Från hudvård till planta

Nu är bästa tiden på året våren som är lika med odlingssäsong. Jag har ju en förkärlek för att så små frön och plantor och tar gärna skott på mina växter. Det är redan i januari jag börjar inhandla frön och små krukor för att driva upp små plantor. När de vuxit sig stora planteras de ut i krukor eller i rabatten.

liten hudvårdsburk med litet popcorn-skott

Jag har fått dille på att plantera popcorn som ska få växa till sig och bli stora plantor i trädgården

Jag är inte helt bekväm i att köpa nya små plastkrukor. Jag brukar återanvända de som inte är trasiga men nu har jag samlat på mig tomma hudvårdsburkar och använder dem för att driva upp små frön tills dess att de blir stora nog för en egen kruka. Återbruk och miljötänk i ett och kul att kunna driva upp sina egna växter. De burkar som numera inte pantas eller sorteras på återvinningen blir alltså perfekta som små krukor. Billigt, enkelt och miljövänligt!

Dags att så frön i hudvårdsburken

Krassefrö i en hudvårdsburk

Stoppa i ett eller flera frön och låt dem för så i fönstret inne tills de är stora nog att planteras ut i stora krukor

Två hudvårdsburkar med popcorn

Två små popcornskott på väg upp. Burken efter Moisture Glow Pads har en perfekt storlek och lätt att göra hål i botten. Vill man inte plantera något i den kan man panta den med Bower appen! Så smidigt!

Tre hudvårdsburkar med växter

Diska ur burkarna ordentligt och i plastburkarna kan man göra små hål i botten så vattnet kan rinna ut. Annars gäller det att vara lite försiktig när man vattnar så man inte dränker fröet eller plantan.

Hudvårdsburk med ett litet popcornskott

Det behöver inte bara vara små frön man sår utan burkarna är så smidiga om man har små skott på en planta som man vill driva upp till en stor och frodig växt. Normalt går man från planta till hudvård men för att sluta cirkeln så går vi hela varvet runt 🙂 Har du återanvänt några burkar?

Är du nyfiken på hur du kan tänka mer kring hållbar hudvård? Kika HÄR!

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.