Maximera dina resultat efter hudens dygnsrytm

 • | Sara

Kroppens största organ, huden har sin egna rytm och hudens behov kan ändras så ofta som varje timme under dygnet. Genom att välja passande produkter vid rätt tidpunkt kommer du få maximalt resultat från dina hudvårdsprodukter. Låt oss kika på ett dygn med din hud.

Från Neal’s Yards ”Beauty Book” som beskriver din huds dygnsrytm

Morgonpasset

När du vaknar upplevs huden oftare som jämn, lugn och mjuk. Anledningen till det är att våra celler i huden förnyas under natten, när huden inte blir störd av yttre faktorer. Detta är en av många anledningar till att det är viktigt med sömn rätt tid på dygnet.

På morgon är huden mindre mottaglig för rika produkter utan spara dessa till lite senare och börja gärna dagen med lite lättare men skyddande produkter. För just de förbereder huden sig för på morgonen, att hålla en skyddad barriär dagen igenom. Du hjälper huden genom att applicera antioxidanter och solskydd för att ha en skyddande slöja mot smuts, föroreningar, samt UV- och HEV-ljus.

Produkterna som maxar morgonrutinen:

Favvisar!

Eftermiddagspasset

I boken”Beauty Book” från Neal’s Yards kan man läsa att mitt på dagen är hudens produktion av hudceller som lägst vilket gör att tillstånd som psoriasis kan kännas värre än annars och många känner sig yttorra. Men samtidigt så pikar hudens talgproduktion vilket gör att huden lätt kan kännas blank, speciellt i t-zonen. Tricket är bort med fet och istället tillföra fukt för en balanserad.

Produkterna att ha vid skrivbordet:

Skincare work

Kvällspasset

Det är lätt att man känner sig lite trött och puffig kring ögonen såhär efter en hel dag, vad är då inte bättre passande än en uppiggande ögonmask. Mellan 16-21 är också hudens temperatur som högst vilket gör att porerna är mer öppna och mottagna för en detox. Perfekt tajmning för ett träningspass, glöm inte bara att först rengöra ansiktet först och nej det behöver inte vara omständligt, hudvårdande wipes fungerar utmärkt! 🙂

Produkterna att ha med i väskan:

Alltid några hudvårdshjältar med i väskan <3

Nattpasset

På kvällen är produktionen av nya hudceller i fullgång och hudens reparationsförmåga är mycket högre nattetid vilket gör kvällen till en ypperligt tillfälle att addera produkter som skjutsar på förnyelsen för att maximala resultat. Men under natten förlorar huden mycket fukt och barriären blir mer genomtränglig. Så även en näringsrik, lugnande och återfuktande creme är perfekt.

Produkterna i badrumsskåpet:

Night night

Skönhetssömn på burk

Hur lägger du upp din hudvårdsrutin? Dela gärna nedan! 🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

18 svar till “Maximera dina resultat efter hudens dygnsrytm”

 • (18) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  När du använder wipes innan träningen, har du något serum och/eller kräm efter? Wipes sliter väll på huden mycket på grund av allt gnuggande, men kanske är bättre än att träna med smink. Jag brukar tvätta ansiktet så fort jag kommer hem från gymmet så kanske wipes är något för mig. Undrar också på eye patches, har du de på sminket så försvinner väll en del?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Maria, Det jag gillar med just Hydroactive Cleanse är att de inte irriterar huden utan varsamt tar bort makeupen. De har även en återfuktande effekt på huden viket gör att jag inte applicerar någon serum/creme innan träning. (Har du dock en mkt torr hud kan du applicera en creme.) Jag sveper en wipe lätt över huden för att få bort makeupen men väntar med en mer noggrann rengöring till efter träning. 🙂

   De dagar jag har lite makeup kring ögonparitet, tex endast lite squalane powder från MTM brukar jag pigga upp med 24K Gold Eye Patches. De är så grymt bra!

   Önskar dig en fin helg. Kram Sara

 2. Susanne skriver:

  Hej. Har funderingar på att när man använder fuktgivande mist ovanpå dagkräm med spf, gör den någon nytta då?
  Mvh Susanne

 3. Kajsa skriver:

  Vilken nattkräm & dagkräm rekommenderar du för en torr och känslig hud (eksem några gånger per år) som behöver mycket fukt nu när kylan gör kaos med min hud? Helst inte allt för dyra krämer med tanke på att jag studerar.
  Du har alltid de bästa tipsen

 4. Malin Näfstadius skriver:

  Är Versos Super eye serum verkligen en kräm? Jag kan omöjligt använda den ensam, blir torr och irriterad, precis som ansiktet om man skippar kräm (fast jag inte ens är typen med torr hud)

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Malin! Verso eye serum kan användas som en ögoncreme då den har en rikare konsistens men jag håller helt med dig. Jag kan inte använda denna varje kväll ensamt, speciellt nu på vintern då huden generellt är mer känslig.

   Det gäller att hitta en hudvårdsrutin som passar just din hud. För mig är det att använda produkten 2-3kvällar i veckan och sedan komplettera med en lugnande och vårdande ögoncreme likt bästa Eye Balm från Skinceuticals.

   Kram Sara 🙂

 5. Isabelle skriver:

  Kan ni inte ta upp hur en ska tänka vid nattjobb?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Isabelle, vilken bra tanke! Det ska vi absolut göra framöver.

   Jag rekommenderar att använda din hudvård likt du är vaken, så går det och lägger dig på morgonen/förmiddagen så gör du med fördel din hudvårdsrutin för natten då. Sedan morgonens hudvårdsrutin när du vaknar. 🙂 Kram Sara