Fokus rynkor och spänst!

I läderhuden har vi ett nätverk av små små ”trådar” sk fibriller som förekommer i och runt cellerna. Här finns det både elastinfibriller (elasticitet) och kollagenfibriller (spänst) och mellan alla fibriller finns hyaluronsyran som hjälper huden att binda vatten och fukt. När man blir äldre så så är huden inte lika snabb på att bilda nya hudceller som på en yngre hud som resulterar i att huden inte lika lätt bevarar fukten. I samma takt minskar produktionen av kollagen och elastin vilket gör att detta nätverk av trådar inte håller ihop huden lika bra, det är då det händer: huden blir slapp.

Yasemin med AGE Interrupter

Kan man trolla bort rynkor med en creme?

Många känner sig stressade av att huden tappat spänsten, att rynkor och linjer blir mer framträdande och att tyngdlagen gör sig rejält påmind och här vill man ha snabba resultat, det är ofta när rynkorna väl är där som man kommer på att man vill jobba åldersreducerande. Kan man få bort rynkorna med en creme? Har man djupa rynkor så kan man självklart inte bli av med dem helt genom en creme, hur länge och intensivt man än använder den MEN man kan reducera rynkorna och linjerna, plumpa och stödja huden så den inte åldras i samma raska takt som annars. Jag vill verkligen hylla en creme som faktiskt gör skillnad..

AGE Interrupter

Konsistensen är underart mousse-balmig och härlig

A.G.E Interrupter

Crème de la crème, hudvårdens Rolls-Royce när det kommer till att jobba på befintliga linjer och rynkor. Här har jag sett kliniska studier som på 12 veckor förbättrat linjer, fasthet och hudtonen. Jag skulle säga att det är helt sjukt faktiskt! Denna creme är enbart för den mogna huden och den ligger också i den övre prisklassen, men det är förlåtet när man vet vad den gör i huden. Här har vi, för er som vill veta vad som gör cremen unik, en fin sammansättning av 30% Proxylane, 4% blåbärsextrakt och 0,2% fosfolipider. Dessa tre i kombination med övriga komponenter motverkar bildandet av linjer och rynkor genom att förhindra glykering. Här stimuleras hudens förmåga att bevara fukten och näringen så att huden får bättre volym och spänst. Jag fullkomligt älskar doften och även den härliga konsistensen som kan beskrivas som en blandning av mousse/soufflé/creme. Den är grymt fin att ha under makeup för den har lite av en primereffekt.

Age Interrupter mot blå himmel

Jag höjer verkligen denna till skyarna och den har en given plats i mitt badrumsskåp!

Ha tålamod!

Let´s be fair, man kan inte få en 20-årings hud genom en creme så då kommer vi till det ”tråkiga”, det man inte vill höra när man är ivrig och känner panik över att man börjar få rynkor: Tålamod! Inget sker över en natt. Huden har en fantastiskt reparerande förmåga och med rätt hjälpmedel och med ihärdigt användande så kan man uppnå riktigt fina resultat. Tänk också på att åldrandet med linjer och rynkor är vackert men ger du huden de bästa förutsättningarna så kommer du att på sikt att se skillnad.

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

12 svar till “Fokus rynkor och spänst!”

 • (12) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Ruth skriver:

  Var kan beställning göras på Skin ceuticals?.

 2. Sofia skriver:

  Wow, då måste man ju prova denna…
  Med tanke på priset… är den dryg?

 3. Heléne skriver:

  Hej! Kan du rekommendera någon annan i en snäppet lägre prisnivå? För samma målgrupp.

 4. Felicia skriver:

  Kan man använda denna fast man inte har mogen hud? Eller gör det mer skada än nytta? Vad händer om man börjar ”för tidigt” men antiage egentligen, kan huden bli immun på något sätt haha? Dum fråga kanske, Kram!

  • Yasemin skriver:

   Hej Felicia,

   Har du inte mogen hy så kommer inte cremen riktigt till sin rätt. Finns det inget för cremen att jobba på så känner man heller inga resultat.. kan också bli för aktiv för dig. Förebygg hellre med fukt och solskydd och när tiden är inne så vet du vilken creme du ska ha 😉

   Kram/Yasemin

 5. Lotta Andersson Campos skriver:

  Hej,

  Låter som något för mig som är 57 vårar snart….Har idag enbart ER egna serie som jag använder och är supernöjd, men man letar ju alltid efter det optimala, skall jag ha
  denna som min dagkräm ? Funkar den ihop med SCSC? Vill minnas något tidigare inlägg om något serum ihop med denna?

  Med vänlig hälsning Lotta

  • Yasemin skriver:

   Hej Lotta,

   Den passar perfekt att ha i din rutin med SCSC, skulle satsa på att ha denna som nattcreme till en start. Annars kan du såklart ha den både morgon och kväll. Ju mer frekvent du använder den desto snabbare effekt 🙂

   Många serum som passar med denna creme men misstänker att du kanske menar denna: https://skincity.se/sv/c-e-ferulic-

   Kram/Yasemin

   Kram/Yasemin

 6. Hilde skriver:

  Både den och A.G.E ögonkrämen är hur bra som helst. Ett stort plus är att konsistenen är som en härlig primer.