Poddavsnitt 107: Beautytrender & hudvårdskalas

  • | Sara

Grattis till vår podd-bebis så nu är 2år, hur snabbt gick inte de? Känns inte alls längesen som vi hade kalas sist, inte heller sen vi först började. Denna resa hade ju inte varit möjlig utan er så STORT TACK att ni är med oss varje vecka, de är vi evigt tacksamma för! <3

PODD

Hudvårdstrender

Denna vecka kikar vi närmare på trender i beautyvärlden och de som vi tror lite extra på, de som verkligen är här för att stanna!

  • Ta din hudvård vidare till skalp och hår 

Många hudvårdsmärken tar sitt sortiment ett stag längre genom att addera vård för både hårbotten och längderna. Så himla roligt tycker vi och kan inte ni heller få nog av hårvård, lyssna in när Hairtalkbyemelie gästade oss för några veckor sedan.

Jag och Yasemin har just nu snöat in oss på Dr Sturms nya serie för både skalp och längder. Just denna gång lyfter jag Repair Hair Mask lite extra. Denna magiska hårmask ger mitt hår allt den önskar och behöver. Resultatet blir silkesmjuk utan att kännas tungt. I masken hittar vi bland annat Squalane, ett växtbaserat alternativ till silikoner, som ger intensiv fukt och förbereder håret för styling samt ett speciellt komplex av alger och lavendelextrakt lugnar och balanserar hårbotten.

Yasemin är nyfiken på innovativa Scalp DX Thickening Tonic från Dr.Ceuracle. En multifunktionell leave on-produkt mot håravfall som ger näring och lindrar en irriterad hårbotten med en kylande effekt. Låter som en fullträff eller hur?

  • Hållbarhet i fokus 

Ett fokus som vi tycker är jätteviktigt om inte de viktigaste. Produkter som kommer med smarta refills, multifunktionella produkter och återvinning är något vi pratar ofta om och så även idag.

Amino Acid från Kiehl’s med både shampoo och balsam är en mild serie som boostar håret med kokosolja, jojobaolja och aminosyror vilket ger näring och lämnar håret mjukt och följsamt. Formulan hjälper också till att ge håret lite mer volym, like på den! Desutom kommer de i smarta refill förpackningar på 1000ml, de är mycket produkt de!

Ni återvinner väl eller produkter? Vi lyfter supersmidig appen Bower där du kan registrera det du pantar och sedan kan du välja att skänka pengarna till återvinning. Skincity Skincare, Makethemake, Skincity Essentials, Kiehl´s samt kartongerna du får din leverans i från Skincity kan pantas på återvinningen. Läs mer HÄR!

Vilka tricks tar du till för att få en mer hållbar hudvårdsrutin?

Hudvårdstrender 2022 1

Vi spanar två av trenderna här

  • Tools kategorin blir allt större

Led-masker, cryotools, facerollers, ja till och med eltandborste kom med på ett hörn i avsnittet. Listan av tools som ploppar upp från olika märken kan göras lång och hudvårdande verktyg är verkligen en trend som är här för att stanna.

  • Den naturliga look

Till vår stora lycka är den naturliga makeuplooken här för att stanna. Går lite hand i hand med hudvården = less is more! Minimal make-up look och en lätt täckning blir en hyllning till en vår fantastiska hud, tänk allt den gör för dig! Vi lyfter acceptans, en operfekt hy är en perfekt hy! 

På något sätt halkade vi inte på spåret siden och hur bra de är för huden. Yasemin ska införskaffa ett örngott i silke och jag höjer min The Sleep Mask till höjderna. 

Sara Hudvårdstrender 2022

  • Stärk din hudbarriär med smart ingredienser  

Visste du att Google sökningar efter ”microbiome skincare” som har vuxit med över 5000procent(!) under de senaste 12 månaderna? Helt sinnes men vi är ändå inte helt förvånade. Mikrobiomvågen är inte påväg bort och vi fick speciellt upp ögonen för fermterad hudvård vilket i stora drag betyder att man låter råvaran jäsa i en kontrollerad process. Då vaknar de hälsosamma bakterier till kan man säga. Kombucha som vi pratat en hel del är ett exempel på detta, även dessa två favoriter nedan:

Elemis Superfood Kefir-Tea Mist är en behandlande mist med antioxidantrika superfoods och vegansk fermenterad kefir som lugnar och ger lyster. Denna mist återfuktar, fixerar, fräschar upp och fungerar även som en primer.  

Verso Eye Cream som innehåller fermenterad havre, ceramider och Vitamin E. Texturen är rik och den förser det känsliga ögonområdet med näring både direkt och långvarig fukt. 

Hudvårdstrender 2022

Ni finner även alla produkter från i avsnittet samlade HÄR!

Vad vore ett kalas utan en tävling, lyssna in avsnittet för att delta! Och åter igen, vi är så tacksamma för alla ni fina podd-lyssnare!<3

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.