Poddavsnitt 137: Hudvårdens do´s and dont´s

  • | Sara

Ett av våra första poddavsnitt var hudvårdens do´s and dont´s och de är ett avsnitt som vi fortfarande ser går varmt i era lurar. Så himla roligt! Vad passar då bättre än att göra en fortsättning. De finns ju faktiskt en hel del att ta upp på ämnet – så denna vecka hör du do´s and dont´s 2.0.

Hudspecialistpodden hittar du där poddar finns och har du en fråga eller fundering som du vill dela är du varmt välkommen att höra av dig till podd@hudspecialisten.se

Sara och Yasemin

De do´s and dont´s som fick ett produkttips finner du nedan, men missa inte att lyssna in avsnittet för många fler.

Do: Exfoliera varsammare

Med vintern kommer ofta en känsligare hud som ett brev på posten. För att inte störa barriären ytterligare är ett do att välja en mildare exfoliering. Ett varmt tips är min favorit Daily Microfoliant från Dermlogica vilket är en kultprodukt som funnits hur länge som helst men än idag håller måttet. Risbaserade enzympulver exfolierar orenheter och gamla hudceller från huden, samtidigt som den direkt jämnar ut hudton och boostar med lyster. Då man behöver väldigt lite produkt räcker även mini-varianten en lång tid – perfekt för att pröva på!

Daily Mircofoliant

Dont: Välj inte en för mörk nyans av din concealer

Att kring ögon välja en concealer som är snäppet ljusare än sin bas(foundation,bb-cream, etc) kan göra så stor skillnad. En något ljusare nyans ger genast ett mer vaket och piggt intryck. För egen del är de min räddare när sömnen kanske inte varit den bästa.

Yasemin som är ett riktigt concealer-pro jobbar med tre olika nyanser av Ceramide Elastic Concealer från MAKETHEMAKE för att verkligen få till de där perfekta resultatet. Jag har min självklara följeslagare 3D Firming Concealer från Babor som med krämig textur och hög täckning smälter in i huden och blir ett med hudtonen.

MTM Concealer

Don’t :  Varma lång dushar och uttorkande produkter

Börja istället dagen med en kalldusch – bästa sättet att väcka både kropp och sinne till liv! Sjukt bra för både blodcirkulation och huden. Som kroppsprodukt har både jag och Yasemin gått över till en showeroil och favoriten är Sweet Almond Shower Oil från Skincity Skincare.

SWEET ALMOND SHOWER OIL

Alla produkter som nämns i podden finns samlade HÄR!

Är du även nyfiken på de första avsnittet finns de att lyssna på HÄR med tillhörande blogginlägg.

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.