A star is born: Silymarin CF

 • | Yasemin

Kära läsare och följare på bloggen. Jag har en fantastisk nyhet att berätta!

Ni som följt mig ett tag vet att SkinCeuticals är ett av mina absoluta favoritmärken och nu har det släppts en väldigt efterlängtad nyhet. En produkt som man känt saknad efter, det har varit som ett litet tomrum i sortimentet. Nu är det löst, tomrummet är fyllt. Vi kan alla äntligen glädjas åt ett nytt c-vitaminserum i preventfamiljen. Välkommen till världen: Silymarin CF!

Silymarin CF i förgrunden, övriga antioxidanter bakom

Silymarin CF ger ett ha-begär till alla med finnar & akne som vill ha en effektiv c-vitamin

SkinCeuticals är ett märke som nogsamt studerar, efterforskar, gör kliniska tester och hastar inte fram en produkt bara för att den saknas i sortimentet. Vi har fått vänta på denna och detta enbart för att det tar tid att ta fram den perfekta produkten.. närmare bestämt 6 år!

Silymarin CF

Så vad gör Silymarin CF så unik? En hel del skulle jag säga. En unik kombination av Silymarin (Mjölktistel), L-askorbinsyra (c-vitamin), Ferulinsyra och.. trumvirvel… salicylsyra! Man har alltså fått fram ett c-vitamin med maximal effekt och dessutom toppat det med salicylsyran för att samtidigt bekämpa finnar, oljighet och tilltäppta porer. WOW!

Vem är den riktad till?

 • Oljig hy
 • Finnar
 • Mogen hy med aknerelaterade problem
 • Röda märken efter akne
 • Grov hy

Den har en lätt konsistens, utan att vara för vattnig. Lätt men mjukgörande, ger lite av en matt känsla på huden utan att torka ut. Väldigt behaglig konsistens!

skinceuticals samtliga antioxidanter

Silymarin – en växtbaserad flavonid

Silymarin är en växtbaserad flavonoid (en kemisk förening som bl.a fungerar som antioxidant) som extraheras från frukter och frön av mjölktistel och har en fantastisk förmåga att minska och undertrycka de skadliga effekterna av UV-strålning, oxidativ stress, inflammation och DNA-skador i huden. Tillsammans med en hög koncentration av L-askorbinsyra får du en högaktiv antioxidant som med stöd av ferulinsyran (mot oxidativ stress) och salicylsyran (dämpar inflammation) ger ett antioxidantserum som jobbar bredare än något annat på marknaden. Hörrni, ni hänger med på att detta är något utöver det vanliga nu va?

Skillnaden mellan antioxidanterna

Så, ett märke med 4 grymma antioxidanter, vilken ska man välja? Nu börjar många tycka att det är knepigt att veta vilken man ska ha och vad som skiljer dem åt men det är inte så svårt!

Serum 10: För dig med känslig hy, vi pratar reaktiv hy med rodnad. Ger fin effekt på finnar, jämnar ut hudtonen och har en mildare sammansättning utan att för den sakens skull vara mesig. Du får full effekt helt anpassad för den känsliga huden. Favoritkombo med: Phyto Corrective

C E Ferulic: Storfavoriten. Passar de flesta men är som mest effektiv på mogen hy, tappad spänst och om huden känns mer torr. Skulle säga att en allmänt känslig hy också kan ha denna då den har fin effekt även på en hy som lätt rodnar. Givetvis har vi den utjämnande effekten på pigmenteringar. Favoritkombo med: H.A Intensifier

Phloretin CF: Här har vi antioxidanten för den som besväras av pigmenteringar och har en lite kombinerad till oljig hy. Mest effekt på just pigmenteringar har detta serum och bästa duon mot pigmentering är den ihop med Discoloration Defence.Silymarin CF ihop med resten av Skinceuticals c-vitaminserum

Så vart hamnar då Silymarin?

I ett eget fack för hy med finnar, akne, tilltäppta porer, oljig och grov hy. Många med akneproblem upplever att de inte riktigt hittar ett c-vitamin som passar, antingen är de för oljiga i konsistensen eller så känns de för ”mesiga”. Det som gör oljefria Silymarin så grymt effektiv är ju att du får en superantioxidant och behandling mot finnar och porer i en och samma produkt. Den jobbar för en jämnare hudton, stärkt hy, minskad oxidativ stress i huden och en lugnare talgproduktion. Det fina är också att den passar alla hudtoner.

Vilken är favoritduon med Silymarin då? Jo, är den ger utan tvekan maxat resultat ihop med Blemish + Age Defense som är oljefri.

Alla antioxidanterna ovan används på morgonen och duoprodukten kan användas morgon och kväll eller enbart kväll.

Silymarin pipett med konsistens

Silymarin CF har en oljefri och ultralätt formula som ändå ger en lätt sammetsmatt känsla

SkinCeuticals lämnar aldrig något åt slumpen, det är inte för intet som det är ett högt aktat och respekterat märke på marknaden. Många märken sneglar på deras produkter och har som mål att nå upp till samma effektivitet och sammansättning som som finns i deras prevent-serum. Att de flesta andra märken mäter sina c-vitaminserum mot C E Ferulic är bara ett av alla kvitton på att de ligger i topp. För SkinCeuticals finns liksom inget utrymme att hafsa ihop något utan det är väl avvägda beslut i alla steg som tillslut leder fram till produkter som ger vad de lovar. Är jag såld? -Absolut! Märks det så väl? 😉

Jag själv har inte så mycket akne utan drabbas av finnar då och då och är så otroligt nyfiken på effekten av denna. Ska testa ändå när huden känns instabil och finnarna poppar upp. Ni som kommer testa denna, hör av er och berätta. Jag älskar att höra om era hudresor, vad ni tycker om olika produkter och vilken effekt de gett just er.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “A star is born: Silymarin CF”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ella skriver:

  Men alltså count me in! Tack för en sån grymmers post! Så exalterad att jag inte kan somna nu

  • Yasemin skriver:

   Hej Ella,

   Åh vad kul, skönt att jag inte är ensam i all extas 😀
   Hoppas du testar den, hör av dig om vad du tycker isf 🙂

   Kram,
   Yasemin

 2. Linda skriver:

  Tack för tipset, så spännande!!!
  En fundering, fungerar den här på sommarhalvåret med tanke på salicylsyran (jag städar bort syror på sommaren)? Jag har inte acnehud men lite grövreporer och tilltäptheter. Har använt och uppskattar CE Feurlic, dags att byta? Funderade på addera Blemish… till hösten. Tack på förhand!

 3. Linda skriver:

  Åh vad spännande!
  Men fungerar den på sommarhalvåret (städar bort syror då)???
  Acne o finnar, jag har mer grova porer o lite tilltäpptheter-passar den ändå?
  Jag har nu CE ferulic o tänkte prova blemish… efter sommaren.
  Tack snälla på förhand!!!

  • Yasemin skriver:

   Hej Linda,

   Ska du solbada kan det vara klokt att satsa på fukt och ett bra solskydd, till vardags funkar denna utan problem 🙂

   Kram,
   Yasemin

 4. Sarah skriver:

  Jag har en mogen och hormonell acnebenägen hy. Kör Skinceutical dag och Neostrata kväll. Funderar på om jag ska byta ut CE Feurelic till detta serum?

 5. Anna skriver:

  Låter helt perfekt för min hud. Vad är bästa solskydd ihop med denna och Blemish + Age Defense?

 6. Lena skriver:

  Tack snälla för de här kombotipsen!