Poddavsnitt 115: Philippa Parnevik om sin hudcancer

  • | Sara

Då var de fredag igen och vi bjuder in till ett nytt poddavsnitt. Denna vecka gästas vi av Philippa Parnevik som väldigt ärligt och öppet berättar om sin hudcaner. Philippa var bara 20år när hon fick diagnosen malignt melanom – den allvarligaste formen av hudcancer. Lyssna in hennes historia och viktiga budskap. 

Hudspecialistpodden hittar ni på Spotify eller där poddar finns.

Parnevik

Malignt melanom

Malignt melanom är den allvarligaste formen av hudcancer och även den variant som ökar mest. Orsaken är oftast att du bränt dig flera gånger i solen. Nästan alla som får behandling i ett tidigt stadie blir av med sjukdomen. För att upptäcka sjukdomen är det viktigt att vara vaksam på hudförändringar. Så är du de minsta osäker på en hudförändring – var sig du är 15år eller 80år, kolla upp dom.

Vi behöver ha större respekt för solen

Philippa berättar i avsnittet hur hon inte visste vad hudcancer var innan hon fick sin diagnos – ”jag trodde bara det var äldre männinskor som drabbades”. Hennes hudcancer upptäcktes av en slump och en operation bokades in direkt. –”Jag var ensam i Tokyo när jag fick beskedet, de var väldigt tufft”. Även om operationen gick bra går hon idag på checkups var tredje månad och får ta bort hud. På hennes instagram kan ni se bilder från den senaste operationen, jobbiga men så viktiga bilder att se. Philippa pratar även i podden om att pressa i solen kan leda till cancer och de är inte värt defake it till you make it med en BUSprodukt, så sant och vi håller helt med!

Philippas minimalistisk hudvårdsrutin

Philippa har varit med och tagit fram ett solskydd tillsammans med SkinPlan. I avsnittet får du höra mer om denna resa. Kika in produkten HÄR.

Parnevik 2

I processen att ta fram ett solskydd

I New York där Philippa bor har hon en Kiehl’s butik just runt hörnet, – ”så lockande” som hon uttrycker de. Och i hennes badrumsskåp finner vi flera Kiehl’s favoriter:

Ultra Facial Cream

Deras bästsäljande ansiktscreme ger huden 24 timmars återfuktning, samtidigt som den stärker en försvagad hudbarriär.

Midnight Recovery Concentrate 

En ansiktsolja med väldoftande eterisk lavendelolja, nattljusolja och squalane som lugnar och optimerar hudens fuktbalans. Jobbar på hudens fasthet, elasticitet och lyster medan du sover.

Ultra Facial Masque

Ansiktsmasken innehåller squalane och glacialt glykoprotein vilket ger näring och stärker huden. Masken smälter in, låts verka under natten för att vakna upp med en mjukare och  starkare hud.

Alla produkter som nämns i podden hittar du samlade HÄR!

Parnevik1

Stort tack till Philippa för att du gästade hudspecialistpodden. <3 Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.