Poddavsnitt 152: Medicintekniska produkter med BIOpH

 • | Sara

En spännande kategori som vi ser på framfart är medicintekniska produkter, men hur skiljer de sig från annan hudvård? Vi bjöd denna vecka in Petra från de svenska märket BIOpH till podden för att reda ut svaren. Vi pratar även om varför det är så viktigt för huden att läka och reparera sig själv och vad antibiotikaresistens kan göra med huden. Så alla ni hudnördar, de här är ett avsnitt som du bara inte vill missa!

Petra bioph profilbild

BIOpH – medicinteknik

Att BIOpH kommer från medicinteknik och inte hudvård, gör att det ställs mycket höga krav avseende effekt och säkerhet. Filosofin bygger på att huden, kroppens största organ och viktigaste försvarslinje mot infektioner, har en utmärkt förmåga att reparera sig själv. En stor del av de infektioner som behandlas med antibiotika har börjat på huden. Genom att utnyttja hudens egen kompetens ger vi den de förutsättningar den behöver för att reparera sig själv och stärka sitt eget försvar. På så sätt kan vi stoppa infektioner innan det blir nödvändigt att sätta in antibiotika.

”BIOpH strävar efter att bidra till samhällets kamp mot antibiotikaresistens! Let your skin be competent!”

Granulatet från BIOpH som ger huden dessa förutsättningar aktiveras genom kontakt med vatten och den skadade huden behandlas med den aktiva lösningen. Varumärket har applicerat innovationen på ett antal medicintekniska produkter för skadad hud såsom athlete’s foot och psoriasis, men också för aknebenägen och mogen hud.

Footcare

Om det är någon kroppsdel som ofta får lite mindre kärlek så tror jag det är fler än jag som kan skriva upp fötterna, dax att ändra på de! BioPh har ett medicintekniskt fotbad för behandling av fotsvamp, hälsprickor och förhårdnader, allt i ett smidigt portabelt fotbad. Är du nyfiken på att läsa mer, kika in Emelies inlägg ”Nu ska vi ta hand om våra fötter”.

Fotbad Bioph

Petra BioPH

Varför inte göra som Petra och unna dig ett bad på jobbet, dröm!

Body Bath

Förutom bad för fossingarna så har de också ett för resten av kroppen. En djuprengörande, exfolierande basisk produkt som ger huden en direkt lugnande effekt genom att blandas i badvattnet. Huden får en förnyad lyster, ojämnheter reduceras, spänst förbättras och gamla hudceller avlägsnas. Passar även känslig hud.

Psoriasis

Psoriasis Medical Bath är en medicinteknisk produkt avsedd att reducera symptom kopplat till mild till måttlig plackpsoriasis. Produkten har en exfolierande och mjukgörande effekt på placken. Produkten består utav granulat som aktiveras i kontakt med vatten. Berörd kroppsdel behandlas i ett kärl med den aktiva lösningen.

Reducera akne med granulat

Acne Prone Kit är en patenterad djuprengöring och exfoliering för aknebenägen hud. Kitet består av ett granulat som aktiveras genom att blandas med vatten. Så intressant att höra Petra berätta om denna innovation för akne.

BioPh produkter

Hudspecialistpodden hittar du där poddar finns och har du en fråga eller fundering som du vill dela är du varmt välkommen att höra av dig till podd@hudspecialisten.se

Alla produkterna som nämns finns samlade HÄR!

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 152: Medicintekniska produkter med BIOpH”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Karin skriver:

  Kan jag använda acne prone samtidigt som jag tar antibiotika och receptbelagd kräm mot akne?

 2. Josefin skriver:

  Hej! Kan man använda dessa produkter när man ammar? 😊

  • Sara skriver:

   Hej Josefin,

   Kraven på medicintekniska produkter är mycket högre än för andra produkter på marknaden och då de inte finns några studier på denna kategori är de bäst för oss att vänta med dessa till efter graviditet och amning. 🙂

   Hoja till vilken typ av produkt du letar efter så kan jag kika efter annat passande för dig under denna tid. <3

   //Sara