Ampuller från BABOR – hudvård i sin mest koncentrerande form

 • | Sara

För mig så är BABORs ampuller en kultförklarad produkt, så klassik och omtyckt av alla åldrar. Ett starkt minne är när jag som liten får vara med när farmor gör sin hudvårdsrutin och använde just en BABOR ampull – hudvårdslovern i mig var väckt! Visste ni att BABOR faktiskt redan 1956 var först ut i världen med att erbjuda ampuller till sina kunder? Innan dess fanns de endast i den medicinska världen. BABOR har just nylanserat ampullerna, låt oss kika närmare!

Om BABOR

Märket har länge varit ett av världens mest inflytelserika och lyxiga inom professionell hudvård. Alla produkter är boostade med innovativa och aktiva ingredienser som ger både snabba och effektiva resultat som håller i sig. Formuleringarna är skapade för specifika hudtillstånd, vilket gör att du alltid kan hitta produkter som passar din huds nuvarande behov.

Babor Brand Store

Babor Brand Store i Sthlm. Ett varmt tips på en riktigt bra behandling

Därför ska du addera BABORs ampuller

Ampuller är hudvård i sin mest koncentrerande form – hjärtat av BABORs behandlingar, både hemma och i behandling. Engångsdoser fullspäckade med småmolekylära ingredienser, förpackade snygga glasampuller. Vare sig du behöver en extra boost av fukt, vitaminkick eller en utslätande lifting-effekt så finns en ampull för dig!

Gemensamt för alla ampuller från BABOR är att de fungerar som en booster och förhöjer effekten av de efterföljande produkterna som appliceras, hur bra?! De kan användas då och då för en direkteffekt eller som en intensiv kur på 7 dagar för ett mer bestående resultat.

babor hydra ampull

Så öppnar du & använder ampullen

Dessa tunna stilrena glasampuller ska behandlas med viss varsamhet. Håll om hela nedre delen av ampullen med ena handen, med den andra handen placerar du bipackad plasthylsa med skåran nedåt på ampullens övre del och bryter flaskhalsen längs den nedre färgmarkerade ringen, med ett bestämt knäck. Sedan häller du innehållet i handflatan och applicerar koncentratet på ansikte, hals och dekolletage genom att varsamt klappa in de i huden.

Vid öppnandet av ampullen ska hela produktens innehåll användas för att få ut maximal effekt av de aktiva ingredienserna. Innehållet kan uppleves som mycket, applicera då produkten i omgångar för att boosta huden till max. Den tomma glasförpackningen kan sedan återvinnas som glas.

En ampull för varje hudönskning

I det uppdaterade ampullsortimentet med ännu mer kraftfulla ingredienser än tidigare finner vi 10 varianter för att varje hudtillstånd ska hitta sin perfect match! Nedan kan du djupdyka i mina absoluta favoriter

Perfect Glow – Genvägen till den perfekta lystern

Jag var fast redan vid namnet, Perfect glow, och innehållet gör dig inte besviken! Ampullerna ger en direkt utslätande och lystergivande ampull effekt. Utmärkt inför en fest eller varför inte göra måndagen lite roligare? Perfection Peptides P3 stimulerar hudens egna exfolieringsprocess, vilket ger en fräschare, slätare hud med maximalt glow och en jämnare hudton!

Sara babor

Hydra Plus – Intensiv fukt

En superboost av fukt för alla hudtyper och hudtillstånd som skapar grunden till en välmående hud. Jag använde just en 7dagars kur med dessa fukthjältar och wow så plumpad, mjuk och jämn huden känns. Hyaluronsyra tillför fukt & binder fukten i huden för en långvarig effekt. Torrhetslinjer suddas ut och som ett skyddande täcke omsluts huden från att förlora fukt.

Collagen Booster – Hudens personliga tränare

I denna är det verkligen fart, man känner verkligen att de är ett aktivt koncentrat – ampullerna är verkligen mer aktiva än ett serum. Collagen Booster är en kollagenuppbyggande skjuts som ger huden volym och gör den fylligare inifrån. Baserad på en tripeptid som stimulerar kollagensyntesen och stärker kollagenfibrernas struktur. Resultatet blir att hudens spänst, elasticitet och fasthet ökar samtidigt som fina linjer suddas ut.

Active Night – Skönhetssömn på ampull

Skönhetssömn i ampullform som bli hudens bästa vän till natten. Ingredienserna aktiverar hudens cellförnyelse, reducerar vardagens slitage på huden och motverkar tecken på hudåldrande. Samtidigt som hudens barriär stärks och huden fuktdeppår fylls på medan du sover.

Babor active night

Vilken är din favorit ampull? Dela gärna. Och för er som är nya till BABORs ampuller, vad är ni peppade på att testa? 

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Ampuller från BABOR – hudvård i sin mest koncentrerande form”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ranveig skriver:

  Skulle ønske disse ampullene ikke hadde parfyme. Det blir alfor mye for meg, dessverre.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Ranveig!

   Jättebra fundering, förutom att innehållet är uppdaterat med mer kraftfulla ingredienser än tidigare, så är det även ett mindre sortiment med endast riktiga stjärnor, mer hållbara produkter och mycket mindre doft i produkterna. De tycker jag verkligen att man känner, och de finns en ampull helt utan doft – SOS Calming som är den lugnande/after sun ampullen.

   Hoppas och tror du kommer gilla dessa nu! 🙂

   Kram Sara