Effektiv ljusterapi hemma!

  • | Yasemin

Ni vet skomakarens barn.. alla tror att jag som hudterapeut inte gör annat än springer på ansiktsbehandlingar. Önskar verkligen att det var så. När jag väl kommer iväg så vill jag ha en aktiv och effektiv behandling. Jag tog mig till Marie på Priori och fick mig en kemisk peeling och ljusterapi. Älskar effekt på hög nivå!

Yasemin får prioribehandling

En ansiktsbehandling med kemisk peeling är idealisk innan masken med ljusterapin läggs på.

LED-ljusets fördelar

Ljusterapi har många fördelar, dels stimuleras en cellulär funktion så att huden blir mer mottaglig för hudvården Sedan skapar ljusterapin en kaskad av biokemiska reaktioner som stimulerar kollagenproduktionen och förbättrar märkbart hudens struktur. Huden får också en mer jämn hudton. Det fina är effekten fortsätter även efter att ljuset stängs av. En dominoeffekt sätts igång och verkar i upp till 48h men det ger effekt efter bara 10min. Här har vi tre masker som ger ljusterapi med rött och nära infrarött ljus.

Vad kan man se mer för effekt av LED-ljuset? Rynkor reduceras och spänsten ökar, man får en betydligt mer jämn hudton, dämpar rodnad, irritation och svullnad i huden, hjälper huden att dräneras från slagg, idealisk som hemmabehandling 3-5ggr i veckan. Det bästa är att maskerna för ansikte och dekolletage passar vid rosacea och akne. Fördelarna är många och man får en väldigt bred och effektiv behandling i huden när man jobbar med LED.

Prioris tre ledmasker

De tre maskerna. den för ansiktet har funnits tidigare men har n fått syskon till hals/dekolletage och händer. I varje liten diod finns två lampor med rött ljud och med nära infrarött ljus.

Tre olika behandlingsområden

Ansikte

UnveiLED Flexible Led Light Therapy Mask

Älskar denna silikonmask. Den omsluter ansiktet och ger en effektiv behandling i 10min innan den stängs av med automatik. Används med oljefritt serum under och Prioris egna Recovery Serum DNA fx 221 är perfekt för att hjälpa huden att repareras och lugnas maximalt. Man behöver inte täcka för ögonen, ljudet upplevs inte alls irriterande. Masken är också idealisk att ha efter kemisk peeling eftersom ljuset höjer reparationen i huden. Efter användning torkas masken av med en fuktad trasa och man kan även spraya med handsprit och torka av.

Nacke & Dekolletage

UNVEILED Neck & Decollete

Här har vi masken för hals, dekolletage, nacke och övre delen av ryggen. Just halsen och dekolletaget får hjälp med cirkulation, kollagen och spänsten. Där är det också vanligt att man har mer åldersfläckar och eftersom ljuset ger effekt på ojämn hudton är den självklar som hemmabehandling. Ett hett tips är också att ha den på nacke och ner på ryggen om man har problem med akne och plitor. Var även här noga med att använda en oljefri produkt under.

Händer

UNVEILED Hands

Denna är jag extremt intresserad av. Handmasken! Händerna är extra utsatta och ofta är det just åldersfläckar man ser på handryggen och handmasken sitter bokstavligen som handsken för just detta ändamål. Det bästa är att den lindrar ledvärk och inflammation, vilket många besväras av. Jag själv har lite dålig cirkulation vilket denna även hjälper till med.

Yasemin i ledbehandling

Efter en kemisk peel är ledljuset optimalt för att reparera och har även en sårläkande effekt.

Jag har flera gånger fått frågan hur dessa lampor, som ligger tätt mot huden, inte kan irritera en känslig hy och om huden inte blir varm? Nej huden blir inte varm alls och den passar som sagt perfekt till en känslig hy.

Bra att veta är att masken inte kan startas så länge den laddar. Håll knappen nedtryckt när du startar den, luta dig tillbaka, njut och låt masken göra jobbet!

Här kan du läsa mer om masken och dess effekt: Ny innovativ LED-mask från Priori – Hudspecialisten

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.