Så tar du hand om huden i höst

  • | Sara

Hösten har rullat in och snart står vintern för dörren men hur härligt är de ändå inte när årstiderna ändras och varje tid för något pirrigt med sig. Nya tider och nya möjligheter. Idag tänkte jag att vi skulle se närmare på hudens möjligheter till välmående i höst. Tänk allt kroppens största organ gör för oss: reglerar värme, lagrar näring och skyddar mot angripare så som bakterier, virus och solljus. Vilken superhjälte – så var lite extra snäll mot din hud i höst och lyssna till vad den behöver. ♡

Sara höst

Hudens checklista i höst

När årstiderna ändras upplever nästan alla att huden gör de också. Vi påverkas nämligen till stor del av luften runt oss. På hösten och vintern när temperaturen blir lägre och luften torrare minskar hudens fukterserver och huden blir lätt mer torr. Även tillstånd som känslighet och plitor är vanliga bieffekter. De här gör att din kan hudvård kan behövas finjusteras. Låt oss kika på en checklista för en hud i balans.

  • Addera mer fukt

Även mer näring om du förutom yttorrhet har en torrare hudtyp. Byt till en mildare rengöring och toppen att boosta huden med extra fukt i form av serum och mask. Ingredienser så som hyaluronsyra och panthenol är magi för huden.

  • Dra ner på syran

Något som är viktigt att komma ihåg att ”målet” inte är att använda syra likt aktiva BHA och AHA så många gånger i veckan som möjligt, utan många får fina resultat genom att endast använda exfoliering någon gång i veckan och skulle de använda syran fler tillfällen så skulle de göra huden yttorr och mer känslig. Vad som gick jättebra i våras kommer förmodligen inte passa lika bra nu. Så det gäller att hitta den rutin som passar din hud just nu.

  • Mer än produkter påverkar

En vanlig fråga jag stöter på är ”min hudvård känns jättebra men ändå får jag inte de resultat jag önskar”. Här gäller de att ta ett steg tillbaka och se till helheten. Faktorer så som kost, sömn, stress och hormoner spelar in. Alla dessa påverkar nämligen huden, för vissa mindre och för andra mer. För att hitta rätt kan man få mixtra lite men det är helt klart värt de när man väl hittar den där gyllene nyckeln. Att på vinterhalvåret addera mer bra fetter till sin kost till likt fet fisk, nötter och även banan är toppen för den torrare huden. Boosta inifrån och jag kan nästan lova att du kommer se effekt. 

höst

Drömmen för ögon

Ögonpartiet är ett område som lätt påverkas av väderomslag. Visste ni att huden kring ögonen är den tunnaste och mest känsliga vi har på hela kroppen? Här gäller de att vara varsam och ge huden lite extra love. Självfallet har jag också en superkombo att tipsa om er om:

ELASTIderm Eye CC Serum Obagi Medical 

Denna har förekommit både i blogg och podd förut men då de är en stjärna som används varje morgon måste den få nämnas igen – du kommer älska den! Supersmidig förpackning med en kylande rullapplikator. Om ni som jag lätt vaknar med svullnad kring ögon så är denna BÄSTA för att vakna till liv. Massera in med lättare fingrar och huden boostas med bi-mineralkomplex vilket främjar elasticitet och jämnar ut fina linjer medan malonsyra (läs mer om ingrediensen längre ner) stimulerar cellförnyelsen. Koffein hjälper till att ljusa upp mörka ringar under ögonen och minskar svullnad ytterligare.

ELASTIderm Eye Cream Obagi Medical

Sara obagi eye

Denna toppar ögonkalaset och är en perfect match till serumet. Tillsammans är de en dunderkombo – enkelt beskrivet så skulle jag vilja säga att vi får omkring 50% i resultat med ett serum. Med serum och creme kan huden uppnå 100% i resultat, eftersom flera hudlager behandlas med både serum med mindre molekyler som kan gå ner på djupet i huden, och cremen som skyddar mot yttre påverkan.

Elastiderm Eye Cream innehåller bland annat antioxidanter E-vitamin, fukt och näring som stärker huden och ökar produktionen av kollagen och elastin. Idealisk för mogen och passar även en känslig hud. Likt med serumet – applicera med lätta cirkelrörelser massera varsamt. Lystern återställs ögonområdet får en pigg look. 

Serum och creme finns även i ett kit om man är nyfiken: Eye Duo

Höstens självklara serum

Jag som älskar att pröva nytt letar varje höst efter ett nytillskott till rutinen som ger de där lilla extra. Ett dilemma jag har haft är att min hud bråkat med mig lite på sistone – torrrhet, rodnad och plitor. Sånt som lätt händer men de även har gjort att kraven på nykomlingen varit extra höga och nu har jag hittat den. Då ögonprodukterna från ELASTIderm serien passat mig så ypperligt och när Yasemin sa att hon var frälst av Facial Serum från serien gav jag den chans och nu är jag fast.

Obagi Elastiderm

ELASTIderm Facial Serum

Hemligheten bakom storheten i denna produkt heter malonsyra. ”Aldrig hört om” kanske ni tänker och de gjorde jag med. De är nämligen en patenterad Obagi-ingrediens som hjälper till att stimulera produktionen av hudceller på ett effektivt men skonsamt sätt. Ett lättare oljebaserat serum som ökar hudens elasticitet och minimerar fina linjer. Malonsyran just verkar exfolierande och jämnar ut hudton – perfekt för mig med melasma och lystern man får är helt magisk. Resultatet blir en jämn och mer spänstig hud. Passar alla hudtyper men är perfekt för någon som önskar reducera alla typer av ålderstecken, well-aging helt enkelt!Sara sign

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.