Poddavsnitt 52: Balansera en överbehandlad hud

 • | Sara

I veckans podd kikar vi närmare på hur man balanserar en överbehandlad hud. För det kan ju lätt blir så att man addera ”lite för mycket av de goda” och huden svarar med att slå bakut. Ja vi har också varit där några gånger och de är inte kul. Hur ska man då ta hand om huden och går det att förebygga? Yes, vi har svaret på båda dessa frågeställningar.

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Nedan hittar ni alla produkter från dagens avsnitt! Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada!

Överbehandlad hud 5

Skinceuticals Phyto Corrective mask är magi för en stressad hud!

Förebygga en överbehandlad hud

 • Hör med en hudterapeut om passande produkter till just din hud
 • Vänj in aktiva produkter, så som syra, retinol mm
 • Addera en ny produkt i taget för att inte stressa huden. Tänk lite som att varje ny familjemedlem ska få ett fint välkommande. 🙂

Lugna en överbehandlad hud

 • Pausa om alla aktiva produkter likt syra, retinol mm
 • En minimal hudvårdsrutin med endast fukt och lugnande ingredienser är passande.
 • Ha is i magen, det tar allt från några dagar till flera veckor innan huden åter är i balans.

In och lyssna på avsnittet för våra utförligare svar <3

Låt oss kika på veckans produkttips: 

Överbehandlad hud 2

Klairs Midnight Blue Calming Cream

Smurf-cremen som jag och yasemin kallar den. Midnight Blue Calming Cream skyddar huden, stimulerar cellförnyelsen samt lindrar och lugnar extra irriterad och stressad hud. Den fungerar som ett tunt, skyddande skikt som hjälper en torr och känslig hud under dagen. Guajazulen, en växtextrakt som utvinns ur kamomillolja, agerar lugnande och reparerande på huden, bygger upp skadad hud och ger lindring. Det ger också produkten dess härligt blå färg.

Skinceuticals Phyto Corrective mask

Detta är verkligen en SOS-mask som lugnar likt inget annat. Speciellt utvecklad för en känslig eller tillfälligt reaktiv hud med rodnad eller inflammationer. Passar även en fuktfattig hud som saknar lyster och behöver ny energi. Med sin botanisk blandning (gurka, timjan och olivextrakt) hjälper den huden att snabbt återhämta sig, medan hyaluronsyra och dipeptider återställer fuktbalansen och mjukgör huden.

Överbehandlad hud 3

SKINCITY skincare Soft Calming Second Concentrate

Ett lugnande koncentrat som likt de andra är speciellt framtaget för en känslig eller reaktiv hud med försvagad hudbarriär. Den reparerar och balanserar huden med en kombination av havrekärnolja, kolloidalt havre, ceramider och bisabolol samt ger omedelbar lindring till en röd, irriterad eller kliande hud. Den ultralätta, svalkande formulan är helt doftfri för att passa även en hud som är känslig mot parfymer och doftämnen. Huden lämnas återfuktad, mjuk och sval.

Jag älskar även att applicera denna efter rakning eller ögonbrynsplockning för att lugna och svalka.

Överbehandlad hud 6

Epionce Medical Barrier Cream

För den torra och känsliga huden är denna creme till toppenval! En kraftfullt återfuktande produkt som är speciellt framtagen för att lindra obehag förknippade med en känslig och irriterad hud. En unik kombination av växtextrakt arbetar tillsammans för att reparera den skadade hudbarriären, så effektivt att den redan efter två timmar är till 90% stängd! Torrhet motverkas och irritationer lugnas omedelbart och på sikt. Stort plus för den stora förpackningen som gör att jag applicerar cremen både i ansiktet och på kroppen.

Alla produkter vi pratar om i avsnittet finns samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavsnitt 52: Balansera en överbehandlad hud”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ann-Sofie Brännare skriver:

  Hej! Tack för en fin podd med många intressanta ämnen 🙂 Jag skulle önska att ni gjorde ett avsnitt om hur man kan hjälpa huden på traven vid hormonell obalans. En bra dubbelrengöring samt andra produkter som kan hjälpa. Har under en tid haft problem med återkommande små finnar och plitor som jag önskar hjälp att bli av med. Tack på förhand!