Finnar på ryggen – Treat, hide and glow!

 • | Yasemin

Akne och på ryggen kan verkligen vara jobbiga och besvärande men varför får man ens finnar på ryggen eller på bröstkorgen? Det är i ansikte, bröst och rygg där man har allra flest talgkörtlar och i kombination med hög talgproduktion i körtlarna är det större risk att det bildas inflammationer och tilltäpptheter, det handlar alltså inte om dålig hygien. Till ansiktet är det ju vanligt att man använder en hel rutin men kroppen kan man såklart också behandla på samma sätt. Många använder produkterna som är för ansiktet även till kroppen men det kan också göra att produkterna tar slut mycket snabbare. Här kommer räddarna i nöden. De lättanvända och effektiva produkterna som hjälper till att hämma inflammationerna nere i porerna.

Treat

Paula´s Choice Clear Exfoliating body spray

CLEAR Exfoliating body spray, kan det bli smidigare? En mist som du dessutom kan hålla upp och ner och spraya med. Man når ju inte alla delar av ryggen så detta är det mest ideala sättet att snabbt behandla utan att vara vig som en elitgymnast. 2% BHA och en fin sammansättning av lugnande och antiinflammatoriska ingredienser ser till att bekämpa finnarna och motverka att det poppar upp nya.

 

Retinol är allmänt känt för din fina effekt på finnar och inflammationer och att ha denna högpotenta ingrediens i en kroppsprodukt är hur smart som helst. Skin-smoothing Retinol body treatment är en pumpflaska på 118ml proppad med antioxidanter och retinol och är ett jättebra komplement till sprayen om man vill jobba än mer aktivt på huden. Spraya först, låt torka in och sist retinolet!

Hide & Glow

Body Blur

Det tråkiga med finnarna är inte bara att de kan vara så sega att bli av med utan det kan också vara jobbigt att gå i mer urringade kläder och linnen som visar dekolletage och rygg. Jag vill faktiskt tipsa om en foundation för kroppen som jämnar ut och döljer, sitter som berget och är smidig att duscha av på kvällen. Låt mig presentera Body Blur skin finish! En underbart mjukgörande creme som döljer finnarna och ger huden en klar och fin lyster. Proppad med lugnande ingredienser för att inte irritera huden och det bästa är att den är vattenresistent! Finns i 5 fina nyanser för att passa de allra flesta hudtonerna.

Body Blur´s fem olika nyanser

Nerifrån: Café Créme, Latte Light, Medium Latte, Latte Dark, Dark Mocha

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 svar till “Finnar på ryggen – Treat, hide and glow!”

 • (4) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Cakan skriver:

  Intressant inlägg! En fundering, finnar på rumpan… Får man det av samma anledning som ryggen och kan man behandla det likadant? Känns som att de gärna kommer lite hormonellt i faser…

  • Yasemin skriver:

   Hej, kul att du gillar inlägget! Det är väldigt vanligt med finnar på kroppen och givetvis även rumpan. Där kan man ofta fo allt från små finnar till ömma bölder och det kan vara nog så jobbigt att inte kunna sitta utan att det känns. Tur är att man kan dölja det med kläder. Det där man har fler talgkörtlar som finnarna dyker upp och väldigt olika om man drabbas eller ej. Du kan absolut behandla på samma sätt som på rygg eller dekolletage 🙂 Lycka till! Kram

 2. Annica skriver:

  Hej, vad roligt att du börjat blogga! Jag gillar verkligen dina inlägg.
  En fråga – fungerar sprayen på en ung tonåring eller är den för kraftfull för en yngre hud?
  Undrar Annica

  • Yasemin skriver:

   Hej, Tack, så kul att du gillar inläggen 🙂
   BHA-sprayen funkar på yngre hud (tonåring) men att man vänjer in den lite extra varsamt i början. Den kan vara ganska uttorkande så följ upp med en återfuktande bodylotion.
   Kom gärna med input om det är något ämne du vill att jag tar upp!
   Allt gott /Kram