Marika har testat SKINCITY skincare – se hennes före & efter-bilder

 • | Sara

Idag tänkte jag att vi ska kika på de fantastiska resultat som Marika fått med SKINCITY skincare. Marika ingick i en testgrupp som fick testa produkterna under 9 veckor, utan att veta vad det är de använder – och ja resultaten talar ju för sig själva! Det gör mig verkligen så himla glad att se hennes fina resultat och efter-bilden är efter att ha använt produkterna endast i 4 veckor (!!!), tänk efter några månader till…

SCSC before and after

Behandlingstid: endast 4 veckor mellan bilderna

Ni som är en liknande situation och kämpar med er hud vill jag passa på att påminna er om att ha is i magen. Det gäller att ha tålamod med sina produkter och ge dem tid likt jag skrev om i förra blogginlägget.

Marikas hudvårdsresa

”Jag har aldrig haft bra hud, inte sen efter puberteten och den va illa redan då. Jag har varit hos doktorn och testat alla deras grejer inklusive roaccutan, men de funkade en stund men inte i längden och alla biverkningar de gav var inte värt ett försök till. Har därefter i flera år köpt dyra produkter och gett dem tid men de har inte heller fungerat.

Så när jag skickade till Skincity om att vara med i testgruppen så var de lite med inställningen att de kan ju inte bli värre i alla fall. När jag testade produkterna kände jag att de blev bättre och bättre men fortfarande med tanken i bakhuvudet att de inte kommer bli som jag vill. Utan att de är väl såhär min hud kommer se ut nu. Men nu efter 9 veckor så ser de helt fantastiskt ut. Har fått slätare hudton, inga röda fläckar eller stora finnar som gör jätteont och kliar hela dagen lång. Nu är min hud som den borde vara så nu kan själen också få må helt bra igen!”

Marikas hudvårdsrutin från SKINCITY skincare

Morgonrutin

Rengöring: Soft Foaming Cleanser är en härligt mjuk löddrande rengöring som löser upp makeup, fett och daglig smuts utan att torka ut eller irriterad.

Toner: Luminous Licorice Toner återfuktar, lugnar och balanserar huden. Den innehåller bland annat probiotika som förser huden med goda bakterier för att gynna en balanserad hud medans pha syra binder fukt och tillsammans stärker de hudens barriär. Lakrits ger produkten en gul nyans och är en superingrediens för att jobba utjämnade på hudton, hur bra!

Serum: First Concentrate är en produkt som har ALLT. Denna innehåller en perfekt halt av ingredienser för att bland annat verka lugnande, återfuktade, minska förstorade porer och balansera talgproduktionen, utmärkt för en acne hud. Detta superserum går även fint att ha kring ögonparitet.

Serum: Rich Moisture Second Concentrate ger huden den där extra fuktboosten som behövs nu på hösten och vintern. En återfuktade hud är ofta en genväg till en balanserad hud 🙂

Creme: 24H Light Emulsion ger fukt och näring till huden utan att kännas tung och innehåller såklart massa hudvårdande ingredienser likt squalane, ceramider, pha syra och grönt te.

Solskydd: 360° Oil-free Gel SPF 50+, SKINCITY skincare har inte än något eget solskydd så här passade Heliocares storfavorit perfekt in.

Kvällsrutin

Skincity kväll

Rengöring: Soft Foaming Cleanser

Toner: Luminous Licorice Toner

Leave-on exfoliering 5-7ggr/v : Clear Pore Resurfacer innehåller AHA/PHAsyror som boostar hudens exfolieringsprocess samtidigt som 2% BHAsyra löser upp tilltäppta porer. Resultatet blir en jämnare, klarare hud med mindre synliga porer. (Denna produkt har utgått men Intense Treatment Pads ersätter)

Serum: Correcting Second Concentrate vilket är ett serum perfekt för en acnebenägen hud då den med nya generationens A-vitamin (Hydroxypinacolone Retinoate) reducerar förstorade porer och minskar såväl acneutbortt som acneärr utan att göra huden torr eller känslig.

Creme: 24H Light Emulsion

Masker

Skincity treat

Kurbehadling: Total Repair Retionate Treatment. Den används med fördel under 4 kvällar i rad för att verkligen boosta resultat. Innehållande den nya generationens A-vitamin (Hydroxypinacolone Retinoate) så jobbar den likt Correcting Second Concentrate men innehåller även Plantago Lanceolate vilket är en naturlig källa till salicylsyra så blir det en riktig pangprodukt! När Marika använde denna hoppade hon över Correcting Second Concentrate då dessa ihop vid samma applicering kan bli lite för mycket av de goda 😉

Mask: Balancing Surfur Mask 1-2ggr/v är en djuprengörande mask som stelnar vilket gör att leran innehållande kaolin och svavel kan absorberar överskottstalg och löser upp tilltäpptheter. Den hjälper även till att lugna irritationer och reducera rodnad för en ren, klar och matt hud.

Stort tack till Marika för att du delade med dig av din hudvårdshistoria i syfte att hjälpa andra i samma situation. Och HUR taggad blir man inte på SKINCITY skincare?!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

24 svar till “Marika har testat SKINCITY skincare – se hennes före & efter-bilder”

 • (24) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Susanna skriver:

  Hej! Jag har en liknande rutin med flest produkter från Skincity Skincare. Dagtid använder jag dock dagcremen Daily radiance vitamin C från Medik8 och Age reverse Eye Contour från Exuviance.
  Kvällstid använder jag efter dubbelrengöring och toner Clear Pore Resurfacer (ca. fyra ggr/v eller Correcting second Concentrate (andra kvällar), Soft calming second Concentrate och Barrier moisturizer från Paula’s Choice.
  Ca en kväll i veckan kan jag använda Total repair retinoate istället för syran, Correcting och nattkrämen.

  Min nattkräm från PC är snart slut och jag undrar om det går bra att byta till Evening Restorative Complex från Exuviance? Den innehåller ju också syra men som ni skrev till en annan så innehåller den PHA som är en mild syra och då går det kanske bra? Har du annars tips på en nattcreme som jobbar på blandad hud med yttorrhet, fina linjer, blankhet, pormaskar och ojämn hudton?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Susanna.

   Vilka toppenbra hudvårdsprodukter du har och det låter som att du har en bra balans mellan en aktiv och en skonsam hudvårdsrutin. 🙂

   Precis som du är inne på så går det för en tålig hy(ej känslig) att addera en produkt likt Evening Restorative Complex med pha syra till en rutin som redan har syrabaserade produkter. Detta då pha syra är den mild syra. Jag tror på fina resultat med Evening Restorative Complex som är multifunktionell och verkar på allt från ökad fukt samt minskade fina linjer och plitor.

   Återkom gärna med resultat, så kul att höra.

   Kram Sara

 2. Sanna skriver:

  Hur kommer det sig att hon inte använde first concentrate på kvällen också? Tänker mellan pore resurfacer och correcting second concentrate?
  Jag använder just nu first concentrate och enlightening second concentrate på morgonen och båda dessa plus pore resurfacer före på kvällen. Är det lite för mycket att använda båda serum på både morgonen och kvällen?

  Är förövrigt så nöjd med mina produkter från skincity skincare! Har också acne och tycker att huden lugnat ner sig så sen jag började med era produkter. Använder än så länge toner, pore resurfacer, first concentrate och enlightening second concentrate

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Sanna!

   Helt rätt tänkt så skulle hon även kunna använda first concentrate på kvällen men hon önskade en kort rutin och då går det fint att endast använda first concentrate till morgondagen. 🙂

   Så kul att du sett så fina resultat med SKINCITY Skincare. Det är inga problem, utan snarare bra att jobba med flera serum lager på lager morgon och kväll för en effektiv hudvård.

   Kram Sara

 3. Caroline skriver:

  Hej,
  Beställde för ett tag sen produkterna från er egna linje. Behöver dock något fetare nattid. Går det bra att använda exuviance ultra restorative creme på natten eller måste man ha allt från ert märke? Köpte skincity lite fetare kräm som jag har under dagen då jag kan bli väldigt torr. Har hört att man inte ska blanda olika märken som innehåller syra.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Caroline. Vad kul att du prövat SKINCITY skincare, känns cremen från märket något tunn kan du addera en rikare cremen från ett annat märke tex Ultra Restorative Creme.

   Helt rätt tänkt så ska man vara varsam med att mixa syra från olika märken men i just Ultra Restorative Creme finns det ”endast” pha-syra vilket är en så mild syra att det är ok. 🙂

   Tror och hoppas på fina resultat. Kram Sara

 4. Louise skriver:

  Hej Sara,

  Jag har beställt first concentrate, correcting second concentrate och Total Repair Retionate Treatment. Jag känner mig lite osäker på hur jag ska använda correcting second concentrate och Total Repair Retionate Treatment i kombination till varandra och fick delvis svar i det här i det här inlägget. Att de ej kombineras under samma kväll och attt Retinoate med fördel används 4 dagar i rad. Men hur ofta ska jag göra dänna 4 dagars kur? Är det 4 dagar varje vecka och resterande dagar Correcting? Är det varannan vecka eller 1 gång i månaden. På ett ungefär.

  Mvh Louise

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Louise!

   Vad kul med nya produkter. Helt rätt tänkt så rekommenderar jag inte att använda correcting second concentrate och Total Repair Retionate Treatment vid samma tillfälle utan dessa är tänkta att använda var för sig olika kvällar.

   Correcting second concentrate är bra att vänja in, i början förslagsvis varannan kväll och allt eftersom kan du om det känns bra använda denna varje dag (när du inte har Retionate Treatment).
   Retionate Treatment är toppen att använda just som en kur, förslagsvis 4 kvällar i rad en gång i månaden. Efter en kur kan det vara bra att vänta 1-2 dagar med correcting second concentrate.

   Återkom gärna med hur det går och resultat. Kram Sara 🙂

 5. Anonym skriver:

  Hej! Kan man kombinera en rutin från Paula’s Choice (bl.a. med BHA liquid och Barrier repair moisturizer) med Total repair retinoate, Clear pore resurfacer och/eller First concentrate? Jag har blandad hud med yttorrhet, pormaskar i t-zon och en del torra partier, ibland finnar/plitor. Jag upplever som en annan skrev nedan att syror från andra märken inte riktigt fungerar mot pormaskarna så blir nyfiken på dessa produkter. Mvh/Susanna

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Susanna! Tyvärr så rekommenderar jag inte att kombinera två syramärken i samma hudvårdsrutin. Detta då produkter från samma märke ofta är framtagna för att boosta varandra i huden till en effektiv hudvård med ett fint resultat. Framförallt så gäller detta syraprodukter då syraprodukter från olika märken har olika PH- värden, kan krocka i huden och orsaka en reaktion eller hämna resultatet av din hudvård.

   Om du önskar så kika gärna på pröva på kitet som finns från SCSC. Startup Skincare Routine Kit – Normal/Combination/Oily
   Utmärkt för att känna på produkterna och här hittar du just några av de produkterna som du kikat på 🙂
   Clear pore resurfacer och First concentrate jobbar båda aktivt för att minska plitor/finnar och förstorade porer.

   Återkom gärna med vad du tycker,så kul att höra! Kram Sara

 6. Caroline skriver:

  Hej,
  Jag har handlat hos skincity i många år och alltid varit nöjd med era förmåga att guida och ge produkttips. För mig har den absoluta största fördelen varit att ni (ur mina ögon sett) givit oberoende produkttips från de märken ni säljer. Som kund har jag känt mig tryggare just då ni inte företrätt ett specifikt märke. Men hur ser ni på det nu när ni har ett eget märke? Eftersom ni tagit fram det måste ni också anse att era produkter är bättre än de andra märkenas produkter, för annars skulle ni inte valt att utveckla dem? Så jag gissar att er första rekommendation kommer vara produkter från erat märke, eller är det så att produkterna vänder sig till en specifik hudtyp?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Caroline! Verkligen så kul att du känt dig nöjd med Skincity. Jag förstår din fundering och hoppas på att göra det lite tydligare. SKINCITY skincare är något som har vuxit fram från oss erfarna hudterapeuter tillsammans med våra kunders efterfrågan. Vi ville att det skulle bli lättare att använda avancerad hudvård som är enkel att förstå och använda, ”advanced skincare made easy”.

   Vi kommer precis som vi har gjort under alla år, rekommendera anpassade produkter efter varje kund för att våra kunder ska kunna uppnå bästa möjliga resultat. Det ska du som kund alltid känna dig trygg med när du väljer Skincity.
   Kram Sara

 7. Enna skriver:

  Är dessa produkter lämpliga för 14-åringar/ung hud? Tacksam för svar!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Enna! Det beror lite på vilken hudtyp och hudtillstånd hon/han har? Har hen en blandad acne hud kan det vara passande att börja med dessa produkter i inlägget men hoppa över maskerna och viktigt att vänja in produkterna. Rengöring, toner, leave- on exfolering några gånger i veckan, serum och creme är passande att börja med.

   Tror och hoppas på fina resultat!
   Kram Sara

 8. Maria skriver:

  Har följt hudspecialisten i några år nu (lika många år som jag beställt varor fr skincity) och finner sidan samt bloggen vara superbra. Jag förstår att det handlar om profit och målet är att ständigt öka försäljningen därav grundaren som konstant gör reklam för nya produkter och varför just den specifika produkten är något vi alla måste ha. Det är otroligt många som trots bra produkter hemma (som inte alls tagit slut) hoppar på detta tåg och köper helt nya produkter eftersom skincitys grundare Annica har den makten att påverka detta. Läste en kommentar igår på Instagram där en person frågar @hudspecialisten vilka produkter hon bör köpa fr skincitys egna märke fastän hon idag har helt andra produkter. Personen som ställde frågan verkade inte missnöjd med sina nuvarande produkter men all den reklam som ni gör och utfallande som ”det ta är ett måste” skapar köpbegär och KÖPHETS.

  Hur tänker ni kring detta ur ett miljöperspektiv ?

  • Annica skriver:

   Hej Maria, tack för din feedback! Vi på Skincity och på Hudspecialisten har hudvård som vårt allra största intresse och även som vårt jobb och vi brinner för att utbilda och hjälpa kunder och läsare med hudvård. Arbetet med vårt eget varumärke har i mångt och mycket gått ut på att förena all vår kunskap tillsammans med feedback från er kunder för att kunna erbjuda er det allra bästa i våra ögon. Vi vill inte uppmana alla till att köpa massor av produkter som man inte har behov av – det är olyckligt om du uppfattade det så. Det handlar nog mer om att jag är så överexalterad över denna lansering, så att jag inte kan hålla tillbaka all den glädje jag känner för de resultat man kan förvänta sig att få. Självfallet tycker jag att man ska använda upp de produkter man har innan man testar nytt, men om man frågar mig om råd om produkter så svarar jag gärna vad jag skulle rekommendera. Miljöaspekten är viktig för oss och det är något vi jobbar aktivt med i våra varumärken också. Kram, Annica

 9. Erika skriver:

  Hej! Bilden ser lite retuscherad/fotoshoppad ut på efterresultatet? Eller är kanske bara mina ögon som är måndagströtta… 🙂

  Hur som helst, blir så himla nyfiken på erat märke! Jag har hela tiden tänkt ”nej, deras egna märke kan ALDRIG va lika bra som stora, professionella märken som varit igång i flera år” men erat tänk med serumen tilltalar mig så sjukt mkt! Jag har paulad Choice idag och tycker det är en enda röra, varje gång jag ska köpa nytt blkr jag lika osäker och hur produkten ska användas och alltid en jättejobbigt balansgång mellan yttorrhet och övergiven talgproduktion med det märket. Och krämerna är ingen hit alls. Hur är erat märke i jämförelse? Villet skulle DU, Sara, helst använda? Jag har vuxen, hormonell acne med nedsatt hudbarriär.
  Jag har börjat använda en del från Neostrata nu och hade en plan att byta till det märket, men skulle erat märke va ett mer ”sunt” alternativ? Är det för mkt hardcore att ha neostrata med alla syror ?

  Tack på förhand!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Erika! Bilderna är absolut INTE fotoshoppade på något sätt. Det skulle vara oärligt och är inget jag tror på! 🙂

   Vad kul att du blir nyfiken på SKINCITY skincare. Både Paulas Choice och Neostrata som du använder idag är också jättebra märken. Jag har själv nu prövat SKINCITY skincare och gillar verkligen många produkter starkt.

   Om du önskar pröva något från SKINCITY skincare så kan jag till dig just tipsa om de produkter som Marika använt (produkterna i inlägget ovan). Dessa passar en vuxenacne samtidigt som hjälper till att bygga upp en välfungerande barriär. Börja gärna med 1-2 produkter och bygg därefter på din rutin, på så sätt vänjer du in produkterna på bästa sätt.

   Återkom gärna med hur det går, så kul att höra om resultat. Kram Sara 🙂

 10. Madde skriver:

  Blir verkligen sugen på att testa SKINCITY skincare.
  Har haft liknande problem som Marika. Använder i dag PC som fått huden fin.

 11. Kajsa skriver:

  Häftigt o se sånt fint resultat redan
  Vilka produkter från märket rekommenderar du till en torr och känslig hud med tendenser till eksem?