Det här är min hudvårdsrutin

 • | Yasemin

Det är dags att dela hudvårdsrutinen. Vet att ni är några som funderar på vad jag egentligen använder just nu.

Just nu har jag en ganska liten morgon och kvällsrutin och det passar min hy väldigt bra. Liten, naggande god och galet effektiv kan man väl sammanfatta den ändå.

yasemin rengör ansiktet

Bästa stunden på dagen är när man får pyssla om huden. Jag älskar löddrande rengöringar!

Så här startar jag min morgon

Jag sätter alltid väckarklockan en halvtimma innan jag ska upp. Jag kan verkligen inte kliva upp precis när den ringer, jag behöver min startsträcka. Jag vill sträcka på mig, stretchar lite i sängen, läser nyheterna, kollar mailen och planerar dagen.

När jag väl tagit mig ur sängen och står någorlunda upprätt så fixar jag min tekopp för att sedan ta mig in i badrummet.

yasemins morgonrutin

Här har vi mina morgonstjärnor. Avslutar alltid med spf – creme eller i foundation.

The Cocomo Foamy Wash

Härlig start på morgonen med denna löddrande rengöring. Både jag och huden väcks liksom av att skummet knastrar på huden. Man känner sig så galet ren och frisk i huden. Trots att jag inte gillar kallt vatten så är det faktiskt härligt att skölja av den med svalkande vatten. Det ger både avsvällande och uppvaknande effekt.

Phloretin CF

Ja ni läser rätt. C E Ferulic har räddat min hy men efter att jag varit hos Lena på SkinCeuticals och fått huden scannad så såg vi en del underliggande pigmenteringar och jag fick rådet av Lena att istället köra Phloretin CF en period för att jobba mer intensivt på pigmenteringarna. Denna är aningen lättare i sin konsistens men har nu pga sin kompetens flyttat fram till första raden i badrumshyllan.

Eye Booster Concentrate

Räddaren för påsiga ögon. Man vaknar till lite snabbt av att klappa in denna kring ögonen. Vissa mornar har känns det som att det hänger 3kilos potatissäckar under ögonen. Finns det någon ögoncreme som hjälper mig med dessa så är det just denna. Det är en lätt gel som genom det patenterade stamcellsextraktet är ett av det mest effektiva på linjer och rynkor. En ögonprodukt helt i min smak!

The Chill Cream

Jag har fastnat för denna. Den doftar gott, känns skön på huden, den har lugnande egenskaper och ger precis lagom med fukt nu på dagen.

Dags att lägga sig…

Yasemins kvällsrutin

Nattrutinen, och som ni ser är skillnaden inte så stor…

The Cocomo Foamy Wash

På kvällen tar jag och sköljer av rengöringen med en varm oshibori. Den varma känslan gör att jag varvar ner och kopplar av inför natten. Låter den ligga på huden ett par sekunder innan jag sveper av rengöringen.

Super Elixir

Jag är så otroligt glad att Verso tog fram detta superserum med den patenterade molekylen NEAR1 som är en kombination av niacinamide och vitamin A. Jag har så svårt med retinol på vinterhalvåret. Jag blir alltid torr, spelar ingen roll vilken produkt jag har vad jag har till och hur resterande rutin ser ut. Huden blir torr! Det är första vintern jag kör denna nu och i ärlighetens namn så har ju vintern inte varit här så länge men jag ser inte en tillstymmelse till torrhet i huden. Inte ens när jag kikar med förstoringsglas. Huden känns spänstig och klar i tonen. Det är nu jag ger rutinen lite extra tid. Ett par droppar av denna superolja med masserande rörelser, tänk face-yoga, och man kommer helt ner i varv….zzzzz.

Yasemin med Super Elixir från Verso

Retinolen är viktig i min rutin och nu kan jag äntligen använda retinol även på vintern.

Eye Booster Concentrate

Nu jobbar jag lite extra med ögoncremen inför natten. Jag passar på att massera med lätta och cirkulerande rörelser från näsbenet och utåt för att hjälpa till att jobba dränerande.

The Chill Cream

Avslutar med lite chill…

Ett par gånger i veckan

Peelpads fråm Peter Thomas Roth och mask från Kiehls

1-2ggr i veckan unnar jag huden lite extra omvårdnad

Peelar mig 1-2ggr i veckan med Even Smoother™ Glycolic Retinol Resurfacing Peel Pads som jobbar både med AHA och retinol. Använder inte Super Elixir de kvällar jag applicerar denna. Padsen och fuktmask räcker gott.

Denna återfuktande mask använder jag 3-4 ggr i veckan och då tar jag den som avslutande nattcreme efter Glycolic Retinol-padsen: Ultra Facial Masque

Jag gillar att jag kan spetsa till rutinen bara genom att ändra en enda produkt till morgonen eller kvällen. Detta gör att rutinen känns stabil och väldigt specifikt anpassad efter min hud. Kör vidare med detta vintern ut. I vår kommer rutinen se annorlunda ut 🙂

 

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

10 svar till “Det här är min hudvårdsrutin”

 • (10) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Olga Ljahhova skriver:

  Hej, jag undrar var kan köpa ljus som du har i badrummet?
  Mvh Olga

 2. Åsa skriver:

  Verkar vara en superrutin 🙌
  Undrar bara om rengöringen passar en blandhy med yttorhet? Hela Planteque-serien verkar spännande för övrigt. 🤩

  • Yasemin skriver:

   Hej Åsa,

   Är sååå nöjd med denna rutin! The Cocomo Foamy Wash passar verkligen alla, även känslig hy.
   Testa den, den är superhärlig och effektiv 🙂

   Kram och God Jul!

 3. Linn Wright skriver:

  Hej!

  Blir nyfiken ang bytet från C E Ferulic till Phloreting c!
  Jag har nämligen alldeles nyligen klickat hem C E Ferulic nu, just för att jag vill jobba på mina mörka acneärr/pigmenteringar/fina linjer, ja ojämn hudstruktur… Trodde C E Ferulic var ”guldet” för detta. Men – jobbar alltså denna på ett ännu mer kraftfullt sätt, eller hur skiljer dem sig åt?

  • Yasemin skriver:

   Hej Linn,

   CE Ferulic jobbar otroligt fint på att jämna ut hudtonen & ger extra fukt men har du mer besvärande pigmentering så är Phloretin CF strået vassare och mer anpassad för detta. Den är också lite lättare i sin konsistens vilket gör den optimal även för en blandad/fet hudtyp 🙂
   Jag tycker du absolut kan starta med CE Ferulic för du kommer både se och känna skillnad!

   Kram och God Jul!

 4. gabriella sandborg skriver:

  Hej! Jag undrar hur du/ni på Skincity ser på att smörja huden med antioxidanter? Enligt forskningsrön så rekommenderas inga extra tillskott oralt, utom möjligen D-vitamin på vintern. Detta för att antioxidanter gynnar alla celler, alltså även cancerceller. Man avråder också från att smörja huden med antioxidanter, hittills är man försiktig och säger att det är definitivt skadligt om man har/har haft/riskerar att få mailignt melanom. Jag har läst om detta på bl a strålsäkerhetsmyndigheten och cancerfonden.

  Vänliga hälsningar
  Gabriella

  • Yasemin skriver:

   Hej Gabriella,

   När det gäller antioxidanter och min hud så tar hjälp av antioxidantens effekt av att stärka hudens motstånd och att reducera mina pigmenteringar – vilket har gett jättefina resultat.
   Har man eller har haft malignt melanom så ska man givetvis undvika kraftiga antioxidanter och alltid rådgöra med sin läkare.
   Själv utgår jag just nu från att jag är frisk och detta givetvis tills dess att motsatsen bevisas.

   Kram

 5. Alma skriver:

  Väldigt intressant inlägg, så kul att de era rutiner. Ska klicka hem booster serum nu, använder Versos olja sedan innan och är så nöjd!