Poddavsnitt 77: Så reducerar du röda- och mörka akneärr

 • | Sara

Så kul att inlägget ”Skillnaden på röda- och mörka akneärr” blev uppskattat! Därför kände vi denna vecka, varför inte prata vidare om ämnet i podden. Missade du blogginlägget från i veckan kan du läsa vidare HÄR för att sedan lyssna in veckans podd!

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: info@hudspecialisten.se

Close-up,Of,Acne,On,The,Skin,,Acne,On,The,Face

Förutom att prata om Postinflammatoriskt erytem (PIE) och Postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH) så passade vi även på att ringa upp Margareta Frohm Nilsson som är medicinsk doktor, specialist i dermatologi och driver Hudläkargruppen på Riddargatan i Stockholm. PIE och PIH går ju nämligen att reducera och förebygga med hudvård men vid djupa och upphöjda ärr är det en klink som är bäst att vända sig till och Margareta berättade hur de där jobbar med denna typ av ärr.

Veckans produkttips

Postinflammatoriskt erytem (PIE)

Azelainsyran i Azelaic Clearing Second Concentrate från SKINCITY skincare är mild med mycket effektiv! Den är rodnadsdämpande, reparerande och har även antiinflammatorisk egenskap. En ingrediens som alltså inte enbart är effektiv på ärr. Ingrediensen har en mild verkan men som ger snabba resultat på en ojämn hudton.

Serum scsc

Postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH)

Discoloration Defense Serum från SkinCeuticals är kliniskt bevisad att reducera synligheten av pigmenteringar. Nyckelingredienserna är 1,8% tranexaminsyra, 5% niacinamid och 5% HEPES, en cocktail av pigmentreducerande ingredienser som jämnar ut hudtonen.

Alla produkter vi pratar om i avsnittet finns samlade HÄR!

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Poddavsnitt 77: Så reducerar du röda- och mörka akneärr”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emelie skriver:

  Hej! Jag har besvär med ärr som uppfattas som gropar i huden. Har funderat en del på vilken behandling som är mest optimal för mitt tillstånd men hör ständigt nya bud. Så vad rekommenderar ni? Microneedling, dermapen, laser eller kemisk peeling? Tack på förhand!

 2. Erica skriver:

  Intressant läsning – har ni motsvarande tips fast för kroppen? har fått en del plitor och ärr på baksida lår under sommaren…
  tack /Erica

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Erica,

   Tack, vad kul att inlägget/avsnittet var uppskattat! 🙂

   För att verka reducerande på plitor/ärr på kroppen kan jag tipsa om en superkombo med peeling, serum och creme:

   Shower Power Peel är en trippelaktiv duschpeeling som exfolierar huden, stimulerar cellförnyelsen och tar fram lystern med hjälp av syror och korn. Använd 1-2ggr v

   Retinoate Supple Body Oil är en lättviktig kroppsolja som återfuktar och mjukgör alla hudtyper och samtidigt jobbar aktivt på ålderstecken och hudtillstånd som akne och pigmenteringar. Använd dagligen efter dusch.

   Följ upp med Active Body Emulsion som är en resultatinriktad bodylotion som återfuktar, reparerar och förnyar huden samt verkar utjämnande på hudtonen med sitt innehåll av niacinamid, retinoate (A-vitamin) samt E-vitamin.

   Tror och hoppas på önskad effekt, återkom hur de går, vill gärna höra! 🙂
   Kram Sara