Känslig hy blir ett minne blott

 • | Sara

Epionce är ett märke vars filosofi är minimera inflammationer i huden samt upprätthålla en stark och skyddande hudbarriär. Hur bra låter inte det! Låt oss kika på några ⭐ – produkter som gett många (där i bland jag) fina resultat på Rosacea/Psoriasis/Eksem. Nedan är ett riktigt matigt inlägg som jag hoppas ni gillar! 🙂

Epionce alla produkter

Epionce familjen <3

Rosacea

Vad är Rosacea och har du det? Min kollega Johanna skrev nyligen ett inlägg om just detta.

Medical Barrier Cream & Intensive Nourishing Cream

Vid en mycket känslig hud med en aktiv blossande rosacea kan till och med vatten vara smärtsamt. Då rekommenderar jag att börja med endast Medical Barrier Cream. Denna creme är en hjälte på att reparera en skadad hudbarriär. När huden sedan känns mer i balans, addera gärna mild rengöring, exfoliering och creme likt dessa nedan.

Intensive Nourishing Cream är cremen från Epionce som passar en rosacea i balans utmärkt och med de menar jag att huden inte är blossande, mycket röd och/eller irriterad. Cremen innehåller inte bara barriärreparerande egenskaper, utan också azelainsyra som verkar antiinflammatoriskt och hjälper till att minska och förebygga rodnad och irritation i huden.

Epionce creme

Rengöring & exfoliering

Till alla med en känslig hy så Milky Lotion Cleanser ett säkert val. Denna rengör effektivt utan att rubba den lipida hinnan. Men en kombination av bland annat zink och läkemalva lugnar och återfuktar den en stressad hud. Ett ypperligt val för ett tillstånd som rosacea.

Följ sedan upp med milda men effektiva Lite Lytic TX som är framtagen för att passa även den allra känsligaste huden. Den lugnar irritationer med sina antiinflammatoriska egenskaper och hjälper huden att åter bli stark igen. Applicera och låt den absorberas några minuter innan efterföljande produkter. Som med alla aktiva produkter så viktigt att vänja in produkten och börjar med gärna med några få tillfällen i veckan och allteftersom kan du öka upp till flera tillfällen. 🙂

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk sjukdom som är ärftlig. Sjukdomen ger oftast utslag på huden och orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och inflammation i huden. Kika efter ingredienser så som bivax och petrolatum vilket har goda egenskaper då de bildar en ocklusiv, skyddande film på huden, så att fuktförluster förhindras och potentiellt irriterande ämnen stängs ute.

Sara med Epionce produkter

Vinnande trio!

Resultatgivande 3 stegs rutin

För att behandla psoriasis så har Epionce tagit fram en enkel med resultatgivande 3 stegs rutin. Rengöring-exfoliering-cremeLytic Gel Cleanser är en djuprengörande gelrengöring som hjälper till att rengöra tilltäppta porer genom att få bort smuts, olja, bakterier, och gamla hudceller utan att skada barriären.

Steg 2 är djupverkande Lytic Tx smoothes som hjälper till att reducera de röda fjällande utslagen utan att irritera. Vänj in produkten genom att applicera den en gång varannan dag. Allteftersom kan du, om din hud tolererar öka upp till flera användningstillfällen. Låt produkten absorberas några minuter innan du följer upp med resten av din hudvårdsrutin.

Epionce rengöring och ex

Även för detta hudtillstånd är Medical Barrier Cream ett toppenbra val! Som jag nämnde innan så är det en kraftfullt återfuktande produkt som är speciellt framtagen för att lindra obehag förknippade med en känslig och irriterad hud. En unik kombination av växtextrakt arbetar tillsammans för att reparera den skadade hudbarriären, så effektivt att den redan efter två timmar är till 90% stängd! Torrhet motverkas och irritationer lugnas omedelbart och på sikt.

Eksem

Eksem är ett hudtillstånd som intresserar mig lite extra då det är något jag själv tampas med från och till. Vill du djupdyka så finns ett bra inlägg här 😉

Djupverkande serum & creme för optimala resultat

Intense Defense Serum är verkligen i en klass för sig själv. Efter att använda detta serum under en tid reducerades inte bara mina eksem, huden kändes lugnare, mer i balans och fin lyster infann sig. Hemligheten i produkten är dessa optimalt sammansätta ingredienser. En imponerande mängd antioxidanter från botaniska växtextrakt, såsom vitamin A, B, C, D och E, bomullsfrö- och linfröolja kombinerat med hyaluronsyra återfuktar på djupet samtidigt som hudbarriären repareras. Detta serum skulle även kunna adderas till en rosacea och psoriasis som är i balans.

En bra creme som verkligen är barriärstärkande och reparerande är Renewal Calming Creme. De är en creme som jag hittat till denna vinter och den dämpar effektivt irritation och klåda samtidigt som den jobbar med stärkande ceramider för att bygga upp hudens yttre skydd.

Epionce serum

Hejdå eksem!

Nu är vårsolen här!

Till sist så är Ultra Shield Lotion SPF 50 ett passande solskydd till alla typer av känslighet då den är boostad med antioxidanter och antiinflammatorika egenskaper.

Har du prövat Epionce produkter, vad är dina erfarenheter? Dela gärna. ♡

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Känslig hy blir ett minne blott”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Tiina Helanne skriver:

  Hej tack för tips för olika hud, själv har jag förtunnad hud och torr och blir sjuk av alla dofter pga astma och kemikalie och doftallergier i kroppens alla slemmhinnor.
  Har pollenallergi och astmarhinit också.
  Undrarom det skulle finnas någon hjälp för min hud utan parfymerade ämnen som skulle stärka min förtunnade äldre hud eller är det kört?? Huden går sönder lätt och får stora märken överallt i armarna och bena mest….tacksam för svaret om möjligt. MVH

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Tiina!

   En jättebra fundering och jag kan verkligen känna med dig då jag själv superlätt får eksem av produkter med parfym.

   Men det som är bra är att det finns grymma märken och produkter som är helt fria från parfym och essentiella oljor.
   Kika in märket Paulas Choice som just faller under denna kategori. Till en torr och känslig hy kan jag varmt tipsa dig om serien CALM NORMAL/DRY.

   Kram Sara

 2. Mia skriver:

  Deras Medical barrier cream är grym! Får ofta eksem på ögonlocken,så när jag känner att eländet är på g så använder jag denna som ögoncreme-sen jag började med detta utvecklas inte eksemen använder den även på andra ställen där huden blivit överkänslig,en helt suverän produkt

 3. Elin skriver:

  Har varit intresserad av Epionce då grundaren av märket har enligt mig en sund och omtänksam vision om produkterna. Dock har jag bara hunnit prova deras Ultra Shield spf 50, och hur jag än gör så smular den. De dagar jag använt glasögon har den gjort huden där bågarna vilar (utmed näsryggen) snustorr så att huden flagat i flera dagar efteråt. Så osäker om jag vågar prova mer ur sortimentet.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Elin! Håller med dig helt, Epionce filosofi är något jag verkligen tror på för en hud i balans. Vad tråkigt dock att Ultra Shield spf 50 inte känts hundra. Har du haft något serum och creme under produkten? Personligen tycker jag att solskyddet lägger sig bäst med någon/några tunna lager av produkt under. Ett annat tips är att klappa in Ultra Shield för ett fint resultat. Pröva och se om det hjälper.

   Kan varmt tipsa om att pröva en rengöring eller creme som nästa produkt, de tror jag verkligen inte du kommer bli besviken på. 🙂
   Kram Sara

 4. Ab skriver:

  Hej fina Sara! Jag har efter en stressperiod fått massa eksem som ja inte haft sen jag va bebis (nu är jag 30 år) jag använder Exuviance nu men är torr från o till men känner ändå att ja inte reagerar på de så. Är de dumt att använda exuviance vid eksem? Har du erfarenhet? Eller är de nåt annat märke du tycker jag ska ha ?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej! 🙂 Helt rätt så kan stress vara en stor bidragande faktor till att eksem uppstår, vet hur jobbigt det kan vara. Exuviance är ett jättebra märke med effektiva produkter. Välj de produkter från märket som passar en torr och känslig hy så går de fint att fortsätta. Nedan har jag listat de produkter som är passande vid en hy med eksem från märket:

   Rengöring: Gentle Cleansing Creme
   Toner: Soothing Toning Lotion
   Serum: Vespera Bionic Serum
   Dagcreme: Multi-Protective Day Creme SPF 20 (Dock har denna creme en tendens att ”smula sig” så personligen väljer jag en annan dagcreme likt härliga Ultra Facial Defense. Creme och spf i ett! 🙂
   För att boosta huden lite extra några i veckan så är Deep Hydration Treatment grym för att reducera torrhet. Applicera denna till natten efter serum men innan creme.
   Nattcreme: Evening Restorative Complex
   Ögoncreme: Hydrating Eye Complex är ögoncreme som passar många med torr och känslig hy kring ögon dock upplever jag själv inte att denna inte riktigt biter på eksem. Känner du samma så kan jag istället tipsa dig om den rikare HYPER SENSITIVE Hypoallergen Eye & Lip Fluid.

   Om det är så att du har dessa produkter och några envisa eksem ändå är kvar är tipset att punktbehandla med Panthenol Ceutic.

   Hoppas på fina resultat, återkom gärna med hur det går! 🙂 Kram Sara

   • Ab skriver:

    Tack för utförligt svar. Jag är så nojig att prova massa olika produkter så just nu använder jag bara : gentle cleansing Creme och ultra restorative cream. Vet att jag borde ha mer men är så rädd att blanda massa märken. Bör ja byta till epionce eller lägga till nån produkt? Som är snäll o lugnar?
    Känner mig så fruktansvärt torr nu när eksemen går tillbaka *peppar peppar* flagnar i slutet av dagen. Speciellt runt munnen. Usch. Kan man använda smink när man har eksem? Tips isf?

    • Sara Von Schrenk skriver:

     Förstår. gentle cleansing Creme och ultra restorative cream är två passande produkter så fortsätt med dessa och börja med att addera ett serum, Vespera Bionic Serum. Du får enkelt beskrivet omkring 50% i resultat med en creme. Med serum och creme kan huden uppnå 100% i resultat, eftersom flera hudlager behandlas med både serum med mindre molekyler som kan gå ner på djupet i huden, och cremen som skyddar mot yttre påverkan.

     Har du något riktigt bra lipbalm? Ett tips är härliga Lip Balm från Babor som räddar mina torra vinterläppar. Angående makeup så rekommenderar jag en återfuktande och lugnande cc-creme. Kika på passande EVEN & PERFECT CC Cream Spf 20 Color Correction Anti-Redness.

     Börja med detta så tror och hoppas jag huden kommer kännas bättre, så kan vi kika vad som är passande längre fram sen 🙂

 5. Cissi skriver:

  Fantastiska produkter, väntar bara på att det ska bli ett erbjudande så jag kan bunkra upp igen