Killar gillar hudvård!

  • | Yasemin

Visste ni att män i regel har grövre hud än kvinnor, den är faktiskt omkring 25% tjockare än kvinnans. Huden är vårt största organ som skyddar våra inre organ mot den omgivning vi befinner oss i och utsätter kroppen för. Huden i ansiktet får ta största smällen. Ansiktet utsätts för mycket mer påfrestningar och prövningar än resten av kroppen. Huden är i genomsnitt ca 2 mm tjock men det skiljer sig också i tjocklek på olika ställen på kroppen. I handflatorna och på fotsulorna exempelvis har man betydligt tjockare hud medan huden kring ögonen är väldigt mycket mer tunn än på resten av kroppen. Vet ni även att männens porer är aningen större och mer märkbara än hos kvinnor? Män har också fler talgkörtlar vilket gör att deras hud ofta är mer fet än vad den är hos kvinnor.

Det är så roligt att jag hela tiden ser en större efterfrågan på produkter från män. Den vanligaste frågan där är ju ”-Har ni ansiktscreme och rengöring för män?”. Jag skulle säga att alla märken är unisex, alla kan ha alla märken, bara man väljer produkter som är anpassade för den egna huden. Doft eller inte, stilrena burkar eller lyxiga flaskor. Här väljer man själv det som tilltalar. Det som däremot skiljer är att män har den mer grövre och ofta också mer tåliga huden vilket gör att killar i allmänhet kan ha ganska aktiv hudvård och inte sällan efterfrågas en allt-i-ett produkt. Däremot utsätts huden för nästan daglig stress och irritation genom rakning så lugnande och reparerande produkter är viktigt för att inte göra huden mer känslig. Tänk också på att syror inte är optimalt i direkt anslutning till rakning då det kan svida och irritera.

Verso och Medik8

Snygg och aktiv hudvård

Japp, det vill man ha och de märken som direkt poppar upp är Medik8, Verso och Dr Ceuracle. Fina sammansättningar, smidiga förpackningar och grymt snygga på badrumshyllan.

Night Creme från Verso har allt. Perfekt också för den som vill introducera retinol (A-vitamin) i sin rutin. Den passar fint till natten efter rakning då den lugnar och bygger upp huden på nytt. Den har en lite fylligare och mer närande konsistens så den passar fint även till en torr hy.

Balance Moisturiser är cremen för den blandade och fetare hudtypen. Cremen mjugör och återfuktar men kontrollerar samtidigt hudens talgproduktion och motverkar utbrott av finnar och akne. Med cremen får man med Glycolic Acid Activator, ett 10% glykolsyraserum som ger extra skjuts för att lösa upp tilltäppta porer och reducera förstorade porer.

 ”Män får inte lika lätt rynkor eftersom huden innehåller mer kollagen som håller den spänstig”

Verso, Dr Ceuracle och Medik8

Medik8, Verso och Dr Ceuracle har stilrena, smidiga och tilltalande produktförpackningar proppade med aktiva ingredienser.

Verso Hydration serum är som godis för en hy som utsätts för rakning. Den stärker barriären och ger massor av fukt. Här har du även Niacinamide som verkar både mot förstorade porer och fina linjer.

Pro Balance Morning Enzyme Wash och Pro Balance Night Enzyme Wash  är en härlig duo. Två enzympeelingar som kan användas dagligen. Balance morning är finkornig och avlägsnar snabbt gamla hudceller och talg utan att torka ut huden. Balance Night är mer grovkornig och innehåller aktivt kol som likt en magnet drar ut sebum och talg ur porerna. Båda blandas med vatten i handflatorna tills kornen lösts upp och kan användas som enda rengöring då de både rengöring och peelar i ett.

hudvård män

Ålderstecken syns senare hos män, men när de väl börjat dyka upp så sker förändringen ofta mycket snabbare.

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.