Så behandlar du celluliter

 • | Sara

Celluliter, eller apelsinhud som det också kallas är något som upp mot 90% av alla kvinnor i mindre eller större utsträckning har. Läs vidare för att djupdyka i ämnet! 🙂

Celluliter – vad är det?

Celluliter innebär att underhudsfett klumpat ihop sig under huden, ofta främst på stuss och/eller lår. Något är väldigt intressant är att tillståndet har inte så mycket att gör med kroppsform utan beror snarare på cirkulation. En dålig cirkulation kan bilda vätskeansamlingar i vävnaden och huden har då svårare att göra sig av med slaggprodukter. Detta i kombination med tryck från uppsvällda fettceller bildar celluliter.

Ju tunnare hud man har desto mer syns celluliterna och eftersom kvinnor har tunnare hud än män syns de ofta mer hos kvinnor.

Hormoner & gener spelar in

Hormonerna kan ha en betydande roll när det  kommer till uppkomsten av celluliter. Det är nämligen så att när vi åldras producerar våra kroppar allt mindre östrogen – ett hormon som bland annat förbättrar blodflödet.

Celluliter är även genetiskt vilket betyder att om din mor har celluliter är chansen större att du också får de. Men gener är inte allt, de finns faktorer som kan spela en mer betydande roll. Låt oss kika på vilka! 🙂

– Träning & kost

Träning kan inte helt ta bort celluliter, men i många fall kan att röra på sig varje dag förhindra eller reducera uppkomsten av gropar. Tex löpning sätter verkligen igång cirkulationen och styrketräning tonar musklerna, vilket kan ge en illusionen av mindre synliga celluliter.

Hur är det med kosten, kan den påverka? Ja indirekt skulle jag vilja säga. Äter du välbalanserat med mycket grönt minskar risken för inflammation i kroppen. (Inflammation kan skapa mer slaggprodukter) Glöm inte heller vattnet, vatten stärker bindväven till att bli mer motståndskraftig.

Jag brukar tänka att jag ska få in minst 2 färgstarka grönsaker/frukter till varje mål för att boosta koppen och huden. By the way, nån mer som kollar hudvårdsrutiner under lunchen? Typ bästa som finns

En big no no är rökning, det vet vi nog alla men de tålas att nämnas igen. Rökning påverkar inte bara blodflödet och cirkulationen negativt. Cigaretter stör även bildandet av kollagen, vilket gör att bindväven lättare skadas och celluliterna blir mer synliga.

– Torrborstning

Något som verkligen jag tror på är torrborstning för att få igång cirkulationen. Ritual Brush från Joanna Vargas är den borste jag använder. En borste med långt skaft som gör att man kommer åt överallt utan att behöva slå knut på sig själv. Perfekt att använda innan dusch eller om du har en känslig hud går de även bra att använda den i duschen för en mildare effekt. Önskar du maxa effekten så gör du som jag och använder den både innan och i duschen. Börja vid benen och borsta med långa stora rörelser uppåt mot hjärtat för bäst effekt på just cirkulationen.

Väl i duschen använder jag borsten tillsammans med Ritual Bar från samma märke. Denna bar innehåller bland annat grönt te och koffein vilket också stimulerar cirkulationen.

PS, för att Ritual Brush ska hålla sig fräsch så länge som möjligt, låt den torka utanför duschen liggandes med stråna neråt. När den sedan är torr går det fint att hänga upp borsten i den smarta knuten på skaftet.

vagas torrborsting

– Effektiv trio

Det går ofta inte att helt reducera bort celluliter med produkter men tillsammans med träning, bra kost och torrborstning kan man minska dem. Det har jag sett. 🙂

Slimming & Drainage Body Programme är en trio från Codage med fokus på att reducera celluliter och minska vätskeansamlingar med hjälp av bland annat näringsrika oljor, koffein och rosépeppar.

Börja med att applicera Exfoliating Balm på fuktig hud för att sedan peela med cirkulera rörelser. Efter dusch, följ upp med Concentrated Body Milk – Slimming och avsluta med att kapsla in ingredienserna med The Oil.

– LPG-behandling

Känner man för att ge celluliterna en riktig match så är LPG-behandlingar grymma för fina resultat på celluliter. LPG är en djupgående bindvävsmassage som ökar blodcirkulationen och igång lymfcirkulationen vilket är toppen för att få bort slaggprodukter och överskottsvätska.

Signatur Sara

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

9 svar till “Så behandlar du celluliter”

 • (9) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Lovisa skriver:

  Hej Sara

  En fråga kring din rutin med kost. Använder du Lifesum för att hålla koll på kaloriintag och balansen mellan protein, kolhydrater och fett? Eller hur gör du? Och hur tränar du?

  Tack på förhand!

 2. Anni skriver:

  Hej!

  Upplever du att man måste ha en ” kvalitetsborste” eller kan man ha en borste men köpt på tex rusta?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Anni!

   Varför jag väljer Ritual Brush från Joanna Vargas är för att borsten är avtagbar och att produkten är gjord av högsta kvalité vilket gör att borsten håller en lång tid. 🙂
   Hoppas du också kommer gilla den 🙂

   Kram Sara

 3. Sofia skriver:

  Tack för tipsen!!!