Poddavsnitt 80: Ida och Annas fantastiska hudresor

 • | Sara

Veckans podd är ett avsnitt som jag LÄNGTAT till att få spela in! De är nämligen ett avsnitt där vi pratar om hudresor med två kunder som vi fått äran att följa. Stort tack till Ida och Anna som vi fick ringa upp under dagens avsnitt. Era hudvårdshistorier är verkligen en stor inspiration för andra! <3

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: info@hudspecialisten.se

Vikten av att konsultera med en hudterapeut

För att få de allra bästa förutsättningarna till en lyckad hudresa, hör med en hudterapeut vilka produkter som är passande till just din hud, genom förslagsvis hudtestet. Skincitys hudterapeuter följer gärna din hudresa och guidar om det behövs små justeringar längst vägen för optimala resultat.

Tålamod är ett måste

Generellt kan man säga att desto längre man har haft hudproblemet desto längre kommer det ta att få bukt på det. Vägen mot en balanserad och fin hy går nästan aldrig helt rak, utan det är helt normalt att uppleva lite ner och uppgångar om vartannat. För när det gäller hudvård så är det viktigt att ge produkterna tid. Önskar du läsa mer om när du kan förvänta dig effekt från din hudvård så läs gärna vidare HÄR.

Idas hudresa med eksem

Ida eksem SCSC

”Min hud är som en helt ny hud och mitt atopiska eksem känns som bortblåst!” (30veckor mellan bilderna)

Idas hudvårdshistoria

Jag har sedan jag var liten haft problem med eksem och torr hud, främst över armar och i ansiktet. Jag har under hela min uppväxt behövt smörja mig med återfuktande salvor och starka krämer. När jag var runt 18-20 år fick jag reda på att jag är en atopiker, alltså att jag har atopiskt eksem. Detta har såklart varit väldigt jobbigt då jag haft största delen av eksemen i mitt ansikte som alltid syns.

Under alla mina år har jag varit i kontakt med både vårdcentraler och hudläkare angående detta men de har bara sagt att detta är latent, att om jag har tur blir jag av med det, sen har de gett mig kortison. Men jag har alltid fått tillbaka mina eksem och min torra hud oavsett kortison.

Jag tog kontakt med skincity via deras podd och har därifrån fått hjälp med produkter och HERREGUD VILKEN SKILLNAD, jag känner knappt igen min hud längre. Den är inte torr någonstans, jag har ett helt nytt lyster och min hud är som en persika nu. Jag behöver knappt smörja ansiktet längre. Det är så fantastiskt och detta har verkligen hjälpt mitt självförtroende. Jag upplever inte att folk stirrar lika mycket på mig längre eller att jag känner mig smutsigt eller oren. Jag känner mig alltid så fräsch och ren efter varje morgon- och kvällsrutin. Min hud är som en helt ny hud och mitt atopiska eksem känns som bortblåst!

Idas hudvårdsrutin SKINCITY skincare

Morgon

Rengöring: Mellow Balm Cleanser

Ansiktsvatten: Luminous Licorice Toner

Serum(morgon): Soft Calming Second Concentrate

24H-creme: 24H Barrier Extreme Cream

UV-skydd: Face Ult Protecting Balm SPF50 från BABOR

SCSC PRODUKTER 3

Kväll

Rengöring: Mellow Balm Cleanser

Ansiktsvatten: Luminous Licorice Toner

Serum(kväll): Barrier Building Second Concentrate

24H-creme: 24H Barrier Extreme Cream

 

Annas hudresa med akne och ärr

Annas hudresa

Annas hudvårdshistoria

Nästan direkt när jag började använda produkterna kände jag att de arbetade i huden på ett annat sätt än mina tidigare produkter. Jag tyckte från start att formulan på de olika produkterna var behagliga och så även doften. Efter någon vecka tyckte jag att jag såg en förändring på hudens kvalitet,  finare lyster och framförallt en mer jämn hud som innan start bestod av mycket ärr. Ärren bestod både av ”gropar” och röda märken. I de skedet kunde jag fortfarande få några finnar men huden omkring kändes mer kontrollerad, jag upplevde minskat problem med att bli blank/fet på det sätt jag tidigare blev. Med tiden minskade även mängden finnar och efter en tids användning får jag i princip inga finnar alls, vilket jag inte varit med om sedan jag fick de i mellanstadiet! En så skön känsla.

Förutom stor skillnad på finnar är min hud förändrad när det kommer till mina ärr och hudens kvalitet. Det är främst det personer utifrån också lagt märket till. Såklart ser de skillnad på att jag inte har finnar på samma sätt längre men att huden i stort blivit finare är tydligt. Jag har en mycket jämnare hudton och upplever inte samma problem med att bli blank i T-zonen under dagen (lite fet kan jag bli efter en lång dag med smink och jobb men det känns ganska naturligt).

Annas hudvårdsrutin SKINCITY skincare

Morgon

Rengöring: Soft Foaming Cleanser

Ansiktsvatten: Luminous Licorice Toner

Första serum: First Concentrate

Andra serum: Correcting Second Concentrate

Ögoncreme: Renewing Eye Cream

24H Creme: 24H Light Emulsion

UV-skydd: HELIOCARE – 360° Mineral Tolerance Fluid SPF50

Foundation: Squalane Melting Foundation, SPF30

SCSC PRODUKTER 2

Kväll

Pre-cleanse: Mellow balm cleanser

Rengöring: Soft Foaming Cleanser

Ansiktsvatten: Luminous Licorice Toner

Exfoliering. Intense Treatment Pads

Första serum: Azelaic Clearing Second Concentrate

Andra serum: Correcting Second Concentrate

24H Creme: 24H Light Emulsion

Alla produkter vi pratar om i avsnittet finns samlade HÄR!

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Ett svar till “Poddavsnitt 80: Ida och Annas fantastiska hudresor”

 • (1) Kommentar
 • Visa alla kommentarer
 1. Jlnar George skriver:

  Hej,
  Jag har blandad hy, jag har stora porer och en oren, klar och ojämn hudton
  Jag hoppas ha klar hud och en enhetlig färg.

  Tack