Poddavsnitt 39 : Djupdykning i behandlingar med Maria från House of Beauty

 • | Sara

Denna vecka har vi med oss Maria från kliniken Östermalms House of Beauty. När både Caroline Winberg och William Värnild som tidigare gästat podden höjde Maria till skyarna kände vi att henne måste vi ju bara träffa. Och så blev de, Maria har en lång erfarenhet som hudteraparut och har arbetat med maskiner och behandlingar på klinik i över 14år så hon har verkligen stenkoll.

Maria podd

Vi grottade ner oss i allt från vilken är den mest effektiva behandlingen för dubbelhakan?, vad är IPL? Och visste ni att det finns byxor som reducerar celluliter?

In och lyssna, ni kommer inte bli besvikna. <3

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Har ni frågor, funderingar, feedback på våra avsnitt eller ja vad som helst får ni gärna maila oss: Podd@hudspecialisten.se 

Nedan hittar ni produkterna från dagens avsnitt:

La Prairie Cellular Radiance Creme

Denna lyxiga creme är one of a kind och en favorit hos Maria. Den stärker verkligen huden och ökar fasthet samt elasticitet. Den förbättrar även hudens reflekterande egenskaper med en magisk lyster, återfuktar och ger näring åt huden på djup nivå.

”Om man har möjlighet så är det en creme man i alla fall någon gång under livet ska ha i sitt badrumsskåp ”– Maria

Radicane cream la prairie

HydroPeptide Firma-Bright Vitamin C Booster

Ett supperladdat vitamin C-serum som innehåller antioxidanter som skyddar mot fria radikaler samt peptider som hjälper till att minimera synligheten av fina linjer och rynkor. Serumet har även uppljusande och utjämnande egenskaper och är därför ett perfekt serum för dig som vill motverka och förbättra pigmenteringar.

SKINCITY skincare Sweet Almond Shower Oil 

Vi är många som älskar denna härliga olja och så roligt att den fall Maria i smaken också. Det är en duscholja som rengör, ger näring till huden och stärker hudbarriären. Perfekt nu på vintern och Maria gav oss ett supertips, låt den ligga på huden nån minut i duschen för en extra återfuktande effekt.

Scsc shoer oil podd

Alla produkter vi pratar om i avsnittet finns samlade HÄR! Stort tack till Maria som gästade podden!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 39 : Djupdykning i behandlingar med Maria från House of Beauty”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Undrar precis samma sak som frågan nedan. Jag är 28år och använder Paulas Choice 2% liquid BHA varje kväll, 2 dagar i veckan byter jag ut BHA mot AHA i form av Peter Thomas Roth papaya enzym mask. Är det för mycket? Använder även det ihop med Verso serum, ögonserum och nattkräm alla med retinol8. Det här var ett bland de bästa poddavsnitten! Önskar att man kunde få flera produkt tips av henne och höra mer vad hon tycker om produkter från Skincity skincare och Peter Thomas Roth 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Maria!

   Jättekul att du gillade avsnittet med hudterapeut Maria, så kul att höra verkligen. Maria är grym!

   Vad som är den perfekta mängden syra och a-vitamin för en hud kan vara helt fel för en annan. Lyssna på vad din hud behöver just nu, huden är även väldigt föränderlig så ena månanden kanske mkt syra går bra och andra månader inte. Det vi och Maria ser en del av är kunder som kommer till oss med jättekänslig hy, huden är torr och irritativ av för mkt aktiva produkter. Detta vill vi undvika och i många fall gör man det genom att dra ner på syran.

   Jag själv tex använder nu på vintern syra 1-2tillfällen v, samma sak med aktiv a-vitamin (retinol och Hydroxypinacolone Retinoate), när jag använder de fler tillfällen slår min hud bakut.
   Summa av kardemumman, var din egen kemisk och hudterapeut för att finna balans. Kan du använda syra varje dag, du får fina resultat och din hud mår bra av de, kör på. Men vid minsta obalans dra ner på syran och a-vitaminet 🙂

   kram Sara

 2. Matilda skriver:

  Hej!
  Maria nämnde att många unga tjejer använder för mycket syror, som förstör huden på lång sikt? Vill du förklara lite närmare 🙂 blev lite rädd då jag använder exuviance, och gjort det sen många år tillbaka 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Matilda,

   Maria menar att många använder starka syror (tex glykolsyra) varje dag vilket lätt kan bryta ner huden på sikt. Något jag helt håller med om. Pha-syra som finns i många av Exuviance produkter är en mild syra som är till för att kunna användas varje dag 🙂 Så känns din hud bra och du fått fina resultat så går Exuviance utmärkt att fortsätta med.

   Kram Sara