Hudvård på nätet, salong eller i butik?

 • | Yasemin

Idag får man tag på hudvård precis överallt och vi behöver inte längre ta oss någonstans för att få hjälp, guidning eller köpa vår hudvård. Hudterapeuterna finns bara ett telefonsamtal bort, är lätta att chatta med och det är supersmidigt att skicka iväg ett mail och hålla en nära kontakt med sin hudterapeut. Det är såklart inget nytt. Man får tips och råd på bästa och hetaste produkten från alla håll på sociala medier. Jag som hudterapeut tycker såklart att det är fantastiskt att hudvården exploderat och vuxit sig så stor så den numera är ett helt naturligt steg i de allra flesta hushåll, oavsett det är en stor eller liten rutin. Man VILL ta hand om huden. Hudvårdssocietys och olika hudvårdsforum gör informationen om produkter, ingredienser och där andra delar erfarenheter och produktrecensioner väldigt lättillgänglig. En utbildad hudterapeut, vare sig hon finns online eller på din klinik, prioriterar alltid din hud och att den ska må bra.

person med två telefoner tar hjälp av hudterapeut online

Hudvårdsloopen

Det som bara för några år sedan var naturligt, att få hjälp med sin hudvårdsrutin på sin hudvårdssalong, är nu förflyttat online. Det ena utesluter absolut inte det andra. Salongerna och behandlingarna är oerhört viktiga för den totala rutinen. Man ska tänka det som en loop…  kontakt med hudterapeut – hemmahudvård –  salongsbehandlingar – hemmahudvård och så går det runt. Där har du det bästa upplägget för en optimerad hudhälsa.

yasemin med ansiktsmask

Finner alltid tillfälle att unna mig en fuktmask och går jag på salong så är en fuktboost något jag alltid frågar efter.

DIN hudterapeut

Jag tjatar ofta om att kontakten med en hudterapeut är så otroligt viktig. Många har av olika anledningar ingen möjlighet att ta sig till en hudterapeut och där är självklart kontakten via mail eller chatt väldigt viktig. En öppen och ärlig dialog om vilka resultat man vill uppnå och vilka produkter man använder banar vägen för fina resultat. Ta kontakt med en hudterapeut innan du väljer produkter för trots att alla influencers ger sina bästa tips så behöver de inte vara de bästa för just din hud. Det kan bli klockrent men det kan också vara helt fel för din hud.

Oavsett hur du har kontakt med din hudterapeut så är dialogen väldigt viktig och att du hittar någon som förstår din hud och din huds unika behov. Och behandlingar, många kan man också göra hemma. Vill man unna sig så kan man göra sin egen salongsbehandling på hemmaplan där du och din hudterapeut valt ut passande hemmaprodukter. Något som höjer resultaten i en rutin är faktiskt en så enkel sak som att ge huden fukt. En balanserad hud med rätt balans mellan fukt och fett mår alltid bäst.

skinceuticals olika serum med pipetter

Satsa alltid på fukten..

Alltid! Fukt kan alla ha. Tänk fukt i alla lägen, även om du har en fetare hudtyp. Vi pratar fukt, inte fett. Här finns det otroligt mycket att välja på och samtliga hudvårdsmärken har en återfuktande produkt. Jag tänkte göra det lite enkelt med en guide på vilka produkter som jag gärna tipsar om och som passar för olika hudtyper och behov.. och som ger fukten genom den effektiva och hudnära hyaluronsyran. Just hyaluronsyran fuktbindande effekt är det man vill åt.

Här har vi fyra fina grymma serum att spana in.

Hydrating B5 – Ett serum som passar alla, det är oljefritt och har en fuktplumpande effekt. Detta serum lämpar sig särskilt bra till en yttorr och fuktfattig hud. För ni vet väl att genom att öka hudens fuktnivåer så ökar man även effekten av efterföljande produkter och lämnar huden mjuk och jämn.

H.A Intensifier – Här har vi serumet som ökar hudens fukt både direkt och på sikt och hjälper huden att bli mer klar och jämn. Här finner vi en hög koncentration av ren hyaluronsyra, proxylane™ och botaniska extrakt av lakritsrot och lila ris som stödjer hudens hyaluronsyranivåer och förbättrar fastheten. Alla kan använda detta serum men är extra fin till en mer mogen hy eftersom det förstärker hudens hyaluronsyrenivåer med 30%!

Phyto Corrective – Jag skulle säga att detta är det mest effektiva serum jag testat på känslig hy. Serumet lugnar perioral dermatit och rodnad men har också en balanserande effekt på en hy med högre talgproduktion. Även detta serum är oljefritt vilket gör att det dämpar en känslig hy med akne. Gurka, hyaluronsyra, timjan och svalkande eukalyptus lugnar en hy med rodnad och tillfälliga irritationer. Detta serum är också optimalt efter klinikbehandlingar såsom laser och kemiska peels

Retexturing Activator – Ytterligare ett lätt oljefritt serum men detta jobbar på att stötta hudens naturliga exfoliering. Kan nästan kalla det som en kickoff för huden där man återuppbygger hudytan och förstärker hudens barriär. Grymt fint serum som passar alla hudtyper och idealisk för en känslig hy som vill ha en skonsamt exfolierande effekt. Jag tycker att förutom fukten, så får du en fin lyster, jämnare struktur och en mjukare hudyta.

HA Intensifier serum konsistens

 

Vill du lämna en kommentar?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 svar till “Hudvård på nätet, salong eller i butik?”

 • (2) Kommentarer
 • Visa alla kommentarer
 1. Liisa skriver:

  Hur tycker du att is Clinical hydracool serum kvalar in bland dina tips? Är den en bra motståndare och till vem passar den bäst? Och är drnnovh hydrating b5 likvärdiga?

  • Yasemin skriver:

   Hej Liisa,

   Hydra-cool serum är ett superfint serum om huden är fuktfattig men även känslig. Den är också superfin till en aknebenägen hy. Jag skulle nog mer säga att den är motsvaransde Phyto-Corrective i så fall 🙂

   Kram