Så får du pigga ögon med Dermalogica

  • | Sara

Dermalogica är ett märke vars produkter jag brinner lite extra för, de är verkligen produkter i högsta kvalité som ger full effekt! Senaste veckorna har jag haft möjligheten att få pröva deras nya stjärna Awaken Peptide Eye Gel. Och det här mina vänner är THE ONE för reducerad svullnad, ökad lyster och minskade fina linjer. Helt enkelt allt-i-ett för pigga ögon!

Dermalogica peptide eye gel 1

Den känsliga huden kring ögonen

Huden kring ögonen är tunn & känslig med färre talgkörtlar vilket gör att den lipida hinnan lättare rubbas, så här gäller de att ge området lite extra kärlek. I och med att huden kring ögonen just är den tunnaste vi har är det ofta här vi ser de första rynkorna. För att minska eller förebygga dessa rynkor är det passande med aktiva men skonsamma ögonvårdsprodukter.

Även svullnad och påsar uppkommer lätt kring ögonpartiet. Orsaken till dessa kan vara många men en vanlig är allt för saltrik kost och svullnaden förstärks sedan när man ligger still under natten eftersom lymfflödet minskar. Vem har inte ätit något härligt likt sushi och dagen efter vaknat upp allt för svullen.. För att reducera temporär svullad rekommenderas att addera dränerande produkter för att få i gång cirkulationen och bli av med dessa vätskeansamlingar. En morgonpromenad på de och min svullnad är som bortblåst!

Därför ska du addera peptider

Peptider är naturligt förekommande cellkommunicerande ämnen som hjälper till att upprätthålla en ungdomlig och hälsosam hud i balans genom att stimulera hudcellerna på olika sätt. Man kan säga att de ”lär” huden att agera som sitt yngre jag. Peptider består av korta aminosyrekedjor och är, enkelt förklarat, små fragment av proteiner som återfinns i din hud.

Det finns många olika peptider som används inom hudvården idag. Detta beror på att varje peptid har en unik uppgift – lite som en nyckel som passar i ett lås. Det finns peptider som ökar hudens fasthet, förbättrar fuktbalansen, slätar ut rynkor, lugnar känslighet, ökar exfolieringsprocessen eller jämnar ut hudtonen. Och självfallet är Awaken Peptide Eye Gel packad med effektiva peptider…

Multi-taskande Awaken Peptide Eye Gel

Pigga ögon utan påsar

Svullnadsdämpande, utslätande och återfuktande ögongel som reducerar intrycket av fina linjer, mörka ringar och påsar under ögonen både direkt men även långsiktigt.

Nyckelingredienser 

  • Aktivt peptidkomplex med koffein dämpar effektivt svullnad och påsar runt/under ögonen.
  • Lugnande peptidkomplex med rosmarinextrakt dämpar hudirritation och svullnad.
  • Bärnstenssyra, vilket är en god bakterie som framställs med hjälp av bioteknologi. Den jämnar ut och förfinar hudstrukturen.
  • Växtextraktet av ärtväxt verkar utslätande och lystergivande.
  • Jojoba skyddar, verkar fuktbindande och barriärstärkande – men utan att tynga ner den ömtåliga ögonhuden.
Dermalogica peptide eye gel 5

Awaken Peptide Eye Gel & kaffe – bästa kombon för morgontrötta ögon

Användning

Förvara din Awaken Peptide Eye Gel i kylen för en extra fin svalkande och svullnadsdämpande effekt. Applicera en liten mängd längs med det undre ögonbenet och just under ögonbrynet för att sedan klappa in försiktigt. Vid applicering, utför gärna med lätta fingrar en dränagemassage vilket innebär att varsamt masserar inifrån och ut under och över ögat. Detta minimerar vätskeansamlingar. Produkten används i första hand på morgonen, antingen ensam eller under annan ögoncreme likt Intensive Eye Repair om du har en torrare hud (låt då Awaken Peptide Eye Gel först absorberas någon minut). Använd varje dag för optimala resultat.

Hur peppad blir man inte på säga hejdå till svullad och hej till peptider?!

Dermalogica peptide eye gel 2

Några favoriter från Dermalogica <3

Tävling

Psss, missa inte att du även kan vinna Awaken Peptide Eye Gel på hudspecialistens instagram i en tävling som avslutas 27/1 09:00. En lycklig vinnare presenteras sedan på instagram story, bums över till instagram och tävla!

Lycka till ♡

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.