Runda av julstöket med en rogivande mask – GOD JUL!

  • | Yasemin

Så var den stora högtiden inne. Julen, som för många kantas av julstress och familjestök men som även är en högtid med mycket traditioner och där man tar på sig en hel del ”måsten” för att det ska bli den perfekta julen.

små miniprodukter hänger i granen

Små treats finns i granen i år 🙂

Men vad är den perfekta julen? Det skiljer sig ju väldigt mellan familjer vilka traditioner man har. När jag var liten tog vi sovmorgon, åt julgröt till fukost/lunch, tittade på kalle vid 15, åt julmiddag efter det och efter maten öppnades paketen med glögg, kola, knäck och massa godsaker som min mamma hade bakat. Vissa firar med släkten på dagen, sedan åker de hem framåt eftermiddagen, byter om till mjukisbyxor och sätter sig framför tv och gran för att öppna alla paket, mysa och äta julgodis. Andra ägnar hela dagen åt att åka runt till olika julfiranden, många flyr julen och åker utomlands och sedan finns det givetvis många som sitter ensamma och inte firar med någon. Julen ser väldigt olika ut, den är för många en mysig högtid medan andra upplever att det är mer stress och ångest.

Mellow Moisture mask och Soft Calming second concentrate

Mellow Moisture mask och Soft Calming second concentrate är en superfin duo när huden är stressad och torr.

Jag själv älskar denna högtid och har en ganska avslappnad jul, vi ses alltid hemma hos oss och det är endast den närmsta familjen som närvarar. Mat-stöket har efter alla år formats till ett knytkalas där alla redan vet vad de ska ha med sig. Vi ses vid samma tid, samma plats, samma personer med samma mat. Ganska enformigt och fantasilöst kan tyckas men för oss passar det väldigt bra. Det blir en stämningsfull och mysig jul varje år. Det är snarare värre veckorna innan då julklappar ska inhandlas, hemmet ska pyntas och födelsedagar avverkas. Julafton blir lite som en pysballong, man hamnar i soffan efter maten och sedan lixom pyyyyser luften ur en (haha jag vet nog vad ni tänker men det är inte så jag menar) och det är då, när man känner sig som mest avslagen och luften gått ur en helt som man ska ta sig tiden att unna sig lite me-time.

Koppla av med en mask

Mitt tips till dig, oavsett om du har haft hela släkten på besök, om du flängt fram och tillbaka mellan olika släkttillställningar eller om du rentav firar julen ensam, är att sätta dig i soffan och koppla av med en härlig mask. Det är nog där och då som man behöver det som mest.

Använd den mask och eventuella serum du har hemma. Själv ska jag, när jag ändå är i farten, spetsa till det lite med två serum under. En dag som denna får aktiva First Concentrate (serumet med extra allt) glänsa lite extra, sedan är det dags för Soft Calming second concentrate som lugnar huden och får den att varva ner. Därefter applicerar jag min absoluta favorit, Mellow Moisture mask , som slussar ner både fukt och näring. Sist, och det är faktiskt nu vi kommer till det magiska, Intensifying Wrap mask som sluter samman och kapslar in hela den härliga samlingen av aktiva ingredienser och får dem att verka medan jag passar på att göra.. ingenting.

First Concentrate

First Concentrate är det perfekta tillskottet i hudvårdsrutinen. Man kan ha den under de allra flesta masker och under korrigerande serum.

Yasemin vilar med sheet-mask

Favoritfåtöljen rymmer normalt två, idag är den bara min.

Hoppas nu ni får en skön fortsättning på julaftonen och får en chans att varva ner och riktigt njuta av lite julstämning, det ska jag fortsätta göra. GOD JUL!

 

Vill du lämna en kommentar?

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.