Poddavsnitt 93: Sensai med hudvårdsexperten Henric

  • | Sara

God jul mina vänner! Jag hoppas ni har en underbar jul med nära och kära. När vi får en stund över så finns vi som varje fredag med er i podden och dagen till ära har vi en julklapp till just er –  Hudvårdsexperten Henric gästar oss och vi dyker i hudvårdmärket Sensai, produkter av otroligt hög kvalité.

Henric podd

Sensai-experten Henric har över 20års erfarenhet i skönhetsbranschen

Sensai – Din ultimata hudvård för balans och resultat

Personligen så är Sensai ett märke som jag redan i tidig ålder kom i kontakt med då både mamma och mormor hade de väldoftande produkterna i badrumsskåpet. Mormor kallade de då Kanebo och varför märket även har haft detta namn och hur de egentligen uttalas får du svar på i avsnittet. Yasemin instämmer och nämner den enda faovirtprodukten efter den andra.

Koishimaru Silk – den värdefulla signaturingrediensen 

Vi ville självfallet höra mer om koishimaru silk som är Sensais värdefulla signaturingrediens. Genom Japans historia har Koishimaru Silk varit känt som ett lätt och glänsande silke och än idag är Koishimaru fortfarande det värdefullaste silket. Ingrediensen upptäckts genom att silkesvävare hade så fina silkeslena händer. Koishimaru Silk har nämligen den unika förmågan att främja produktionen av hyaluronsyra; ett naturligt ämne som finns i huden och som är viktigt för att nära och bygga upp huden för att uppnå det som av japanerna kallas för SILK SKIN – en hud likt silke. In och lyssna vidare…

Sensais produkter

Vi kunde inte riktigt hålla oss till få produkter denna vecka utan tillät oss prata om alla våra favoriter från märket. Nedan är de mest nämnda produkterna och de resterande hittar du samlade HÄR.

Hudvård

Absolute Silk Micro Mousse Treatment innehållande Koishimaru Silk Royal är en unik essence i en härlig silkesmousse som återfuktar och främjar hudens naturliga exfoliering. Produkten används som steg 1 i de återfuktande stegen och hjälper till att motverka förtida hudåldrande samt ger lyster till huden.

Sensai mousse podd

Yasemin <3 Absolute Silk Micro Mousse Treatment

Cellular Performance Extra Intensive Mask – En av mina absoluta favoriter från Sensai. Denna arbetar på hudens ålderstecken samtidigt som den ger huden energi och en silkeslen finish. Låt masken verka över natten för att vakna upp med en mjuk, len och avslappnad hud. Har en fantastisk textur som smälter vid kroppstemperatur och sveper in huden likt en silkesmjuk slöja.

Ultimate the Lotion och Ultimate The Cream består av Sensais mest teknologiska, avancerade och lyxiga formula. Lotion är ett lyxigt och koncentrat ansiktsvatten som stimulerar viktiga processer i huden med en rik, fyllig och silkesmjuk textur. Följ upp med The Cream, Enastående rik och silkesmjuk textur som främjar hyaluronsyresyntesen och gör huden fyllig och hälsosam.

Sensai produkter

Total Lip Treatment är ett självklart val för både Henric och Yasemin. En silkeslen creme för läpparna och området runt läpparna. Formulan bidrar med näring och fukt på djupet och reparerar torrhet, reducerar fina linjer och främjar mikrocirkulationen.

Cellular Performance Lotion II, Moist som vi hittar i Yasemins badrumsskåp är en fyllig essens som återfuktar huden effektivt och efterlämnar en mjuk, skön känsla. Ger ett fastare och mer spänstigt utseende. Förbereder även huden och maximerar effekten av produkterna som appliceras efteråt. Frostad glasflaska.

Dual Essence är ett effektivt två-fas elixir där olja möter kraften i ett serum från Koishimaru Silk Royal för att ge glow och näring till huden. Oljefasen mjukar upp huden, medan essensen ger maximal fukt till huden. Reducerar omedelbart rynkor och fina linjer, samt lugnar och revitaliserar huden.

sensai doft

Makeup

Lash Volumiser är produkten jag kommer tillbaka till gång efter gång, det är den bästa mascaran jag prövat! Omsluter varje ögonfrans med intensivt kolsvarta pigment och ger maximal volym. Likt Sensais ursprungliga 38°C formula är denna också resistent mot vatten och sitter på plats hela dagen men sköljs enkelt av med varmt vatten på minst 38°C.

Bronzing Gel –  En innovativ färgad gel med en uppfriskande och återfuktande textur. Formulan är lätt att applicera och lämnar en jämn, silkeslen och naturlig solkysst ton på huden. Den innehåller även SPF 6 och har en lugnande effekt på huden som dämpar rodnad. Perfekt att mixa med din foundation för en perfekt passande nyans året om!

Alla produkter vi pratar om i avsnittet finns samlade HÄR!

Hudspecialistpodden finns på Podcaster och Spotify. Glöm inte att maila oss alla era frågor, funderingar och tips på kommande podd-ämnen, vi blir så glada: info@hudspecialisten.se

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.