Poddavnsitt 126: Den kompletta serumguiden

  • | Sara

Boosters, ampull, punktbehandling, essence – kärt barn har många namn brukar de ju heta och de gäller verkligen för serumet. Den kommer i många olika former och i veckans avsnitt reder vi ut vad som egentligen är vad. Vilken typ av serum ska du välja till just din hud? Lyssna in så reder vi ut alla frågetecknen. 

podd serum

Redo för en fullspäckad poddhöst 💃

Därför ska du addera ett serum

Serumet är en högkoncentrerad produkt med effektiva och aktiva ingredienser som jobbar koncentrerat på specifika behov. Serumet består också av mindre molekyler som lättare penetrerar ner i huden och ökar effekten av din rutin och ger synliga resultat.

Applicering är A och O 

Serumet appliceras på ansikte (glöm inte hals och dekolletage). Det kan skilja sig hur ofta serumet ska användas så kika på förpackningen vad som gäller för produkten i fråga. Applicera serumet innan din dag- eller nattcreme och den generella regeln är att man tar det tunnaste serumet först om man använder fler. 

Så väljer du rätt serum

Att hitta ett passande serum kan kännas som en djungel och vi förstår dig, de finns ju så otroligt många bra serum på marknaden. Känner man sig de minsta osäker rekommenderar vi att råda med en hudterapeut vad som är passande din hudtyp och hudtillstånd. Att få tips från kompisarna är ju toppen men inte helt optimalt eftersom din hud kan skilja sig från kompisen både när det gäller hudtyp men också vilket behov huden har.  

Kontakta gärna oss och våra kollegor på Skincity för guidning och vägledning. Genom vår kostnadsfria hudanalys får man en anpassad rutin passande just din hud. Så otroligt smidigt och lätt och du får svar inom 3 dagar, oftast snabbare.  

Hudanalys

Serum i alla dess former

Förutom den klassiska benämningen serum så finns de flera andra namn på produkter i samma kategori.

Essence – Brukar kallas för ett pre-serum eller så kan de användas som ett lättare serum om man önskar en kortare rutin. 

Booster – En koncentrerad formula som ofta jobbar med en specifik hjälteingrediens likt c-vitamin eller niacinamid. Den kan användas på fler sätt för att riktigt skräddarsy hudvården, direkt på huden eller mixad med serum, creme eller mask. 

Ampull – Dessa känns alltid lite extra lyxiga och likt en booster har dessa en hög dos av aktiva ingredienser som jobbar inriktat på olika hudtillstånd. En ampull är ofta tänkt att addera intensivt under en kort period för att ge huden en extra skjuts. Men går även att addera lite då och då, varför inte boosta huden med en glowampull inför ett speciellt tillfälle.

Kurbehandling – Dessa väldigt aktiva och tänkta att användas som en kur, kan vara ampuller eller en ”shot” likt Filorga NCEF-Shot. Perfekt att kickstarta huden lite som ett hudisbootcamp. 

Punktbehandling – Här har vi serumet som jobbar väldigt lokalt och som passar för exempelvis akne eller rynkor. 

Sara serum guide

Veckans produkttips

TRUTH Barrier Booster Ferment Essence är en lätt mjölkig essencen från Ole Henriksen som innehåller två typer av hyaluronsyra och för att maxa fukten. Vi hittar även niacinamid &  C-vitamin som ger klarhet och lyster till huden. Stamceller från apelsin stärker hudbarriären och esssencen har en underbar frisk doft av citrus. 🍋

Yasemin är lite extra pepp på PLC Liposome Oil Ampoule från Dr.Ceuracle. PLC står för Post Laser Treatment och är framtagna för att användas efter till exempel laserbehandlingar. Jämnar ut både hudtonen och lindrar irritationer. Den består av två skikt med vatten och olja som innehåller K-vitamin, skaka produkten innan applicering så ingredienserna mixas ordentligt.

Ni som följt podden och bloggen vet att jag inte missar en chans att använda Babors underbara ampuller så självfallet får de även vara med i serumavsnittet. Vad passar bättre nu när hösten är på ingång än att boosta huden med lite extra fukt i form av Hydra Plus ampullerna. Perfekt likt en kurbehandling i 7dagars. Med dessa fukthjältar blir huden plumpad, mjuk och jämn. Hyaluronsyra tillför fukt & binder fukten i huden för en långvarig effekt. 

babor hydra ampull

Clearing 10% Azelaic Acid Serum från Skincity Skincare är de kraftfulla serumet som verkar antiinflammatoriskt passande för bland annat akne och reducerar rodnad effektivt. Azelainsyra som är huvudingrediensen fungerar även som en tyrosinashämmare vilket innebär att den kan förhindra hyperpigmentering. Kika in Yasemins son William som fått superduper fina resultat med produkten HÄR. Clearing 10% Azelaic Acid Serum är tillfälligt slut, kika istället in den liknande produkten 10% Azelaic Booster från Paula’s Choice

Sist men inte minst har vi Firmx Collagen Serum från Peter Thomas Roth vilket är ett kollagenstimulerande serum med tre typer av kollagen: marint kollagen, växtkollagen och hydrolyserat kollagen. Ger många en väldigt fin effekt på spänst och rynkor. 

Serum podd guide

Vi tar tacksamt emot frågor, funderingar, feedback, eller har ni kanske tips på kommande avsnitt via vår mail : podd@hudspecialisten.se. Tveka inte att maila oss! Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. 🙂

Alla produkter som nämns i podden hittar du samlade HÄR!

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Poddavnsitt 126: Den kompletta serumguiden”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Ranveig skriver:

    Hvilket serum fra Babor holder Sara i hånden? Kan ikke finne det på nettsiden 🙂