Poddavsnitt 103: Psoriasis

  • | Sara

Något vi inte pratat så mycket om än är Psoriasis. Visst ni att i Sverige beräknas ca 250 000 till 300 000 personer ha Psoriasis? Detta gör den till en relativt vanlig hudsjuksom och självfallet något vi behöver kikar närmare på. In och lyssna! 

Hudspecialistpodden finner du på Podcaster och Spotify. Har du några andra hudvårdande funderingar eller kanske tips på kommande poddavsnitt missa inte att maila oss: podd@hudspecialisten.se

Psoriasis

Så här kan ett område med Psoriasis se ut

Snabbfakta om Psoriasis

  • Psoriasis är en vanlig kronisk sjukdom. Den kan innebära stort lidande och besvär för vissa. Symptomen är olika och kommer och går i skov.
  • Hudsjukdomen innebär att kroppens immunsystem inte fungerar som det ska och där vissa utvecklar ett immunförsvar som går till angrepp mot den egna vävnaden. 
  • Psoriasis är ärftlig men inte smittsam. Det finns anpassade behandlingar för att lindra psoriasis, men vad som funkar och inte är väldigt individuellt. 
  • Det finns olika varianter, Plack-psoriasis är den vanligaste formen (runda, röda, fjällande utslag på armbågar, knän, rygg och hårbotten). Droppformad (Guttat) psoriasis som är en annan form visar sig likt röda prickar.
  • Ta kontakt med läkare om du misstänker att du har psoriasis eller om du har svårare besvär för att få anpassad hjälp för att lindra din psoriasis. 

 Produkter som förebygger och lindrar Psoriasis

Psoriasis

Medical Barrier Cream från Epionce är lösningen för en mycket torr, känslig och reaktiv hud. Berikad med återfuktande och reparerande botaniska ingredienser som aktivt behandlar en försvagad hudbarriär och lindrar hudtillstånd som eksem, dermatit och psoriasis. Cremen lägger sig som en skyddande film på huden så att fuktförluster förhindras. Används dageligen för optimal effekt och cremen kan användas till ansikte och kropp. 

Ett alternativ till ansiktet är Nutritime Face från Synchroline som är rikligt närande och mjukgörande och med anti-inflammatoriska och anti-microbiala egenskaper. Ceramider, lipider och Beewax ger huden näring och stärker dess barriärfunktioner. Denna passar även för tillstånd så som atopiska eksem, fuktfattig akne. 

Alla produkterna hittar du även samlade HÄR!Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.