Poddavsnitt 23: Cyclic Skincare

 • | Sara

I dagens podd tar vi upp ett superintressant ämne som jag och Yasemin djupdykt i nämligen Cyclic Skincare. För det är ju faktiskt så att vi inte alltid behöver en app som håller koll på vår mens för att veta att den är runt hörnet- ibland är det enda som behövs några finnar för att veta att den är på ingång.

Men det är inte bara under den veckan som hormonella förändringar kan påverka huden. Utan det finns faktiskt flera hudtillstånd som kan kopplas till din cykel likt finnar & plitor, torrhet och känslighet men genom att anpassa din hudvård till dessa är det lättare att få en hud i balans  – så kallad Cyclic Skincare.

In och lyssna på senaste avsnittet av Hudspecialistpodden för att bli expert på Cyclic Skincare. Podden finns på Podcaster och Spotify. 🙂

Cyclic skincare 4

Från Neal’s Yards ”Beauty Book” som beskriver din cykel

– Period 1: Huden producerar mer talg

Ungefär en veckan innan mensen och några dagar in på veckan producerar huden mer talg än vanligt vilket lätt leder till en mer blank hud med fler finnar, plitor och tilltäppta porer. Och man känner ofta igen dessa då de är hormonella tilltäpptheterna ofta sätter sig kring haken, käken och halsen.

Säg bye bye finnar med effektiv sheetmask

CLEAR+ Clarifying sheet-mask från Biodroga MD är en sheetmask, speciellt utformad för oren hud. Masken är laddad med en unik ingredienssammansättning som effektivt hämmar utvecklingen av orenheter i huden och motverkar inflammationer.

Punktbehandling för envisa finnar

Denna äääääälskar jag och ser grym effekt från. Anti-Blemish Stick , även denna från Biodroga MD motverkar finnar direkt på de drabbade området. Zinkoxid verkar uttorkande och förebygger orenheter samt har anti-inflammatoriska egenskaper. Skakas väl före användning! Appliceras på kvällen eller när som lokalt på det drabbade området. Produkten blir vit när den torkar så kanske inte att applicera innan en dejt 😉

Cyclic skincare 5

– Period 2: Huden blir torrare och mer reaktiv

De sista dagarna av mensen och även några dagar efter upplevs huden lätt som mer yttorr och känslig. Här kan det vara bra att jobba med produkter som verkar antiinflammatoriskt, barriärstärkande och lugnande. Det är också vanligt att huden förlorar sitt naturliga lyster och då är det värt att satsa på ett serum med vitaminer vilket genast mer glow!

Fukt, näring och glow

Soft Calming Second Concentrate från SKINCITY skincare är ett lugnande koncentrat, speciellt framtaget för en känslig- och yttorrhy. Den reparerar och balanserar huden med en kombination av havrekärnolja, kolloidalt havre, ceramider och bisabolol.

Glow deluxe!

I podden tipsar vi om Medik8 Glow oil för extra fukt, näring och glow men dessvärre har denna produkt nu utgått. Istället vill vi tips er om vitaminboosten Royal Vita Propolis 33 Ampoule. Med 33% propolis och bidrottninggelé ge den både näring och lyster till huden. När jag känner att det är dax för lyster deluxe applicerar jag inte bara denna produkt som ett serum utan mixar även några droppar med min foundation och ingen kan se att min hud nyss var trött och glåmig.

– Period 3: Huden är i balans och lystern infinner sig

De här är ju den allra bästa perioden med ofta inte ett moln på himlen, översatt till en hud utan finnar och plitor. När du är 11 dagar in i din menscykel hamnar huden i sitt allra bästa läge. Nu har du naturligt mest lyster och din hy har hunnit balansera upp sig.

Exfoliera för extra lyster

Peeling Lotion från Codage är ett exfolierande ansiktsvatten med en hög koncentration hydroxisyror (Mjölksyra 7,2%, glykolsyra 6%, fruktsyror 4,4%, Glukonolakton 8%) som eliminerar gamla och torra hudceller för att göra huden mer klar, strålande och jämn. Innehåller även porsammandragande och barriärstärkande niacinamid.

Cyclic skincare 1

Fram till ungefär dag 21 i cykeln håller sig huden såhär, i balans och med ett naturligt glow! Sen återgår den till första stadiet igen och allt börjar om igen men nu vet vi hur vi ska hantera de olika faserna. Cyclic Skincare ger en mer balanserad hud månaden igenom.

Vad är era tanker kring detta, känner ni likt mig igen er? Dela gärna nedan! 🙂

Alla produkter hittar du samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 svar till “Poddavsnitt 23: Cyclic Skincare”

 • (8) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Mathilda skriver:

  Hej!
  Fungerar https://skincity.se/sv/clear-clarifying-sheet-mask-for-impure-skin
  Tillsammans med mina Exuviance-produkter? 🙂
  Vänligen Mathilda

 2. Lisa skriver:

  Jag känner så igen mig! Finnar får jag inte längre! Men att huden blir blank och nästan ser svettig/oljig ut för att sedan några dagar senare bli både torr och yttorr!

  Tack till världens bästa podd!
  Ha en toppen bra helg kram!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Lisa,

   Stort tack för dina ord, vi blir så himla glada <3

   Visst känner man igen sig, tack att du delar dina erfarenheter.
   Vi hörs i veckans podd

   Kram Sara

   • Lisa skriver:

    Jag har två frågor 🙂 den första då byter man hela sin hudvårdsrutin till denna ni nämner? Eller ska man bara använda dessa produkter då man vet att man är i någon utav cyklerna?:)
    Och min andra fråga är han nämner på baksidan utav boken att man ska använda en toner. Vilken toner ska man använda?:)
    Kram

    • Sara Von Schrenk skriver:

     Ofta räcker det fint att just göra någon liten ändring i sin rutin för att få en balanserad hud, så du behöver inte byta ut allt 🙂 Utan just en spot-treatment och mask till dina övriga produkter kan göra under.

     En toner är alltid toppen för att återställa hudens ph-värde efter kontakt med vatten. Jag kan varmt tipsa dig om Rejuvenating Frankincense Toner från Neal´s Yard. Vitaliserar och balanserar alla hudtyper. 🙂

     Kram
     Sara

 3. Kristin skriver:

  Ja!! Detta är SÅ intressant! Har förstått först nu hur mkt menscykeln påverkar min hy! Att man får finnar innan mens var väl ingen nyhet men känsligheten efter mens är väldigt tydlig nu när jag vet och väldigt bra att ta hänsyn till när det gäller vilka produkter som fungerar.