Hudvårdsrutinen till en mogen hy

 • | Sara

Denna vecka har jag varit och kikat in min mors badrumsskåp. Hon har alltid varit en stor inspiration för mig när det kommer till skönhet och såklart vill jag veta allt hon använder för att vårda huden vid 55+. Jag lutar mig tillbaka och lämnar över ordet till henne! 🙂

Mor hudvård

”Fina linjer gör mig inget men jämnhet och lyster i huden, de är min önskan”

-Huden är i ständig förändring

I och med ökad ålder har min hud ändrats från att vara en blandhy till en torr hudtyp. Jag märket direkt om jag slarvar med hudvården så det är tur att jag inte gör de 😉  Jag har solat en del i mina dagar så mina hudmål är att jämna ut, minska pigmenteringar och såklart få fin lyster!

Dubbelrengöring är A och O

Sen jag började med en dubbelrengöring till kvällen upplever att jag får en helt annan effekt från mina produkter. Jag börjar med att massera in Mellow Balm Cleanser på torr hud för att verkligen få bort makeup, smuts och talg. Sedan följer jag upp med Soft Foaming Cleanser som blir till ett mjukt lödder och ser till att huden blir helt ren. Vad jag gillar med denna kombo är att huden blir ren utan att den känns stram eller irriterad.

Cleasning duo mor

Absolute Silk Micro Mousse Treatment

Absolute Silk Micro Mousse Treatment från Sensai kan vara den mest underbara produkt jag prövat! Doften, konsistensen och effekten gör den till något jag längtar efter varje dag. Jag upplever att ett klassiskt ansiktsvatten inte gör så mycket för min hud så då tar denna lyxiga essence platsen. Efter att ha använt moussen i några månader nu vill jag påstå att huden har färre djupa rynkor och de har istället blivit till fina linjer, precis så jag vill ha de!

Mor mousse

Utjämnande serum & magisk ögoncreme

Obagi är ett märke jag använt och älskat i flera års tid. Deras produkter passar min hud så himla bra. Som jag nämnde tidigare så har solen satt sina spår. Och vilka med mig spenderade inte liiite för mycket tid i solariet på 80-talet… Professional-C Serum 15% applicerar jag efter essence både morgon och kväll för att optimera effekt. Den jämnar verkligen ut så bra, huden känns mer spänstig och bäst av allt är den fina lystern. Passar oss med torrhy jättebra då den är likt en lätt olja.

Ögonbalmen MultiVitamin Power Firm från Dermalogica är också en hudbästis som jag använt under flera år. Tycker verkligen den gör skillnad för att jämna ut och reducera rynkorna. Nu på vintern applicerar jag även Rich Moisture Second Concentrate likt ett ögonserum under för extra fukt.

mor serum

Daglig treatment

Total Repair Retinoate Treatment från SKINCITY skincare började jag med att använda likt en kur då och då men denna är nu min nattcreme varje natt. Jag har fått lära mig att den innehåller en ny typ av A-vitamin vilket gör den till en aktiv men skonsam produkt. Tidigare har jag kunnat reagera på retinol men denna fungerar prima utan irritation eller torrhet men ger ändå den effekt jag söker. Till morgonen känns huden jämn och plumpad.

total

Hudvårdande bas

Jag är ingen fena på makeup men vem gillar inte snabba knep för att se fräsch ut! 🙂

Instant FirmX – denna ger ett direkt lyft för ögonparitet. Effekten är tillfällig men herre så bra den är. Jag har dock inte riktigt fått till de med makeup över men som ensam produkt fungerar den jättefint!

N° 28 Primer Serum – en primer i oljeform passande oss torrisar. Huden blir jämnare och makeupen lägger sig bra över.

Vitamin B Flawless Filter Foundation – när jag väl önskar lägga en makeup är det denna foundation jag väljer. Den är lätt att jobba med, känns fuktgivande och resultatet håller hela dagen.

Makeup mor

Har ni några favoritprodukter som jag missat? Dela gärna ♥

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 svar till “Hudvårdsrutinen till en mogen hy”

 • (6) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Jessica skriver:

  Vacker mamma du har! Kul att läsa om tips för mogen hy.

 2. Sofia skriver:

  Hej.
  Konstig fråga kanske…..
  Skulle ni kunna dela med Er (kanske ett inlägg
  ?) av era erfarenheter av produkter ni kämpat med i början/ produkter Er hud ej ”klarat av” men som gett med sig och gett resultat/ fungerat bra. Dvs… om ni på Skincity någonsin varit nära på att ge upp vissa produkter… vore intressant att läsa om
  Mvh
  Sofia

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Sofia,

   Intressant tanke, ett sånt inlägg får jag se till att fila på. Tack för ide! 🙂 För det är ju precis som du skriver, många produkter tar lite tid innan huden är kompis med och det är först efter de som effekt börjar synas.

   Kram Sara

 3. Marie skriver:

  Så kul att läsa om mogen hud! Vill också pröva masken