Poddavsnitt 117: Så påverkas huden av HEV- och IR-ljus

  • | Sara

Fredag och nu känns de verkligen som att sommaren är här på riktigt! Denna vecka gästas vi av Lina Persson som är hudterapeut och produktexpert hos solskyddsmärket Heliocare. Vi ville veta mer om hur olika typer av strålning påverkar huden.

Visst ni tex att UVB endast står för 5% av solens UV-strålning och resten, 95% är UVA? Så intressant! Och vad har egentligen infrarött ljus (IR) och High-Energy Visible Light (HEV) för inverkan på huden? Lyssna in så reder vi ut frågetecknen.

Hudspecialistpodden hittar ni på Spotify eller där poddar finns 🙂

Lina från Heliocare

Lina från Heliocare

UV-index

I avsnittet pratar vi om UV-index, vi vill tipsa er om ”Min soltid” som tagits fram av Strålskyddsmyndigheten. Där kan du räkna ut hur länge du kan vara i solen utan att bränna dig baserat på din hudtyp, årstid, vart du befinner dig samt vilken tid på dygnet det är.

5 snabba om Heliocare

  • Kliniskt bevisade formulas av högsta kvalité.
  • Erbjuder dagligt skydd för att förebygga solskador.
  • Produkterna har kemiska och fysikaliska filter.
  • Alla produkter innehåller den innovativa ingrediensen Fernblock förser huden med fyra nivåer av skydd.
  • Fullt spektrum-skydd mot UVA/UVB, HEV-ljus och infraröd strålning.
  • Komplettera solskydden med märktes kosttillskott för att bygga upp hudens tolerans mot solen.

Heliocare kapslar

Skyddande solhjältar

En innovativ produkt som är utvecklat för att bidra till en ökad motståndskraft mot solkänslighet, soleksem och hyperpigmenteringar. Passar även bra som komplement vid användning av läkemedel som gör huden solkänslig. Kapslarna ger ett skydd mot fria radikaler orsakade av solljus. B3-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, prebiotika och Fernblock hjälper huden att bygga upp sin motståndskraft. Dessa ersätter inte solskyddet utan ska ses som ett komplement.

Här har vi ett vattenresistent solskyddet med en hypoallergen formula som passar bra till barn och personer med en känsligare hud. Arginin och glycerin stödjer hudens barriärfunktion vilket är skonsamt mot barnens hy. Sprayas enkelt i handflatan eller direkt på huden. För de minsta är det kläder och skudda som gäller men för barn som börjat springa runt på stranden är det bra med en kombo av uv-kläder och spf.

För dig som önskar ett oljefritt solskydd är denna utmärkt med sin ultra-lätta konsistens. Antioxidanterna grönt te extrakt, C-vitamin och E-vitamin skyddar mot fria radikaler och enzymer reparerar DNA för att förhindra solskador. Den finns även som en tintad variant: 360° Color Oil-free Gel SPF 50+

Linas egna topplista

Hon har två must-haves till ansiktet och den denna är denna lättviktiga gel-mousse som absorberas snabbt. Passar alla men extra bra till en hud med en högre talgproduktion då den ger en naturlig matt finish. Innehåller lika alla andra produkter Fernblock extraktet som reparerar och skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Skaka före användning

Ger en ”blurrad effekt” som Lina beskriver de. Solskydd med SPF 50 som förebygger och behandlar pigmenteringar och ojämn hudton. Innehåller niacinamid, järnoxid och ’ellagic acid’ som hämmar uppkomsten av nya pigmenteringar. Niacinamid har dessutom en utjämnande effekt på redan existerande pigmenteringar och bidrar till en jämnare och klarare hudton. Ett anti pollution-komplex, antioxidanter och enzymer reparerar oxidativa skador. Passar alla hudtyper, även känslig hud. Jag blev själv riktigt pepp på denna.

Heliocare produkter

Inför en dag i solen grundar Lina med detta solskydd på kroppen. Solskydd packad med antioxidanter och enzymer reparerar DNA för att förhindra solskador. Med enkel spray-funktion som torkar snabbt och ger en mjuk och len känsla på huden.

Under dagen fyller hon på med denna mist, som jag också är helt kär i. Ett transparent UV-skydd i sprayformat som är så smidig att använda. Den absorberas snabbt och är vattenresistent, perfekt för fysisk aktivitet utomhus. Går till och med att applicera när huden är blött efter ett dopp, denna får helt klart hänga med på semestern.

Heliocare podd

Stort tack till Lina för att du gästade hudspecialistpodden. Alla produkter som nämns i podden hittar du samlade HÄR!

Har ni några frågor eller idéer på ämnen du önskar att vi tar upp i podden är du mer än välkommen att maila: podd@hudspecialisten.se

Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.