neutralizer). Är det fortfarande en bättre rutin för min hudtyp än Dr Barbra? Eller är det värt att byta om jag inte efter 1 år med SC är helt nöjd med resultatet?

  Tack för bra inlägg 🙂

  Mvh Mikaela

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Mikaela.
   Så kul att du gillade inlägget, tack.

   Både Face Cream Light och Face Cream lugnar huden fint. Vilken som är passande till just din hud beror på hudtyp? Har du en fet/blandhy är light att rekommendera. Har du en yttorr/normal hy/torr hy är ”vanliga” cremen att rekommendera.

   Helt rätt tänkt, till en känslig hy med rosacea rekommenderar jag dessa produkter :

   Rengöring: Cleanser
   Serum: Calming Serum och Hyaluronic Serum
   24hcreme: Face Cream (då du har en yttorrhy)

   Både DR. BARBARA STURM och SKINCEUTICALS är märken med produkter i högsta klass men känner du att SC inte gett dig ett fullt resultat kan det helt rätt vara ett fint val att byta till dr Sturm.
   Tror och hoppas på fina resultat. Återkom gärna hur det går, jag vill gärna höra. 🙂

   Kram Sara

 3. Nilam skriver:

  Hi,

  Since these products does not have active ingredient like vit c or retinol so are these effective much. Since I started using cleanser and toner or Barbara and I love it.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hi Nilam!

   So great to hear you like the cleanser and toner, love them too 🙂

   None of the products from DR sturm contains retinol or active acid because Dr. Sturm believes in more gentle ingredients that are effective like peptides and antioxidants. They focus on rebuilding, repairing and strengthening the skin for a sustainable result. The goal is moisture, antioxidants, age correction as well as reducing inflammation as it is the most important factor for a balanced skin.

   /Sara

 4. Amanda skriver:

  Hej,

  Hur gör sig dessa produkter till en känslig hy (reagerar på beröring och väder, men inte syror) som är torr i partier och som har problem med mindre breakouts (mindre finnar och plitor)? Är 28 år och undrar vilka av produkterna du hade rekommenderat i så fall?

  Tack för ett grymt poddavsnitt! Så himla bra!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Amanda,

   Dr. Barbara Sturm’s produkter passar alla en känslig hy, så bra. 🙂 Till din hy kan jag varmt tipsa om denna enkla men effektiva rutin nedan som kommer ge fukt och näring utan att kännas tung, minska finnar och plitor och samt balansera fint. Ett plus är att produkterna ”plumpar” huden fint vilket minskar fina linjer.

   -Rengöring: Cleanser
   -(inget måste men en härlig produkt som förhöjer effekten från din hudvård) Toner: Balancing Toner
   -Serum: Clarifying Serum
   -24creme: Face Cream Rich
   -Solskydd: Sun Drops

   Hoppas och tror på fina resultat. Och TACK för fina ord om podden, så kul att du gillar den.
   Kram Sara

 5. mikadavilla@gamil.com skriver:

  Tack Sara för presentationen av denna nya hudvårdsserie. Låter som en spännande produkt som jag ser fram emot att testa

 6. Sofia skriver:

  Spännande!!! ❤

 7. Ranveig Lie skriver:

  Hjelpes for noen priser…. er der verdt det liksom? Finnes mange andre gode merker som er mye billigere. Tror ikke den alminnelige kunden har råd til en hudpleierutine med disse produktene… ikke kundevennlig dette Skincity

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Ranveig, Tack för din kommenterar. Dr. Barbara Sturm är ett märke vars produkter är i den högsta prisklassen. Deras produkter är framtagna med den senaste forskningen, aktiva ingredienser och optimala sammansättningar.

   Sedan finns det precis som du skriver många andra märke som är jättebra med effektiva produkter också. Skincity erbjuder hudvård i olika prisklasser för att det ska finnas något för alla. 🙂

   Kram Sara

 8. Annika skriver:

  Vilka priser!! Hur många har råd att lägga 2700 kr på ett serum en gång i månaden?! Ja, förmodligen flera än jag kan ana men ändå, blir helt matt av prislapparna på dessa produkter.

 9. Lena skriver:

  Hei!
  Passer merket til hud med perioral dermatitt?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Lena! Tack för din kommentar.

   Vid en aktiv Perioral Dermatit rekommenderar jag i första hand en ”nollbehandling” och med det menas att man inte ska använda några produkter alls på detta områden under tiden de är ”blossande” bara lätt rengöring likt Sensicure PWS Micellar Water och sen inget. Efter några veckor senast ser man ofta en förbättring och kan då addera milda produkter likt dessa nedan på området igen:

   Rengöring: Cleanser
   Serum: Calming Serum
   24hcreme: Face Cream

   Återkom gärna vad du tycker om produkterna, så kul att få följa.
   Kram Sara

 10. Anonym skriver:

  Funkar detta märke vid rosacea? Någon av produkterna man borde låta bli ?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej! Tack för din kommentar. Alla produkter är framtagna för att minska inflammation då det är den viktigaste faktorn för en balanserad hud. Alla produkter är ok om du har en rosacea ”i balans”, inga utbrott så att säga 🙂 Har du en rosacea som är aktiv har jag nedan tagit fram de bäst passande produkterna som är märkets mest lugnande:

   Rengöring: Cleanser
   Serum: Calming Serum
   24hcreme: Face Cream

   Kram Sara

 11. Anonym skriver:

  Hej!

  Går dessa produkter ihop SCSC ? Sundrops verkar ju tipp topp ! Blir sist i rutien ?
  Lotta

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Lotta! Tack för din kommentar. Då DR Sturms produkter inte innehåller syra eller a-vitamin så går de toppen att kombinera med andra märken 🙂

   Så att addera dessa produkter till en övrig rutin från SCSC låter ju toppen, bra tänkt! Sun Drops applicerar du som sista steg i din hudvård, likt ett klassiskt solskydd.

   Hoppas och tror du hittat ett nytt favvissolskydd!
   Kram Sara