Poddavsnitt 73: Hudvårdsrutin för nybörjare 2.0

  • | Sara

Ett av våra första och mest lyssnade avsnitt är ”Hudvårdsrutin för nybörjare” så denna vecka kör vi en favorit i repris men självfallet med en twist så det blir en ny vinkel nämligen nybörjarrutinen för tre olika hudar: MOGEN, NORMAL/GLOW & KÄNSLIG.

De viktigaste produkterna i en hudvårdsrutin är:

  • Rengöring
  • Exfoliering/serum
  • Dagcreme
  • Nattcreme

Steg två kan variera lite beroende på hudtyp och behov, huvudsaken är att man i stort anpassar efter den egna huden.

Mogen hy – Codage

Codage hudvård podd 2.0

Rengöring: Cleansing Cream

En härligt skonsam creme-rengöring som djuprengör samtidigt som den mjukgör huden. Huden blir ren, mjuk och får lyster.

Serum: Serum N°5 – Anti-Aging

Kraftfullt serum, som förebygger hudåldrande och behandlar redan synliga ålderstecken. Rödklöver agerar lugnande och vitaliserande, medan hyaluronsyra och brunalg binder fukt till huden. Serumet definierar ansiktets konturer, ger lyster och minimerar fina linjer.

Dagcreme: Day Cream

En rik emulsion, speciellt formulerad för att återfukta och skydda huden under dagen. Ett anti-pollutionfilter och antioxidanter skyddar huden mot miljöfaktorer som föroreningar, avgaser och luftkonditionering. Ger energi, lindrar stramhet samt förebygger uttryckslinjer.

Nattcreme: Night Cream

Även denna är en rik emulsion speciellt formulerad för natten då hudens cellnybildning är som bäst. Reparerar och ger näring samt stimulerar hudens stamceller och nybildningen av kollagen och elastin. Plumpar och stramar upp huden med bland annat hyaluronsyra så att du kan vakna upp med en härligt mjuk, jämn och len hud med lyster.

Normal/Glow – Kiehl’s

hudvård podd 2.0 Kiehls

Rengöring: Ultra Facial Cleanser

Underbar och prisvärd mild skumrengöring för alla hudtyper. Den skonsamma formulan avlägsnar smuts utan att torka ut huden samtidigt som den även till att balansera pH-nivån och bevara hudens naturliga fuktbalans. Berikad med fuktgivande squalane, aprikoskärneolja, E-vitamin och avokadoolja och passar alla hudtyper.

Serum: Powerful-Strength Line-Reducing Concentrate

Serum som ger förnyad lyster, stramar upp huden och reducerar synligheten av fina linjer och rynkor samt minimering av porstorleken. Det vattenfria koncentratet är rikt på bland annat C-vitamin samt hyaluronsyra. Ett effektivt antiage-serum som förbättrar hudens utseende och ger förnyad lyster.

Dagcreme: Ultra Light Daily UV Defense SPF 50

Lätt solskydd för en normal till torr hudtyp. Ger ett bredspektrigt skydd mot både UVA och UVB-strålar. Hjälper även till att skydda mot fria radikaler från omgivningen och förebygger förtida ålderstecken. Innehåller antioxidanterna E-vitamin och baicalin från Frossört. Den lätta texturen friskar upp, absorberas snabbt av huden och ger en osynlig finish.

Nattcreme: Calendula Serum-Infused Water Cream

En lätt och fräsch, serumberikad fuktcreme med en svalkande formula som ger en direkt fuktboost vid applicering. Huden känns omedelbart lugnare, mjukare och slätare. Över tid förbättras hudstrukturen synligt som blir jämnare, smidigare och får mer lyster.

Känslig – Neostrata

hudvård podd 2.0 neostrata

Rengöring: Facial Cleanser

Uppfriskande rengöringsgel med milt exfolierande och återfuktande PHA. Passar alla hudtyper, även väldigt känslig hud. Produktens sammansättning rengör milt samtidigt som hudbarriären bevaras intakt. Huden blir optimalt förberedd för nästa steg i hudvårdsrutinen.

Serum: Redness Neutralizing Serum

Ett svalkande serum som målinriktat reducerar rodnad, återställer och stärker hudens skyddsbarriär och hjälper till att lugna känslig hud med exempelvis rosaceasymptom. Serumet är utvecklat för att minimera rodnad redan efter ett par timmar. Har en dämpande effekt på rodnaden tack vare ingredienser som peptider, extrakt från alger och kanadensisk mjölkört. PHA stärker hudens skyddande barriär vilket gör huden mindre reaktiv.

Dagcreme: Sheer Hydration SPF 40

Lätt, oljefri lotion som återfuktar, lugna och motverkar samtidigt ålderstecken. Innehåller ett bredspektrigt UVA-/UVB-skydd SPF40.

Nattcreme: Bionic Face Cream

En creme som gör underverk för hudtyper som behöver extra mycket fukt och skydd. Denna nattcreme med mycket hög koncentration av PHA, i form av glukonolakton och laktobionisk syra, är extra lämplig för en känslig och torr hud.

 

Produkterna vi pratar om i podden hittar du även samlade HÄR!

Skynda in och lyssna på avsnittet där vi pratar vitt och brett om alla produkter och varför vi valt just dessa 🙂

Signatur Sara

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.