”The Good C” – Dr. Barbara Sturm

 • | Sara

Visst är det vår i luften nu? Jag blir så himla lycklig i hela kroppen när ljuset kommer tillbaka, snöslasket smälter bort och solen visar sina strålar. Som vi är värda de! I och med att våren och sommaren (håller tummarna) snart är här rekommenderar jag att addera eller höja SPF: faktorn om de inte redan är en del av din hudvård. Något vi inte heller får glömma är C-vitaminet, en ingrediens som är så otroligt värdefull för huden.


Därför är C-vitamin en hjälte

För er som lyssnade in till hudspecialistpoddens avsnitt ”Älskade C-vitamin för några veckor sedan så kunde ni höra hur vi djupdyker i allt om C-vitamin, vad vitaminet gör för oss både inifrån och utifrån.

C-vitamin ingår bland annat i bildandet av kollagen, som är den viktigaste beståndsdelen i vår bindväv. Vad C-vitamin också gör för oss är ett hålla en bra fuktbalans i huden och stödjer kroppens upptagningsförmåga av flera viktiga näringsämnen så som: järn, zink och kalcium.

Vi finner vitaminet i hudens lager, men är mer koncentrerat i överhuden (epidermis) och det har visat sig att C-vitaminhalten i huden minskar med hela(!) 2/3 när den exponeras för UV-ljus. De visar verkligen hur viktigt är att addera C-vitamin, speciellt under vår och sommar. Detta gör du bäst genom fukt och grönt i kosten men även genom din hudvård.

Genom att applicera C-vitamin utifrån stärks kollagenet och resultatet blir en fastare hud med färre rynkor, jämnare hudton och ökad lyster.

”The Good C”

Ni som använt er av Dr. Barbara Sturms produkter vet att dessa är i en klass för sig. Det är produkter som är framtagna baserat på den senaste forskningen med en optimal mix av naturliga och lab framställda ingredienser för att ta din hudvård till nästa nivå. Och nu har de gjort de igen, låt mig presentera The Good C Vitamin C Serum. Ahh jag är så taggad på detta serum!

Dr Sturm serum

The good c” som Dr Sturm själv uttrycker de är ett C-vitamin serum utformat med tre hudvänliga former av vitaminet. Oljelösligt vitamin C (tetrahexyldecyl ascorbate), syntetiskt vitamin C (ascorbyl glucoside) och ett extrakt från kakadu plum, en frukt som är en potent källa till växtbaserat vitamin C. Tillsammans ger de en stabil och effektiv form av C-vitamin som är lättabsorberad men samtidigt också skonsam mot huden vilket gör att den passar alla, även den allra känsligaste. Låt oss kika på serumets andra fördelar:

 • Zink som hjälper till att aktivera och transportera vitamin C effektivt in i huden
 • Har effektiva antioxidationsegenskaper som skyddar mot miljöbelastningar
 • Aloe Vera och hyaluronsyra ger intensiv fukt och näring
 • ”The good C” reducerar pigmenteringar och motverkar uppkomsten av nya
 • Regelbunden användning ger en fastare hud med färre fina linjer och rynkor. Well-aging helt enkelt!

Dr Strums egna ord

Jag utvecklade The Good C Vitamin C Serum som svar till mina klienter som ville ha de strålande effekterna av C-vitamin utan att skada hudbarriärfunktionen eller orsaka känslighet. Min formulering kombinerar en optimal kemi av vitamin C med omgivande ingrediensvetenskap. Detta för att boosta huden och ge antioxidantegenskaper som skyddar från fria radikaler och daglig miljöstress samtidigt som produkten reducerar pigmentering. Regelbunden användning resulterar i en hudton som ser jämn och strålande ut. ” – DR. BARBARA STURM

STURM

Dr Strum

C-vitamin ♡ Spf

Addera några droppar produkt direkt på huden och massera in. Till dagen är det perfekt att följa upp med Sun Drops från märket. För The good C Vitamin C Serum går utmärkt att använda i solen. Genom att kombinera just C-vitamin och solskydd förstärker du solskyddet. Inte på så sätt att du får ett högre spf i din creme, men c-vitamin säkrar upp den antioxidantiska effekten och skyddar huden från solskador. Dessa två produkter kommer vara mina följeslagare i vår.

Dr Sturm blue sky

Jag upplever redan ett #sturmglow i min hud från serumet och det ska bli så spännande att se den långvariga effekten från The Good C Vitamin C Serum. Vilken är er C-vitamin favorit och är ni lika peppade på de The Good C som jag? ♡

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “”The Good C” – Dr. Barbara Sturm”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Nicolé skriver:

  Hej ocj tack för ett intressant inlägg!

  Om man är sugen på kombon av c vitamin och SPF men plånboken inte tillåter just STURM. Kan du rekommendera något annat märke då?

  Tack för din fina insperation!

 2. Camilla skriver:

  Jag använder mig av c-vitaminet från Khiels, en produkt jag inte kommer sluta med. Ger otrolig lyster och känns som sammet på huden 🙂

 3. Anki skriver:

  Hej,
  Har nyligen börjat använda C E Ferulic och blir nyfiken på hur The good C är i jämförelse. Är +55 och har torr hy med pigmenteringar som jag givetvis vill matta ner.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Anki! 🙂

   Dessa två är mina stora favoriter när det kommer till c-vitamin serum, de är så himla bra! C E Ferulic <3 The good C <3
   När din C E Ferulic är slut är the good c ett varmt tips, tror jag hoppas du kommer gilla denna lika mycket som jag. Det är absolut ett serum i samma klass som C E Ferulic.

   Ett annat plus för the good c är att den kommer i en lätt gelform som är fuktgivande, toppen till oss med en torrhy.

   Kram Sara

 4. Maria skriver:

  Super pepp! Vilken spannande inlagg! Vad ar skillnaden mellan The good C och Obagi 20%? Forutom koncentrationen som man inte ska stirra sig blind pa. Om man har en talig hy som tidigare har anvant 15% far man fortfarande effect av denna product? 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Maria!

   Tack för fina ord 🙂

   Bra fråga, båda dessa serum är effektiva. Obagi kommer i en oljeform och the good c i en lätt gelform. Skillnaden är också att Professional-C Serum 20% har L-askorbinsyra och the good c har istället tre olika former av c-vitamin vilket jag verkligen tycker gör den superbra. Jag har själv använt CE Ferulic från Skinceuticals i flera år, en produkt som är mkt aktiv och ser nu fin effekt från the good c.

   Tror och hoppas du kommer bli nöjd med ditt nya serum

   Kram Sara

 5. Alexandra skriver:

  Hej!

  Vilket av nedan tre c-vitamin serum är mest effektivt anser du? Har envisa pigmentfläckar som jag ständigt jobbar emot och vill inte få upp nya heller. Har en tålig hy och är gravid.

  https://www.skincity.com/sv/skinceuticals/phloretin-cf-30-ml

  https://www.skincity.com/sv/is-clinical/super-serum-advance-15-ml

  https://www.skincity.com/sv/dr-barbara-sturm/the-good-c-vitamin-c-serum-30-ml

  Spf:en jag använder är denna https://www.skincity.com/sv/skinceuticals/advanced-brightening-uv-defense-spf50-40-ml

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Alexandra,

   Alla dessa serum är effektiva och kommer ge fin effekt men har du flera produkter från just SkinCeuticals så tror jag på Phloretin CF. Har sett så fina resultat från denna på just pigmenteringar! Toppen att du adderar ett högt spf till dagen.

   Kram Sara

 6. Eline skriver:

  Har du et forslag til et serum med høyt c-vitamininnhold som kan brukes av sensitiv hud?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Eline,

   Jag kan varmt tipsa om serumet från inlägget, ”the good c”. Denna är effektiv men passar en känslig hy fint. Det är viktigt att inte kika allt för mycket på %halten på produkter då detta lätt kan bli missvisande. Hur effektiv en produkt är har inte bara att göra med halten c-vitamin utan även andra faktorer så som ph-värde och stödjingredienser spelar en betydande roll.

   Önskar du kika in ett alternativ till serumet ovan så är även Serum 10 en magisk c-vitamin produkt passande en känslig hy.

   Kram Sara