Vad vill ni läsa mer om?

 • | Sara

Hoppas ni hade en härlig midsommar, nu är det verkligen sommar på riktigt. Vissa av er har kanske redan gått på semester? Själv så jobbar man några veckor till och behöver er hjälp, vad vill ni läsa mer om här på bloggen?

Tanken jag har är att slå två flugor i en smäll som man brukar säga, ni får svar på era frågor och vi tar tacksamt emot idéer på nya blogginlägg. Så ställ alla era frågor och funderingar kring hudvård, det finns inga dumma frågor och allt är välkommet. Stort som smått!

Kanske undrar vi om något om någon specifik produkt, ingredienser, hudtillstånd, trender? Ja det finns ju såå mycket som ryms under de lilla ordet HUD.

Sara frågeinlägg

Sooooooommar<3

Ställ alla era frågor och funderingar!  🙂

Signatur Sara

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

64 svar till “Vad vill ni läsa mer om?”

 • (64) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Maria skriver:

  Hej Frida!
  Dessa envisa porer, vidgade porer! Vilka produkter är bäst att använda?

 2. f skriver:

  Hej, jag undrar om du har kunskap om botox? har sett att man kan göra bekymmersrynkan i förebyggande och att det också kan hjälpa mot huvudvärk. Har du själv gjort något sådant ingrepp eller hört från någon annan som har tips på en bra klinik?

  Tack för svar:) ha en fin sommar!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej!

   Jag är inte utbildad i botox men har en del kunskap i ämnet och har själv prövat botox i just förebyggande syfte fina linjer/rynkor.
   Bor du i Sthlm kan jag varmt rekommendera Akademikliniken Stureplan och Charlotte, hon är jätteduktig och hon kan även svara på frågan om botox kan hjälpa mot huvudvärk.
   Jag fick ett fint naturligt resultat 🙂

   Önskar dig en underbar sommar
   Kram Sara

 3. Jessica skriver:

  Bästa c-vitaminet

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Jessica. Tack för tips, ett maffigt c-vitamin inlägg skriver jag upp att vi får skriva snart 🙂

   Så länge kan jag tipsa dig om effektiva CE Ferulic som är de c-vitamin jag själv kör på i sommar.

   Kram Sara

 4. Yvonne skriver:

  Hej! Ofta är produkter för torr o känslig hy, men
  man kan också ha fet /blandad o känslig hy.
  Vad använder man då?

 5. Sandra skriver:

  Skulle vilja läsa om vitiligo, vad man kan göra för att eventuellt minska pigmenteringen/ få den att stanna av? Lider väldigt mycket av det själv..
  Och om det alltid behöver vara vitiligo när man tappar pigment..?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Sandra! Bra tips, ser att vi faktiskt inte har skrivit något om Vitiligo , det ska vi se till att göra 🙂

   Så länge kan jag rekommendera att läsa om Vitiligo här https://skincity.se/sv/hudguiden/hudtillstand/hypopigmentering
   Tyvärr så är inte hypopigmenteringar något som går att behandla med produkter då det är ett område i huden som saknar melanin. Behandling har ingen eller obetydlig verkan dessvärre. Rubbningen tenderar att förbli permanent, även om viss återpigmentering kan inträffa, men det är ovanligt.

   Kram Sara

 6. Sofia Eriksson skriver:

  Hej!

  Jag skulle vilja veta mer om rosacea. Men inte en såndär ”typisk” rosacea med synbara blodkärl och rodnand. Vilket jag trodde var rosacea innan jag själv blev diagnostiserad med det. Jag har rodnad som dyker upp på haka, näsa och kinder och även en del knottror (liknande finnar) främst på kindben och haka. Ibland på näsan också.. Hur man tar hand om huden då och vad som är bra att täcka med som håller. Man vill ju använda så milda produkter som möjligt för att inte trigga igång huden..

  Man vill ju inte se ut som Rudolf men upplever att sminket smälter bort av näsan framförallt. Har primer och använt mineralpuder. Nu har jag klickat hem MTM:s flawless foundation som jag har höga förväntningar på.

 7. Vera skriver:

  Mer om olika foundations, swatches, tips etcetera, i och med att det är det svåraste att köpa utan att kunna testa 🙂

 8. Amanda skriver:

  Hej! Jag personligen skulle vilja ett på skincity’s hemsida där det finns information om produkten. Exempelvis om den innehåller silikoner, parfymer, estetiska oljor, parabener, mineralolja osv. Sedan skulle jag önska att det information gällande konsistensen på produkter och vilken känsla den lämnar kvar på huden. För mig som kund blir jag ofta besviken på konsistenserna på produkterna och att de oftast lämnar kvar en hinna eller liknande på huden.

  För att ge er ett exempel så beställde jag hem Ultrasun Face fluid brightening & anti-pollution spf 50+, sjönk in jättebra på huden men lämnade kvar en kladdig känsla, vilket tyvärr inte förblir långsiktigt för att använda på ansiktet. Hoppas du förstår vad jag menar!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Amanda,

   Vilket jättebra förslag. Vi håller på att addera något som heter Skinfo till våra produkter på Skincitys hemsida. Kika tex på denna produkt Total Repair Retinoate Treatment, under ”innehåll” ser du produktens ingredienser och vad denna ingrediens gör/ har för effekt i produkten.

   Även bra input om produkters ”känsla”, det är något jag tar vidare 🙂 Sedan är det dock svårt med konsistenser, för jag använder själv Ultrasun Face fluid brightening & anti-pollution spf 50+ och tycker denna absorberas lätt av huden utan att lämna en yta så det kan vara olika från person till person.

   Önskar du ett uberlätt solskydd kan jag varmt tipsa dig om UV PLUS DAY SCREEN HIGH PROTECTION SPF 50 från Clarins. 🙂

   Kram Sara

 9. Anonym skriver:

  Tips på vad en 13-åring som börjar få lite finnar ska använda för produkter

 10. Linda skriver:

  Jag undrar om pigmentfläckar i ansiktet över läppen och i pannan. Går det att göra något åt dom? I detta fall tror jag att det är hormonell.

 11. Elin skriver:

  Hejsan jag har en personlig fråga! Jag har ganska ljus hy och även fast jag rakar mina ben (har även provat vaxning vilket inte heller fungerat) så ser man som att de mörka hårstråna som kapats av finns kvar under huden. Har provat exfoliera ordentligt men huden är som genomskinlig så de syns ändå. Undrar därför om jag ska prova gå till en hudspecialist och med laser ta bort hårstråna. Min fråga är då om allt hår verkligen försvinner från roten och inte bara det som finns ovanför hudytan om ni förstår vad jag menar? Blir jag då av med detta problem att håret ”lyser” igenom huden?

  MVH/ Elin

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Elin

   Jag har samma ”problem”, helt rätt av dig att exfoliera 1-2ggr i veckan. Mer med produkter går tyvärr inte att göra, då det bara är så blir efter rakning. Personligen så tycker jag att de syns mindre med vaxning då man verkligen får stråt från roten, men sen växer det ju ”tyvärr” ut igen.

   Vid laser tas håret från roten och tanken är att håret inte ska komma tillbaka. Så känner du att rakning och vaxning inte är för dig tror jag att laser kan vara det passande för att de mörka hårstråna inte ska synas mer. 🙂

   Kram Sara

 12. Maria skriver:

  Hej
  Jag vill läsa om:

  Makeup tips för känslig blandhy . Gärna inte bara tips för dem som är jätte känsliga utan även tips för oss som är ngt känsliga. Finns det några ämnen vi bör undvika i produkter? Vilka ämnen ska vi titta efter som kan hjälpa vår hud?

  Hur vänjer jag in retinol för en känslig hy? samt produkttips. Går retinol använda i endast i t-zonen där jag är mindre känslig? Om retinol trots invänjning inte fungerar – finns det något alternativ?

  Produkttips för känslig hy som förbättrar hudstrukturen i ansiktet.

  Tack 🙂 på förhand!

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Maria!

   Åh så bra tips, dessa ämnen ska vi se till att ta upp snart 🙂

   Så länge kan jag tipsa dig om makeupmärket Jane Iredale, deras produkter är framtagna för att passa alla typer av känslig hy. Allt från något känslig till jättekänslig.

   Angående retinol så är det är verkligen jätteviktigt att vänja in din retinolprodukt långsamt och metodiskt. Retinol är en superbra ingrediens men mycket aktiv så det är viktigt att har respekt för den. Börja med att applicera din retinolprodukt 1-2ggr/v om inte annat står på beskrivningen för produkten. Ett annat tips i början eller om du har en känslig hy är att addera retinolet till din serum eller creme för att se hur din hud reagerar på låga koncentrationer. Det går även att endast använda retinol på vissa delar av ansiktet som du vet med dig är mer tåligt.

   Dock så är det tyvärr så att retinol inte är något för alla, det är inte ovanligt att man är överkänslig mot ingrediensen. Det gäller ofta om du har en känslig hy, rosacea eller eksem.

   Jag som själv får eksem på vintern brukar chilla med retinolet under denna tid och istället använda effektiva peptider, de är en ingrediens som jobbar likt retinol men är mer skonsam. Jag gillar Liquid Peptides från Medik8. Ett serum med en 30% peptidblandning – en i huden naturligt förekommande cellkommunicerande ämnen – för att stimulera produktionen av hudens kollagen och elastin.

   Kram Sara

 13. Therese skriver:

  Smink tips, vad ska man tänka på, vilka färger ska man välja..

  Ackne ärr – vad ska jag använda för produkter?

 14. Emma skriver:

  Jag skulle vilja veta hur du ser på att Skincity säljer solskydd med nanopartiklar samt miljöfarliga ingredienser (bl.a. skadliga för barriärreven )? De enda som jag hittat hos er som verkar bra ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt är produkterna från Coola.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Emma!

   Det är en jättebra fundering och jag är lik dig där, att jag gärna kikar på ingredienser och granskar innehåll. Med det sagt tycker jag att man kan luta sig mot EUs kosmetikaförordning och Svenska Läkemedelsverket att de har koll på att våra produkter är säkra att använda. Läs gärna mer om det arbetet här https://www.lakemedelsverket.se/sv/kosmetika/innehall-i-kosmetika

   När man pratar om ”Reef safe sunscreens” menar man ofta solskydd utan vissa kemiska solfilter tex Oxybenzone (också kallad benzophenone-3) samt Octinoxate (kan kallas octyl methoxycinnamate/ ethylhexyl methoxycinnamate)

   Kika in Heliocare – 360 range och Ultrasun som inte innehåller dessa filter.

   Kram Sara

 15. Louise skriver:

  Tips mot mogen hud
  Yttorr hud
  Och andra hud tillstånd !
  Snabba tips för att se pigg och fräsch ut ?

 16. Linnea skriver:

  Smink tips , produkter som döljer rodnad ,
  Ögon sminkning,

 17. R skriver:

  Undrar om eller hur länge man ska vänta innan man applicerar den efterföljande produkten sin hudvårdsrutin för bästa resultat?
  Finns det några ”riktlinjer” hur man ska applicera produkter i ansiktet?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej!

   Generellt så behöver du inte vänta mellan applicering av dina produkter, det är bara att ”köra”. 🙂 Men med vissa få produkter rekommenderas att vänta, tex med Retinol 0.3 från Skinceutiacls. Här ska man låta denna absorberas i 30 minuter innan applicering av resterande hudvård.

   Är det så att du ska vänta mellan applicering så står det på produktens förpackning/hemsidan. 🙂

   Jättebra fråga med hur du ska applicera produkter, ett sådant inlägg kommer framöver. Det viktigaste är att vara varsam med paritet kring ögonen, då huden är mer känslig där.

   Kram Sara

 18. Åse Karlsson skriver:

  Gärna tips på multiprodukter så här i semestertider. Exempelvis: en rengöringsprodukt och en toner/serum/krämprodukt.
  Vänligen
  Åse

 19. Emelie skriver:

  Skulle vilja att ni skriver ett inlägg om multiprodukter eller andra vanliga produkter som funkar till sommaren eller semestern när man är på camping eller husvagnssemester tex. och kanske inte har tillgång till vatten och vill ha en bra smidig hudvårdsrutin utan att tappa rutiner och funktioner under sommaren.

 20. Anna skriver:

  Era rutiner nu på sommaren vore kul att läsa om.

 21. Camilla skriver:

  Hur är arbetet som hudvårds-specialist? Vad går man för skola? Vad fick er att börja med detta yrket?

  Vilka är vanliga misstag ni ser i hudvårdsrutiner?

  Vilka olika ingredienser är att föredra för olika hudvårds problem? Vilka ska man satsa på?

  Jag har fräknig hy, är det pigmenteringar eller vad är pigmenteringar?

  Hur använder man en sån ”roller” till ansiktet?

  Om man tar tex ansiktskräm från sin burk, blir det inte bakterier från fingrarna ner till burken?

  Hur länge håller produkter, bäst-före datum?

  Tack för en superbra blogg 🙂

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Camilla! WOW så mycket bra tips. Tusen tack att du tog dig tid att skriva till oss, nu är höstens blogginlägg klara hihi! Så bra ämnen 🙂 Så länge kan jag tipsa om att söka runt här på bloggportalen bland alla våra tidigare inlägg. 🙂

   Kram Sara

 22. Camilla skriver:

  Vilka produkter passar retinol till?

  Vilka produkter är okej att blanda när det kommer till aktiva som aha bha ingredienser?

  Jag är 34 år, ska man börja med anti age nu?

  Finns det ingredienser som tillsammans kan skada huden?

  Alternativ till retinol, aktiva ingredienser under sommaren?

  Era hudvårds rutiner är alltid roligt att läsa om 🙂
  Mvh Camilla

 23. Diana skriver:

  Finns det något man kan göra åt att man vaknar upp och kroppen/ansiktet är svullet.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Diana!

   Känner igen mig där, inte kul att vakna upp och känna sig svullen. Ska se till att skriva ett helt inlägg med alla mina bästa tips för detta. Så länge kan jag tipsa om att förvara din creme i kylen, på så sätt får du en kylande effekt som hjälper till att reducera svullnad. Jag har även bästa Puffy Eyes Gel i kylen, denna tycker jag tar bort svullnad under ögon på nolltid. 🙂

   Till kroppen tycker jag är ett stort glas vatten och en morgonpromenad får igång cirkulationen för minskad svullnad.

   Kram Sara

 24. Anonym skriver:

  Finns det något man kan göra mot gropiga ärr efter finnar för att få en jämnare hudstruktur. ☹️

 25. Jag skriver:

  Ja skulle vilja veta mer om hur man ska tänka o vilka produkter man ska använda om man är 40plus och har problem med finnar men ändå vill ha anti age produkter.

 26. Fanny skriver:

  Hej!

  Jag skulle vilja veta mer om kostens påverkan på huden, mer specifikt vilka råvaror som boostar huden och så vidare.
  Jag skulle även vilja veta mer om antioxidanter i hudvård och vilka ingredienser/produkter som korrigerar ärr(acneärr specifikt).

  Kanske även tips på hur en kan boosta hudens fuktnivå utefter hudtyp. Kan uppleva att vissa fuktkrämer blir alldeles för feta samtidigt som vissa blir för klena, finns det kanske vissa ämnen som passar särskild hudtyp?
  Jag har blandhy och det jag gör nu är att boosta fukt i fler steg (toner, essence och kräm) och det funkar bra, men är ändå intresserad av att veta mer!

 27. Susanna skriver:

  Hej, jag skulle vilja hitta rätt bland alla olika typer och styrkor av retinol från Medik8. Vilken passar till respektive hudtyp och målsättning?

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Susanna,

   Bra förslag, Medik8 har ju så många olika typer av a-vitaminer att jag förstår att det kan vara lite klurigt att hitta rätt. Tills ett helt inlägg om detta finns så kan jag tipsa om att tänka att de låga halterna tex 0.3 är passande om du är ny till a-vitamin och de högre är till en tålig hy som använt a-vitamin innan.

   De olika typerna av a-vitamin:, hur du generellt ska tänka men hör gärna med en hudterapeut här på hudspecialisten eller skincity innan köp så kikar vi på bäst passande till just din hud.

   Retinol: Toppen om du önskar en effektiv a-vitamin som du kan välja olika styrkor av. Allt från 0,3 till 1%. 🙂

   r-Retinoate: Denna kan du ha morgon och kväll då den inte blir känslig för UV ljus. Denna är också mindre irritativ på huden om man jämför med använder former av A vitamin då den är inkapslad och därför bäst för en mer känslig hud som verkligen vill jobba med hudens åldrande.

   Retinal: Retinal förbättrar kollagenproduktionen, ökar cellförnyelsen och hämmar melaninproduktionen. Retinal är den enda formen av A-vitamin som är antibakteriell och angriper P. aknes bakterien, så extra passande vid acne.

   Kram Sara

 28. Celina skriver:

  Jag har själv skrivit lite om ämnet men har ju inte ens en bråkdel av så många följare som ni har. Jag vill se ett inlägg där ni tydligt förklarar att hudvård inte ska vara obehagligt eller göra ont. Att t.ex. en syra inte är mindre effektiv eller exfolierande för att den inte pirrar eller svider i huden. Att föreställningen om att hudvård måste kännas för att ge effekt är helt fel. Som jag brukar säga – jobba med huden och inte emot den.

  • Sara Von Schrenk skriver:

   Hej Celina,

   Jättebra tips på kommande inlägg. Det är ju verkligen så det är, hudvård är inte mindre effektiv bara för den inte pirrar eller svider. Gillar verkligen också ”jobba med huden och inte emot den”, kika gärna in Yasemins inlägg ”Var stolt över din hy” där hon verkligen sätter ord på just detta. 🙂

   Kram Sara

 29. Jannika skriver:

  Hej!

  Gärna ett inlägg om vilka produkter man ska använda och undvika under graviditet 🙂 ex jag brukade använda retional vad ska jag använda istället? Niaciamide är det okej? Aha/bha? Vilka märken passar ”bäst” när man är gravid? Och krämer till magen?

 30. Emmy skriver:

  Hej! Jag skulle vilja veta mer om peptider i hudvård. Hur funkar de? Är det någon speciell peptid man ska kika efter i inci, eller ju fler desto bättre? Hur effektiva är de om man jämför med andra slags aktiva ingredienser? Använder ni peptider i hudvård och isåfall i vilka produkter och när?