Kika in i badrumsskåpet hos toppmodellen Sabina Karlsson

  • | Sara

Under mina år i USA lärde jag känna Sabina Karlsson som förutom att vara helt otroligt vacker både är genuin och driven.  Ni har med säkerhet sett henne innan då hon jobbar som modell åt många av de största modeföretagen välden över. Idag delar hon med sig av sin hudvårdsresa, favoritprodukter och beauty-tricks till oss. 🙂

Sabina Karlsson

Sabina med sin favoritcreme Intensive Repair Cream från Paulas Choice

Så kul att du få ha dig med på hudspecialisten och vi är så nyfikna på dig. Berätta om vem du är?

Jag heter Sabina, född och uppvuxen i Växjö. Bor i New York tillsammans med min man och son på 1 år. Jobbar som modell, är glassfantast och utbildar mig just nu till Doula.

Hur började ditt hudvårdsintresse?

Det började nog med att min mamma höll på mycket med ansiktsvård och sen som modell är hyn ett väldigt viktigt verktyg att underhålla. Det är däremot under dom senaste åren som jag börjat intressera mig mer av produkter utöver basic produkterna (rengöring & fuktcreme). Har på senaste börjat använda produkter med syror och adderat serum till min hudvård.

Du har ju så fin hy, hur tänker du när du väljer hudvårdsprodukter? 

Min hy är nog normal till torr hy – jobbar därför mycket med fukt fukt. Då jag reser mycket för jobb, ser jag alltid till att ha någon leave on mask på under flygresan, alternativt någon härlig olja. Jag är beroende av all sorts fukt, till mitt hår, hud, läppar! En gång hade jag glömt mitt läppsyl hemma och var på restaurang, så tog olivoljan från bordet haha.

Upplever du att din hud har ändrats något efter graviditeten?

Min hy har inte förändrats så mycket sen jag var gravid – försöker bara fortsätta med mina rutiner trots att jag ibland är en trött småbarns mamma.

Vilka resultat har du sett med de produkter du använder?
En produkt som jag nyligen köpte, Exuviance Skinrise Bionic Tonic pads är helt fantastiska. Längtar tills jag får använda den varje morgon. Min hy får sånt glow och känslan efteråt är väldigt uppfriskande! Paulas Choice rengöring, Resist Optimal Results Hydrating Cleanser, har jag precis börjat använda. Gillar verkligen att huden känns ren efteråt och inte alls torr, den är väldigt cremig och len i konsistensen.

Vilka tre hudvårdsprodukter är det måste i ditt badrumsskåp? 
Paulas Choice Intensive Repair Cream, älskar att den är så rik i konsistensen och att den innehåller retinol.
Embryolisse Lait Crème Concentrate, en härlig fuktcreme.
Sabinas produktfavoriter

I Sabinas badrumsskåp hittar vi produkter från Paulas Choice, Priori, Clinique, La Roche-Posay och Sk-II

Sabinas favoritprodukter

Även produkter som Superfood Day Cream från Elemis och Daily Superfoliant från Dermalogica är favoriter hos Sabina.

Till sist, vilket är ditt absolut bästa skönhetstips?
Ta alltid bort din makeup på kvällen, hur trött du än är! Och en lätt ansiktsmassage på morgonen när du lagt på din fuktcreme, det sätter igång blodcirkulationen. Tack att jag fick dela med mig av mina hudvårdsrutiner – hoppas ni hittar någon ny favorit 🙂
Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.