Boosta din mask

Jag älskar att laborera och testa mig fram för att få ännu bättre effekt av mina produkter. Mixa och matcha är superkul och här kan man ge uppfinningsrikedomen hur mycket space som helst. Vad sägs om en skräddarsydd mask?

Yasemin med SkinCeuticals produkter

Var kreativ med din mask

Alla vet ju att mask kan man använda som den är, rakt upp och ner. Du kan även lägga exempelvis en lermask först och efteråt lägga en återfuktande mask. Du kan även multimaska, dvs lägga en specifik mask på varje område i huden: lermask på t-zonen, lugnande mask på kinder, ögonmask och uppstramande mask i resten av ansikte och hals för att nämna lite exempel. Alla dessa varianter tror jag de flesta känner till eller redan gör men man kan göra så mycket mer. Ett väldigt hett tips är att ha sitt favoritserum och även en exfoliering under masken för att höja effekten ytterligare. Har du en fuktmask kan du oftast låta den verka över natten och med serum och exfoliering under så får resultaten en rejäl skjuts.

Skinceuticals serum och Hydrating B5 Masque

Maxa och skräddarsy din egen mask

Nästa steg, för den lilla kemisten, blir att blanda ihop en egen mask och det är här jag börjar gå bananas på riktigt. SkinCeuticals masker är ju helt perfekta om man vill dra igång ett kemilabb hemma och här är variationerna oändliga! Jag använder Hydrating B5 eller Phyto Corrective maskerna som bas och det är sedan magin sker. Jag droppar i ett par droppar av de serum som jag vill åt effekten av. När huden är känslig så tar jag gärna Phyto Corrective för att lugna och reparera, vill jag då jobba antioxidativt och få C-vitaminets magiska effekt så tar jag lite av C E Ferulic i masken, sedan vill jag gärna ha en milt exfolierande effekt också så Retexturing Activator får här chansen att trolla bort torra hudceller och jobba på strukturen. Som sista steg vill jag även ha lite extra fukt och Hydrating B5´s fantastiska uppfriskande och fuktbindande egenskaper droppas ner i en skräddarsydd mask som passar som handen i handsken för min hy och mina behov.

Hydrating B5 med Phyto Corrective masken

Är det någon av er som testat detta? Vad tyckte ni? Vore så kul att höra om era egna experiment och upplevelser.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Boosta din mask”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Emma skriver:

  Vad för typ av exfolieringar kan man ha under mask? Är det flytande exfolieringar eller funkar även andra, tex exuviance triple peeling som jag använder?

  • Yasemin skriver:

   Hej Emma,

   Jag är hemskt ledsen att svar dröjt. Det är främst AHA och BHA som är optimalt under en mask, tänk mer mask utan korn här 🙂

   Kram och god fortsättning!
   /Yasemin

 2. Vickan skriver:

  Har gjort så en längre tid. Pimpat upp PC sovmasken med serum o oljor….superbra då man kan styra masken i rätt riktning till hudens bästa…..superbra tips