Börja reducera hyperpigmenteringar på några dagar? Yes, de är möjligt!

 • | Sara

När jag läste löftet om att nya PowerBright Dark Spot Serum från Dermalogica verkar reducerande på hyperpigmenteringar inom dagar från första användningen så kände jag att detta låter ju för bra för att vara sant. Saken måste utredas! 🙂

dermais spot

Hyper vadå?

Visste du att de celler som är ansvariga för att bilda pigment i vår hud börjar gå i förtidspension redan när vi är 35år? Herre! Det innebär att själva pigmentet inte fördelas med samma jämnhet som tidigare och att pigmenteringar uppstår lättare.

De mörka fläckarna som lätt uppkommer på huden är just de som är hyperpigmenteringar. Varför dessa pigmenteringar uppkommer kan ha flera orsaker. Stigande ålder är ett exempel, om vi kikar på en äldre dam så är de sannolikt att hon har fler ”åldersfläckar” än en yngre person. En annan vanlig orsak är hormoner som lätt kan spela huden ett spratt och som gör att melasma kan uppkomma. En tredje orsak är postinflammatoriska hyperpigmenteringar vilket kan vara ärr efter akne.

Jag liknar huden vid en elefants minne, den kommer ihåg allt du utsatt den för. Har en hyperpigmentering en gång uppstått så ligger den alltid där latent och lurar. Men med effektiva produkter och genom att ALLTID använda spf så håller man lättare pigmenteringarna ljusa och melaninet i schack.

Innan vi kikar närmare på dagens ⭐ så önskar jag highlighta att alltid uppsöka en läkare om du är osäker på om dina pigmentförändringar är godartade eller inte.

Dermalogica nya serumet

PowerBright Dark Spot Serum

Att vilja säga farväl till sina mörka fläckar är det nog fler än jag som kan signa under på. Nu har jag personligen inte några större fläckar, men jag har några envisa ärr efter plitor som jag gärna hade sagt adjö till. Detta gjorde att jag inte var sen att addera nya PowerBright Dark Spot Serum till min hudvårdsrutin.

PowerBright Dark Spot Serum är ett serum som kombinerar de omedelbara effekterna av ljusreflekterande teknik för en jämnare hudton med hudvårdsingredienser som ger en långsiktig metod för att ta itu med ojämn hudton och hyperpigmentering. Passande nu när vi går mot sommaren är också att produkten inte innehåller någon syra eller retinol vilket gör att den går fint att använda sommaren lång utan att oroa sig för att huden/produkten är extra ljuskänslig. Det är även helt okej att addera denna under din graviditet!

Nyckelingredienser & effekt

 • Niacinamid och Hexylresorcinol: dämpar hyperpigmentering och normaliserar pigmentproduktion.
 • Shiitake-svamp: verkar lystergivande och pigmentreducerande.
 • Indisk Ingefära (Ashwagandha): mjukgör och verkar antioxidativt.
 • Svart Vinbärsolja och Pionextrakt: boostar naturlig fukt och lyster.
 • Aminosyror: fungerar tillsammans med filmbildande polymerer som ett hudskyddande filter mot luftburna föroreningar som annars kan trigga pigmentproduktion.
 • Titandioxid: skapar ett optiskt ljusfilter (inte UV-skyddande) tack vare de filmbildande polymererna. Denna kombination gör huden jämnare i pigment på några dagar.

derma textur

Min upplevelse

Texturen av serumet är silkeslen och absorberas lätt av huden. Serumet har en naturligt jordig doft utan att upplevas överväldigande. Jag måste verkligen ge PowerBright cred för den omedelbara effekten av jämnhet och glow som huden får från första applicering. Detta är tack vare produktens ljusspridande teknik som kombinerar just titandioxid och aminosyror vilket direkt ger dig den där jämnare hudtonen. Bästa sättet att beskriva effekten är att min hud ser utvilad ut, som att den just avslutat ett härligt yogapass!

Mina små ärr är efter 14 dagar inte borta, men jag ser absolut en reducering och som alltid gäller de att ha is i magen och tålamod när det kommer till hyperpigmentering. Det är ett av de svårare hudtillstånden att verka på och resultat tar tid. Som en morot med PowerBright Dark Spot Serum får du den direkta effekten som håller dig motiverad längst vägen.

Sara derma spot

För att summera så kan jag inte uttala mig om de långvariga effekterna från serumet men efter 2 veckors användning måste jag säga att jag är mycket imponerad! Ska bli så kul att se vilka resultat som kommer efter användning över en längre tid. Vilka är med mig på tåget? ♥

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Börja reducera hyperpigmenteringar på några dagar? Yes, de är möjligt!”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Aterkom garna med resultatet! At sugen pa att prova den har produkten. Kan man anvanda den som en kur? Vill prova Filorga NCEF shot, men den innehaller mandelolja sa den gar bort. Har du tips pa nagon liknande kur nu infor sommaren? 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Maria,

   Ja älskar min PowerBright Dark Spot Serum, den har verkligen jämnat ut mina små ärr efter plitor och gett en helt annan lyster och klarhet till huden. Du kan absolut använda denna som en kur, att du adderar den intensivt varje morgon och kväll tills den är slut. Så får du optimala resultat.

   Jag kör faktiskt med NCEF-Shot just nu och tycker efter 5dagar att huden känns mer plumpad och spänstig.
   Ett annat tips är 3D FIRMING från Babor, underbar kur (utan mandelolja)

   Kram sara

 2. Anonym skriver:

  Jag använder Dermalogicas produkter idag. Skulle denna kunna vara aktuell mot hyperpigmenteringar jag har runt munnen (som blir som en mörk mustasch)? Tycker hittills att inga produkter funkar mot detta, det enda som hjälpt mig är laserbehandling….

  Med vänlig hälsning,
  Mia

 3. Anki skriver:

  Hej,
  Använder c-vitamin på morgonen och retinol eller syror på kvällen, ska jag ta bort något av dessa om jag vill använda detta serum från Dermalogica? Är +55 så min hy minns många av ungdomens solningar…
  Hälsningar Anki

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Anki!

   PowerBright Dark Spot Serum ger bäst effket om den appliceras som ensamt serum innan creme/spf til dagen. Applicerar du dock Dark Spot Serum endast på vissa partier går det fint att på andra partier applicera annat serum, likt c-vitamin.

   Jag är verkligen helt frälst i PowerBright Dark Spot Serum , tror och hoppas att denna kommer dig lika fin effekt!:)

   Kram Sara

 4. Sanna skriver:

  Hej!
  Hjälper denna produkt röda märken?
  Undrar även om den hjälper om man börjat få gropar i huden efter röda ärr, eller finns det andra produkter som kan hjälp att läka såna ärr?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Sanna,

   Svarar samma som jag gjorde till Pernilla: PowerBright Dark Spot Serum verkar även effektivt på att reducera ärr/märken efter finnar, plitor och akne så ett varmt tips! Då produkten inte innehåller syra eller liknande kan du utan problem addera den även om du har ett annat märke i din hudvårdsrutin.(Jag rekommenderar inte att kombinera två syramärken i sin hudvårdsrutin)

   Dock kommer den inte att verka på gropar i huden/mer djupa ärr, de finns nästan ingen produkt som gör, de är jättesvårt att få fin effekt på de från hudvården. Visst kan hudvård jämna ut men bäst effekt på mer djupa ärr har jag sett från laser på klinik. Klinker jag varmt kan tipsa om är hudläkargruppen i Sthlm eller Akademikliniken som även finns på andra platser i Sverige. 🙂

   Kram Sara

 5. Pernilla skriver:

  Hej!
  Har en hel del röda märken/ärr efter finnar och jag undrar om denna är något att rekommendera eller ska jag satsa på Paulas Choice Azelaic Acid 10%? Eller något helt annat?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Pernilla,

   PowerBright Dark Spot Serum verkar även effektivt på att reducera ärr/märken efter finnar, plitor och akne så ett varmt tips! 🙂 Då produkten inte innehåller syra eller liknande kan du utan problem addera den även om du har ett annat märke i din hudvårdsrutin.(Jag rekommenderar inte att kombinera två syramärken i sin hudvårdsrutin)

   Tror och hoppas på fin effekt, återkom gärna med hur de går, så kul att få följa! 🙂

   Kram Sara