Gua Sha – som yoga för din hud

 • | Sara

Jag letar alltid efter olika sätt att göra min hudvårdsrutin mer effektiv utan en allt för hög prislapp. Under flera år har jag använt min kära Jade Roller som gett mig fina resultat men på senaste har jag allt mer gått över till en Gua Sha.

Sara Gua Sha

Vad är Gua Sha?

Gua Sha är ett verktyg som likt Jade roller ursprungligen kommer från kinesisk medicin. Skillnaden på dessa verktyg är att med Gua Sha får du en mer djupgående effekt på allt från reducerade ålderstecken, spänningar och svullnad.

Redskapet kommer i olika former och material. Min variant är gjord av Jade sten, har en fjärilliknande form och kallas Gua Sha Stone. Det är en tunnare variant som passar för hela ansiktet, så smidigt! Denna variant är extra effektiv för att reducera fina linjer och rynkor tack vare att den är så tunn och verkligen kommer åt.

Desto oftare du använder din Gua Sha desto mer resultat kommer du se. Du kan använda den upp till varje dag, både morgon och kväll. Men ja, det kan vara svårt att hinna med, jag använder min 2-3 kvällar i veckan. Glöm inte att rengöra redskapet med tvål mellan användningarna. 🙂

Förvara med fördel din Gua Sha i kylen för extra fin effekt på svullnad, dock så värms verktyget snabbt upp så ett tips är att ha en skål med kallt vatten redo för att ge huden en kylande effekt under hela behandlingen.

Gua Sha

Så använder du verktyget

Det finns många olika sätt att använda Gua Sha på, men generellt så är alltid lätt på handen med ett lätt-medium tryck. Nedan visar jag några grepp som har jag tycker ger fin effekt.

Fuktgivande mist

Börja med att rengöra ansiktet. Jag gillar att sedan tillföra både fukt och näring till min hud vilket gör att jag börjar mista ansiktet med Fundamental Ampoule Mist från Klairs som ger en riktig fuktboost. Mista och klappa in.

Effektiv och vårdande olja

Följ sedan upp med en olja likt Rejuvenating Face Oil, 4-5 droppar är optimalt för både ansikte och hals. Om du ska använda verktyget kring ögonparitet så superviktigt att också applicera produkt där, jag väljer Moisturizing Eye Cream även denna från Babor.

Rodnad kommer uppstå men det är bara något positivt då blodcirkulationen är igång och ett bevis på att verktyget gör skillnad. En bra riktlinje är att det inte ska göra ont, då trycker du för hårt. Alla drag rekommenderar jag repetera 10 gånger.

Gua Sha produkter

Trio av produkter som passar utmärkt med din Gua Sha.

Hej kindben

Håll huden vid näsans sida och dra långsamt utåt och uppåt.

Kindben gua sha

Definierade käkben

Samma rörelse med den rundade änden av Gua Sha kan du göra på käkbenen. Fixera vid hakan och dra.

käkben gua sha

Vaken blick

Håll två fingrar på ögonlocket och dra sedan från mitten av ögonlocket (då det är ett känsligt område ha ett lättare tryck här) upp över ögonbrynet till hårfästet.

Ögn gua sha

Bye bye argrynka!

Håll två fingrar mellan ögonen för att stabilisera huden och dra sedan med verktyget uppåt.

gua sha panna

Definierad hals

För halsen så kan du arbeta på två sätt. Dra uppåt- ålderskorrigerande. Dra neråt- lymfdränage. Ett tips är att dela in halsen i tre områden, sida, fram, sida. Håll en hand där du startar och dra sedan upp/neråt.

hals gua sha

Använder du en Gua Sha, vilka resultat har du sett? Dela gärna. ♥

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

14 svar till “Gua Sha – som yoga för din hud”

 • (14) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Victoria skriver:

  Älskar min jade-roller. Fick den för ca 3 mån sen…denna har jag åxå sett o ditt inlägg gjorde mig nyfiken…men skulle gärna se hur du använde din jade-roller….jag kör varje morgon ovanpå toner o 1 serum…sen lägger jag resten av rutinen….kör den även på sheets.Tack för superbra tips.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Victoria,

   Åh vad kul att du också gillar skin-tools. HÄR skriver jag om min Jade roller, har tyvärr ingen video till men kika gärna in Skincitys instagram och deras IGTV, där finns 2 faceyoga/skinyoga som jag och mina kollegor gjorde (utan tools). 🙂

   Kan även tipsa om härliga The Face Roller

   kram Sara

 2. Madde skriver:

  Hej,

  Ska man använda gua sha som sista steget i sin rutin eller smörjer man på med natt/dag kräm efter? 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Madde

   Bra fråga, gua sha kan du använda både före creme och efter creme. Jag brukar ha efter creme som sista steg då det är lättare att få ett bra tag när huden är väl återfuktad under. Är huden yttorr så får du inte samma effekt från stenen. Hoppas du gillar den 🙂

   Kram Sara

 3. Anna skriver:

  Hej! Om man har rosacea bör man använda produkter likt dessa som stimulerar blodcirkulationen? Mvh Anna

 4. Lina skriver:

  Hej
  Tänkte köpa en gua sha sten. Men vet inte vilken man ska välja. Var inne på den sidan som du köpte din på men de har nu ”paus”. Vilken ska man välja eller inte välja. Tack för många härliga tips.
  Kram
  Lina

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Lina,

   Kan varmt tipsa dig om nya The Face Roller som är ett innovativt verktyg för massage till ansikte och kropp. Det sex-kantiga verktyget är designat med 24 turmalinstenar som stimulerar blodcirkulationen som ger en rad olika positiva egenskaper. Denna har jag gått över till 🙂

   Kram Sara

 5. Elisabeth Persson skriver:

  Hej!
  Jag har Jade Roller men läste om
  Ansiktskopp, är det något att investera?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Elisabeth!

   Visst är Jade roller så bra! Jag har även prövat ansiktskopp som verktyg och det är ett effektivt sätt för att tex förbättra cirkulationen. Men personligen så tycker jag att den är svårare att jobba med och det är lätt att blåmärken uppstår så i första hand skulle jag rekommendera en Gua Sha. Denna är mer djupgående än en Jade Roller. 🙂

   Kram Sara

 6. Nadja skriver:

  Så kul att du skriver om detta! Hur skiljer sig effekten beroende på vilken sten man väljer?

  Tack för din inspiration!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Nadja!

   Tack för dina fina ord. 🙂

   Jade rollern är inte lika djupgående och här behöver du inte fixera huden på samma sätt. Det går nästan inte att använda denna ”fel”. 🙂 Jag föredrar denna variant till ögonområdet där huden är så känslig.

   Gua Sha är ett mer djupgående verktyg och denna är perfekt för att verka ”lyftande” och dränerande.

   Det bäst tycker jag är att ha både dessa verktyg ihop med din hudvård.

   Kram
   Sara

 7. Ella skriver:

  Åh, spännande läsning! Är väldigt nyfiken på både jade roller och Gua cha, men inte införskaffat för vill verkligen ha av jade och bra sådana. Vart har du köpt dina?