Hitta rätt concealer

  • | Yasemin

Concealers hörrni. Ibland kan det vara svårt att hitta en bra concealer. Det beror såklart lite på vad man vill täcka och vart. Kring ögonen är jag extra känslig och fel concealer gör att det svider i ögonen så för mig är det viktigt att den också är för känslig hy om jag ska täcka mörka ringar.

Jag har olika concealers för olika områden och med olika täckning. Jag har dem också i flera nyanser eftersom det beror på om jag vill täcka rodnad eller mörka ringar och för att kunna möta upp alla årstidernas nyanser i huden. Lite väl mycket kan tyckas men det är verkligen inte kul att stå där när de mörka ringarna syns mer än normalt och nyansen man har hemma är på tok för mörk för den vintervita huden. En concealer-garderob är ett måste kort och gott 😀 Här är några som jag tycker är grymma för olika behov.

fler olika concealers från Makethemake, Bareminerals och Laura Mercier

Några av mina concealerfavoriter

Hur man ska tänka med nyanaser

Nyanserna är superviktiga när du ska täcka något i huden. Får du lätt rodnad så är det grönt du ska täcka med, inte orange för då framhäver du ju rodnaden mer.

Många är lite lätt blå under ögonen och då ska man kika efter en nyans som är lite orange eller rosa. Har man mer mörka ringar är det extra viktigt att neutralisera den blå nyansen innan man kanske ljusar upp med en mer ljusreflekterande concealer eller foundation. Man utgår från de tre grundfärgerna Rött, Gult och Blått. Vill man dölja rött så blandar man gult + blått som ger färgen grönt. Vill man istället dölja något blått så blandar man gult och rött som blir orange. Har man en ojämn hudton med gula inslag som man vill täcka så är det lila man ska täcka med (blått + rött = Lila). Samma sak blir det om man har lila nyanser man dölja, då satsar du på gult.

Lätt översatt:

  • Mörka ringar = Orange & Rosa
  • Röda finnar eller rodnad = Grönt
  • Lila nyanser (blåmärken) = Gult (ljusar upp och highlightar)

Trötthetstecken då? Ni vet när man är både röd och blå och kanske lite gulaktig kring ögonen.. då är det en varm rosa ton som är mest effektiv eftersom det är en kombination av röd, gul och orange.

Röda märken: Babor Camouflage Cream

Babor Camouflage cream

Babor Camouflage cream i nyans 01 är grön som har en neutraliserande effekt på just rodnad i huden. Perfekt för känslig hy. Den är lite trög i konsistensen och för att få den att smälta in bättre i huden så är det viktigt att huden är återfuktad. Ett annat tips är att använda en concealerpensel.

Alla områden: MAKETHEMAKE Ceramide Elastic Concealer

Ceramide Elastic Concealer två nyanser

Av Ceramide Elastic Concealer kan man få lätt, medium och full täckning. Den cremiga konsistensen smälter in i huden och det finns varma och kallare nyanser som passar de flesta. Denna är grym att ha vid ögonen för mörka ringar men passar givetvis till hela ansiktet.

Mogen hy: Hourglass Vanish Airbrush Concealer

Hourglass Vanish Airbrush Concealer före och efterbild

Hourglass Vanish Airbrush Concealer ger rymt fin täckning och en magiskt fin bas under foundation när man vill få till en riktigt täckande effekt. Till vänster har jag nyansen ”Creme” och till höger ”Silk” beroende på om jag bara vill täcka eller ljusa upp.

Hourglass Vanish Airbrush Concealer

Tänk på att anpassa concealern efter hudton, det du vill täcka och givetvis efter din foundation. En concealer ska ju dölja, inte framhäva. Har du torr eller mer mogen hy kan du satsa på en flytande concealer. Har du en fetare hy kan en pudervariant eller en fastare creme passa bäst. Vill man inte ha 5 olika concealers är ett tips att använda sin mineralfoundation även som concealer. Applicera den då med concealerpensel så får du en mer täckande effekt. Tips på pensel: Secret Camouflage Brush

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Hitta rätt concealer”

  • (2) Kommentarer
  • Visa alla kommentarer
  1. Linda skriver:

    Men om man vill ha en som inte fastnar i små vek under ögat för e lätt det blir linjer o ser torrt ut. Samma tex foundation att de fastnar i porerna o så ser det bara kakigt ut jag är 39