Favoriter- Bodycare

  • | Sara

Det blir lätt så att man lägger all fokus på ansiktsvård och att kroppsvården hamnar i skymundan men idag tänkte jag att just kroppen ska få stå i fokus för det finns några riktigt bra produkter som ger fina resultat. 🙂

Body produkter bastu

Peeling

– Passande till både ansikte & kropp

Precis som med all hudvård så för att få ut optimala resultat är en peeling att rekommendera. En peeling som faktiskt fungerar lika fint till ansiktet som till kroppen är 2xfoliant Peelscrub LCA Fx160 från Priori. Denna använder jag själv till kroppen 1gång i veckan och tack vare att den innehåller både korn och AHA-syra så blir det en riktigt effektiv produkt. Då den även innehåller lugnande allantoin och bisabolol passar den också oss med en känsligare hud bra.

Ett annat plus med produkten är att den är utmärkt att använda innan rakning och vaxning för att förebygga inåtväxande hårstrån samt innan brun utan sol-behandling för ett jämnt resultat.

Olja

– Ekologisk favorit

Förutom en underbar doft och snygg flaska så ger Tata Harpers Revitalizing Body Oil även resultat. Den boostar huden med essentiella vitaminer och ökad mikrocirkulation för minskad inflammation samtidigt som den återfuktar på djupet  och ger en fin fin lyster! Även håret kan ju ta stryk av de kalla och torra klimatet nu så klappa med fördel en in liten mängd olja i håret för ett mjukt och välmående hår.

Vårdande kroppscreme

– Cremen utan kladd

Dermalogica har verkligen lyckats med Body Hydrating Cream som är min absoluta favorit när det kommer till bodylotion. Denna ger fukt likt ingen annan utan att lämna en kladdig yta med en härlig lätt doft av lavendel. Applicera och direkt efter kan du klä på dig, perfekt när tiden inte riktigt räcker till på morgonen.

Serum

– Målinriktat motverkar och reducerar den celluliter

Nu har jag använt CelluliTx från Jan Marini över en längre tid och tycker att den verkligen håller vad den lovar, minskat utseende av celluliter. Denna applicerar och masserar du in partivis där du önskar resultat. För bästa effekt använd varje dag efter dusch och viktigt att hå tålamod, att reducera celluliter tar ofta tid och optimal effekt får du genom att bland annat även hålla en god kost och röra på dig.  Mer om just celluliter kommer i ett kommande blogginlägg. 🙂

Aktiv kroppscreme

– A-vitamin och antioxidanter

Paula’s Choice är nog ett märke som ingen missat då de har så bra ansiktsprodukter men faktum är att deras produkter till kroppen är minst lika effektiva. En creme som jag alltid ser till att ha hemma är RESIST Retinol Skin-Smoothing Body Treatment. Det är en koncentrerad men lätt formula som mjukgör och stramar upp huden över hela kroppen, samtidigt som pigmenteringar och eventuella ärr suddas ut. Innehåller både retinol och antioxidanter för att stimulera kollagenproduktionen och cellomsättningen optimalt.

Bästa fotcremen

– Även Idealisk för behandling av Keratosis Pilaris

När alla mina kollegor pratade så gott om PDS Problem Dry Skin Cream från klinkmärket Neostrata kände jag att denna måste jag ju testa och wow vilken bra creme. Torra partier var som bortblåst redan efter ett par dagar. Den har en rikare konsistens så tipset är att ha den bredvid sängen, applicera innan läggdags och låt den göra under över natten. Utlovar bebismjuka fossingar! 🙂

För den som har Keratosis Pilaris så är denna även idealisk för behandling mot det.

ute specialprodukter

Vilken är din favoritprodukt till kroppen? Dela gärna ♥ 

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Favoriter- Bodycare”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Carro skriver:

    Hej!

    Jag har lite funderingar som gäller min son. Han är 11 år gammal och börjar få lite som ”knottror” i pannan. Han har haft någon enstaka finne. Jag själv har lidit av akne i stort sett hela mitt liv (förutom det senaste året ungefär) och vill inte att min son ska behöva ha det som jag haft det. Är det för tidigt att börja med hudvård? Om inte, vad ska man börja med?