Så behandlar du pigmenteringarna under vår och sommar

 • | Sara

Att behandla sina pigmenteringar under vår och sommar kan vara lite knepigt. Detta då många av de produkter som gör just detta innehåller både aktiv syra och a-vitamin vilket är ingredienser som direkt och indirekt gör huden mer ljuskänslig. Det kan vara en svår avvägning helt enkelt. Lägga de pigmentutjämnande produkterna på hyllan över vår och sommar eller fortsätta men då vara uberförsiktig med solen. Hmm

Personligen så solar jag inte aktivt men vill ändå inte chansa då jag lätt får envisa pigmenteringar vilket gör att jag lägger undan de mesta aktiva produkterna under sommaren. Om du vill läsa mer om hur jag rekommenderar att man ska tänka med sol och pigmenteringar, kikar gärna in inlägget ” se upp i vårsolen”.

Idag tänkte jag visa er ett utmärkt alternativ för dig som önskar jobba aktivt på pigmenteringar men utan att göra huden de minsta ljuskänslig.

Dermalogica bright 6

PowerBright TRx serien från Dermalogica är en magisk serie produkter som ibland kommer lite i skymundan men herre så bra de är. Tre effektiva produkter framtagna med hjälp av den senaste ingrediensteknologin. Serum- Dagcreme – Nattcreme verkar på att reducera pigmenteringar, förbygger uppkomsten av nya och ger en fin lyster.

De är även en perfekt trio för dig som är gravid eller ammar och önskar jobba uppljusande. Just då produkterna inte innehåller a-vitamin (något som många märken rekommenderar att hoppa över under denna tid). Samt ingen syra vilket kan vara fördelaktigt att vara lite varsam med då huden lätt kan bli mer känslig under en graviditet och amning.

C-12 Pure Bright Serum

C-12 Pure Bright Serum är ett silkeslent serum som smälter in i huden vid applicering. En exklusiv blandning av peptider, aminosyror och botaniska extrakt ger direkt en fin lyster samtidigt som serumet påverkar melaninsyntesen på cellnivå. Resultatet blir över tid en jämnare hudton och i kombination med de övriga produkterna i serien minskar risken för uppkomsten av nya pigmenteringar.

Pure Light Spf50

Pure Light Spf50 är en avancerad mjukgörare som skyddar mot UV-strålar samtidigt som den motverkar framtida pigmentförändringar. Peptider, vitamin C och extrakt från röd- och brunalg motverkar pigmenteringar och ger lyster. Vi finner även Hyaluronsyra som återställer hudens fuktbalans och minimerar fina torrhetslinjer.

Dermalogica bright 2

Pure Night

Nattcremen Pure Night är en vårdande men aktiv creme för optimala resultat på reducerandet av pigmenteringar och en hud i balans. Likt dagcremen så finner vi här koncentrerade peptider och vitamin C. Sedan är nattcremen även boostad med hallon- och tranbärsolja vilket behandlar ojämn pigmentering, verkar lystergivande och intensivt vårdande. Huden blir maximalt återfuktad och fina torrhetslinjer minimeras.

Dermalogica bright 3

Något som är jätteviktigt att ha i åtanke när det gäller pigmenteringar är att ha realistiska förväntningar. Pigmenteringar är bland de svåraste att reducera och det kan lång tid innan man ser resultat. Så ha lite is i magen och ta gärna lite bilder då och då för att följa ditt resultat. Ibland kan det vara svårt att se hur ett resultat växer fram då du ser dig själv varje dag.Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Så behandlar du pigmenteringarna under vår och sommar”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Carina skriver:

  Är det så att dessa produkter går att använda i sommar när man solar, självklart med spf 50?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Carina

   Nja tyvärr inte. Om man solar rekommenderar jag att lägga undan aktiv syra helt(aha och bha syra), gärna några dagar innan också så huden hinner återhämta sig.

   Kram Sara

 2. Felicia skriver:

  Jag är intresserad av att köpa heliocare 360 mineral tolerance fluid. Den är lite färgad och jag undrar om den är för mörk för mig? Jag har väldigt ljus hud, lite ljusare än Mac nc 10.

 3. Sofia skriver:

  Tack för inlägget!!!

 4. Veronica skriver:

  Jag har precis beställt;
  https://skincity.se/sv/idebenone-lifting-ampoule-

  Jag har tidigare använt Klairs c vitaminserum dag och natt under flera år men behöver ngt som stärker hudbarriären bättre. Fick info om att jag kan använda denna på samma sätt och att den är mer effektiv. Hoppas att denna tar sig an mina pigmenteringar/melasma Min undran är nu…innehåller den ngt så att jag inte kan använda den på sommaren?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Veronica,

   Vad kul att du ska testa Idebenone Lifting Ampoule. Detta är en aktiv produkt som jag tror kommer ge dig fina resultat. Produkten innehåller inget som gör huden ljuskänslig vilket gör att den går fint att använda året om 🙂

   Kram Sara

 5. Marina skriver:

  Hej!
  Ska man ha serum följt av spf på dagen och endast nattcremen på kvällen?
  Mvh Marina

 6. Mia skriver:

  Tack för detta inlägg! Jag använder dermalogica och har detta serum pga pigmenteringar. Efter detta inlägg blir det till att införskaffa de andra två produkterna också för att testa, använder ”bara” skin smoothing cream som dag- och nattkräm, och såklart ett solskydd (spf 50) över dagtid.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Mia! Vad kul att du gillade inlägget, tack!:)

   Tror och hoppas du kommer få fina resultat genom att addera även dagcreme och nattcreme från Pure Bright.

   Önskar dig en fin söndag

   Kram Sara